Isabelle

Fuerteventura, här kommer vi!!!!

2010-04-25 @ 00:52:22

Nu är det inte långt kvar innan jag får känna sanden mellan tårna och solens varma strålar mot min vinterbleka hud. Havsluft i håret, den söta smaken av drinkar och den enorma harmonin då man är så långt borta från morotssortering som man bara kan komma. Fy fan va härligt.

Tänkte då bara säga Ha en trevlig vecka allesammans. Det ska jag med se till att ha.

Båt: Visby söndag 25/4 kl 16.00 till nynäs.
Flyg: Arlanda måndag 26/4 kl 07.05 (helvete va tidigt!) till fuerteventura.
Flyg: Fuerteventura 2/5 kl nånting (man kan ju inte ha koll på allt heller!), till arlanda.
Båt: Nynäs 4/5 kl 11.05 till visby.

Så ser det ut.

Ha det nu så bra kommande vecka! Bloggen tar uppehåll under semestern men när vi kommer hem igen blir det uppdatering och semesterbilder när första bästa tillfälle dyker upp.

Puss och kram på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om reselängtan och samboskap

2010-04-23 @ 23:59:47


Hejhopp.

Nu är det bara fjuttiga två dagar kvar tills det bär i väg till värmen. Shit pommes frites vad jag längtar! Dock vågar vi inte ta ut nån seger i förskott. Efter askmoln från vulkanutbrott så vågar man inte hoppas allt för mycket, men flygtrafiken har börjat gå som vanligt igen så egentligen ska man väl våga släppa sollängtan och semesterplanerna lösa nu!

Nu är det helg iallafall. Jag pallrade mej till jobbet i morse efter tre dagar i sjuksängen. Det blev en kort dag eftersom jag skulle på ett naprapatbesök, men det räckte gott och väl. Luftrören är inte bra än, men det är precis som med askmolnen - man får hoppas på det bästa.

Vet ni en sak. Nu är jag bannimej sambo. Det är mysigt, roligt, coolt och lite skrämmande. Det känns riktigt mysigt att ha nån att dela saker o ting med. I löööv it. I löööööv Jonas!
Guuuu va jag kommer sakna honom nästa vecka. Lite ångest har jag faktiskt, även fast det ska bli apskönt att komma iväg till värmen nu när det faller snöbollar (alltså seriöst, ikväll var det inte snöflingor i luften, det var verkligen snöbollar!!) ifrån himlen ner på vår ö. Man vill vara nära honom hela tiden!

Imorgon är det sista viskonserten med kören. Innan dess ska vi stöka av här hemma och förhoppningsvis blir det en tur ut till Dalhem IP där det vankas SERIEPREMIÄR! På kvällen är det lite festande med tjejerna. På söndag är det packning och därefter båt till fastlandet. På måndag går flyget mot Fuerteventura kl. 07.05 från arlanda. Vi beräknas vara framme ca 5 timmar senare. Därefter blir det sol, bad, slappande, färgglada drinkar, bokläsande, lite upptäcksfärd, god mat och härligheter i en härlig blandning under 8, förhoppningsvis, fantastiska dagar.

Har knappt börjat packandet än och helgen har en hel del annat att bjuda på så det här kan vara sista inlägget innan jag drar. På semestern kommer bloggen få vila nämligen. Mina fingrar ska inte ens snudda vid en dator dessa semesterdagar.

Så tills vi hörs igen, Må så gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Några frågor bara...

2010-04-21 @ 09:02:52

...

- varför ser jag snö på marken när jag tittar ut genom fönstret!?
- varför ska Islands vulkaner börja bråka när det nu närmar sej resedags för mej och mina vänner? Kunde det inte väntat till mitten av vecka 18 iaf!
- varför går det bara skit på tv'n dagtid? dom borde tänka på stackars sjuklingar.
- varför går jag upp klockan sju och börjar diska bort min överfyllda diskbänk när jag borde, och framförallt, har möjligheten att SOVA!?

Min dagsform är trött, sjuk och pedant.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om ni söker mej...

2010-04-20 @ 13:55:37

...finns jag djupt nerbäddad i ikeasoffan med nässpray och snytpapper i ena handen och halstabletter i andra.
Isabelle har dragit på sej en ordentlig vårförkylning och är i närmast okontaktbar kommande dagar.

Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Resumé av helgen

2010-04-18 @ 22:27:40

Här sitter jag på vardagsrumsgolvet mitt i en röra av sladdar, tangentbord och datorskärmar. Min lägenhet har plötsligt förvandlats till nåt som liknar ett kontrollrum.
Jonas har plockat hit sina dator-teknik-prylar. Nog för att dom kommer ta en jädra massa plats och dra åt sej högvis med dammråttor men jag valde att se fördelarna istället:
1. Hans tv är 1000 gånger bättre än min forntids-burk.
2. Hans dator är betydligt snabbare än min bärbara.
3. Om han får ha sina teknikprylar här betyder det att han kommer spendera ännu mera tid här. Inget mej emot.
Jag ser alltså bara att detta för gott med sej.

Helgen går sakta till ända. Ångesten ligger likt ett groteskt åskmoln som bara väntar på rätt tillfälle att släppa helvetet löst över mej. Jag KVÄVS!
Det är måndag imorrn och det betyder jobb igen. Blä.
ja jag vet:
- det är iallafall ett jobb.

Helgen har varit så toppen den kan bli iallafall. I fredagskvälls hade jag och Jonas myskväll. Igår, lördag, sov vi länge sen spenderade jag nån timme på stan i min ensamhet och lyckades fynda en snygg jacka. Duktigt Isabelle!
Sen var det hem där det städades innan vi fick besök av Elin och Annika. Tillsammans åt vi god middag innan det begav sej till säveaulan där det skulle bli musikal. Vi såg årets musikalkompani-uppsättning som i år bjuder på den kända 'Cabaret'. Skådespelarna var lika duktiga som vanligt, helt otroliga! Showen dom bjöd på var det som gjorde hela föreställningen, för musikalens handling är egentligen inget vidare och gjorde det hela lite sämre än tidigare år.
Kvällen fortsatte sen här hemma i lägenheten då vi såg Disney's film 'Upp' (vilken mysig och charmig film!) och åt chokladbollar i paj-form.. Sen cyklade Annika hem medan jag, Elin och Jonas fortsatte med klassikern 'Det'. Sen var det godnatt.

Idag har jag varit i Stenkyrka och sjungit med kören. Hela dagen gick till det och när jag kom hem var rösten och huvudet trött. Då hade Jonas lagat Crepes med egenkomponerad svampstuvning som var riktigt gott! Han är så duktig och gullig!
Sen promenerade vi vid galgberget och nu sitter vi här vid varsin dator.

Ny vecka om några timmar. Det blir sista jobbveckan innan jag, Elin och Wenke drar till varmare breddgrader en vecka. åtta dagar på fuerteventura, precis vad en vintertrött själ behöver.

Jonas häpnade nyss över hur långt jag skrivit. Jag med. Godnatt säger vi nu istället.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En vanlig, mysig fredagskväll i en etta nånstans i Visby

2010-04-16 @ 22:18:41

Helgen är här, helgen är här!!
En lika stor frid och frihetskänsla infinner sig varenda fredageftermiddag när jag får lämna mitt utomordentligt tråkiga jobb. Idag blev jag och Jonas kvar extra länge då det behövde städas. suck. Men tillslut fick även vi helg iallafall.

Ikväll har vi promenerat. Det gjorde vi igårkväll med. Hurtigt va!
Högklint blev det igår, en kylig historia, men det var mysigt. Ikväll var det betydligt varmare men kanske en mindre rogivande natur. Vi gick till skarphäll nämligen. Ett besök på rusta och sen vidare till Hemmakväll där det blev filmhyrning innan vi traskade hemåt igen.
Nu har vi frossat i pizza och sett en skitkass skräckis som inte ens är värd att nämna titeln på.

Vet ni, jag har varit superduktig den här veckan. Jag har motstått allt i  sötsaksväg som godis och bakverk o annat sockrigt hela veckan! Frestelsen har varit stor ett antal gånger kan jag meddela, men för första gången på länge har jag klarat av att stå emot! Därför åt vi pizza ikväll. Och snart ska vi trycka i oss glass.

Helgen går i kulturens tecken. Ett musikalbesök imorgonkväll med Jonas, Elin och Annika. Vi ska se musikalkompaniets uppsättning av 'Cabaret'. Förväntningarna är stora, och jag tror inte vi kommer gå besvikna därifrån. Dom brukar vara riktigt duktiga!
På söndag blir det körsång hela dagen i princip. Kören ska göra en viskonsert i Evert Taubes tecken. Det ska bli kul och hela dagen lär förmodligen gå åt till det.

Morgondagen är dock ett okänt kapitel. Egentligen skulle jag varit på träningsläger i helgen, men mitt fotbollsuppehåll har nu ändrat det. Jag är inte van vid lediga helgdagar så nu måste jag ta vara på tiden ordentligt, så imorgon eftermiddag ska jag göra nåt kul. Vad ska jag fundera ut i natt.

Nu ska jag avbryta min tv-spels tokiga pojkvän och se en BRA film med honom...Ingen DÅLIG skräckis...Typ 'på andra sidan häcken' eller pingvinernas från madagaskar-filmens egna film...Eller 'Män som hatar kvinnor'...Ooh den är bra...

Äsch, nu blarrar jag igen.

Hej o godnatt och trevlig helg på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Emil!!!!!!

2010-04-15 @ 18:18:58

Okej, han gick i duschen så nu hinner jag lägga upp lite youtube-klipp på min favorit skåning innan det blir promenaddax.

Den här sjöng Emil i tisdags när han var med i morgonpasset. Så fiiint!



Han berättade även om en brevväxling han hade haft med hans försäkringsbolag som var väldigt underhållande. Lyssna här.

Nu måste jag iväg och promenera.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vad ska jag med värdighet när jag kan ha det bra?

2010-04-15 @ 18:09:18

En stund över för lite bloggskrivande. Så trevligt.

Idag har jag jobbat halvdag. Från halv 1 till klockan 4. Det är alldeles lagom. Tänk om man fick jobba så och ändå ha fullt betalt, rena drömmen.
Anledningen till halvdagen var bl.a ett naprapatbesök. Min rygg och höfter har bråkat en längre tid och tillslut fick jag nog, så idag var jag hos benknäckardoktorn. Om det hjälpte vet jag inte, men jag undkom att ta av mej jeansen den här gången och slapp därmed att blotta min vinterbleka kropp..

I tisdags tänkte jag skriva ett blogginlägg om Emil Jensen. Han hade varit gäst i morgonpasset i P3 samma morgon och jag ville tala ut om min kärlek till honom. Den kvällen var jag dock fullt upptagen med att dels ta igen all missad mys med min Jonas som varit magsjuk och dels lyssna på Elin och hennes gospelkör när dom hade vårkonsert (jag var mycket impad!). Igår var jag själv på kör hela kvällen där det repades för fullt inför de två viskonserter vi ska ha denna helg och helgen därefter.
Men nu så..

Alltså Emil Jensen är ett musikaliskt och språkligt under. När man får höra hans ljuva skånska stämma blir man snurrig. Hans texter är både roliga, allvarliga, intelligenta, tankvärda och framförallt pricksäkra. Jag tänker alltid "ja men precis så är det!! fan va smart han är!". Om jag kunde få byta hjärna med någon skulle jag byta med detta geni. Han både sjunger, skriver, pratar, tävlar i Poetry Slam och skådespelar. En mångsysslare som borde fått så mycket mer uppmärksamhet än han fått. Faktiskt.
Ja jag ville bara säga det, att Emil Jensen är grym.
Sök honom på youtube, jag hinner inte lägga upp nåt klipp just nu för jag fick just besök av älsklingen. Vi ska nu gå en långpromenad i det fantastiska vårdvädret.


Må så gott, go' vänner!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vår i luften, uppehåll, skräckiga skräckisar och en oerhörd saknad!

2010-04-12 @ 22:11:32

Hej hej. Jag lever än, inte på bloggen men i övrigt är jag väl så existerande man bara kan vara.

Sitter här i min ensamhet med ljus tända och saknar som bara den. Har precis pratat i telefon med min magsjuka pojkvän och nu har vi sagt godnatt. Stackars stackars honom. Och nu måste vi vara ifrån varann flera dagar tills han blir frisk. F** va jag saknar honom.
Elin har varit här på besök ikväll och fått mej på lite gott humör iallafall.

Våren är här nu och det märks på fler än ett sätt. Medan mopedisterna återigen tar över på vägarna, krokusar och snödroppar tar över i rabatterna, morgonljuset tar över det ständiga mörkret och fågelkvittret får fart på alla vintertrötta humör, så verkar bloggandet falla i glömska. Vilken tur då att min älskling blev sjuk så jag plötsligt blev jätte bloggsugen....suck*...buhu..jag vill ha honom här hos mej..NU!

Jag har tagit uppehåll från fotbollen. Så nu fick jag det sagt.
Hela vintern, ja egentligen redan förra säsongen, har jag kämpat med motivationsproblem och utarbetade kroppsdelar. Ni ska bara veta vad jag velat fram och tillbaka!
En sån sak som att det finns så få saker här i livet som är så underbart som första seriematchen för året. Ett grönt, nyklippt, äkta gotländskt gräs under fötterna, svala vårvindar fläktar skönt mot kroppen medan solen gassar över ett stort gäng fotbollstörstande människor på Dalhem IP. De osköna underställen är ett minne blott och det sköna tunna syntetiska materialet i matchstället, som doftar fräscht nytvättat efter Nybbes trollerier, påminner om att nåt stort och härligt är på gång. Att känna den enorma frihetskänslan när man lyckas komma in i spelet bra, hur fötterna gör precis som man vill, slår bollarna perfekt och med grym känsla, hur man känner att benen fullkomligt flyger fram över marken och man känner sig nästintill odödlig med all den energi som sprudlar i kroppen. Den fantastiska lagkänsla som finns hos mina lagkamrater både på och utanför planen, känslan av att man offrar allt för att laget ska vinna och känner hur alla lagkamrater gör precis samma sak. Hurrandet i båset efter matchen som vi vunnit. Sånt väljer man inte bort hur som helst.
Men nu har jag valt att lämna satsningen ett tag. Men tanken är dock inte att jag ska lägga skorna på hyllan, utan jag kommer träna lite med Dalhem C.
Ett nytt jobb, lite lugnare fritid så kanske motivationen kommer krypandes på sina bara knän tillslut. Man kan ju alltid hoppas.

Vet ni, i helgen såg jag den obehagligaste och läskigaste film jag någonsin sett. Den hette Paranormal activity och handlar om ett lyckligt, ungt amerikanskt par med ett något jobbigt och läskigt problem. Kvinnan har sedan hon var liten haft problem med en demon som hemsöker henne och mannen vill nu gå till botten med detta. Han köper därför en videokamera och börjar filma allt som händer hemma. Det dröjer inte länge innan kameran börjar fånga upp underliga saker på bild. Hela filmen är filmad som en dokumentär och allt visas utifrån denna kamera mannen köpt, vilket gör att allt känns ännu verkligare. Sen såg vi filmen på bra tv och inte min dumburk som jag är van vid, vilket också gjorde allt ännu läskigare. Plus att min älskade Jonas sa att det var en sann historia. Om det stämmer vet jag inte än, men fan va skraj jag var.
Jag mådde skitdåligt efteråt och kröp tätt tätt intill min toklugna pojkvän (han hade faktiskt redan sett den en gång!) och vågade knappt röra mej. Jag var skärrad resten av kvällen.
Jag rekommenderar er starkt att SE DEN, men inte ENSAM!
Vilken tur att jag hade Jonas.. Buhu, snyft* va jag saknar honom.

Nu ska jag burra ner mej under täcket och tappert försöka sova. Eller läsa ut min bok kanske.
Sen ska jag somna med näsan tryckt mot Jonas kudde och sniffa upp varenda liten molekyl som luktar som honom. Snyft*

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hög tid att damma av

2010-04-01 @ 12:18:22

Två veckor nästan. Jag hade nästan glömt bort lösenordet. Hade bloggen varit i sin forntida form, det vill säga i form av läderklädd fyrkantig pärm med blad man bläddrade i och skrev i med penna, en såkallad Dagbok, hade den varit täckt av damm nu som jag hade fått blåsa bort så tjocka gråa dammoln yrt i luften. Tur att vi lever på 2000-talet då, teknikens tid, då böcker är ett minne blott.. 

Sedan den 21/3 som var senaste gången jag skrev har 264 (265 om man räknar med extratimmen som tillkom när vi bytte till sommartid) timmar av vårt jordeliv hunnit förflyta. Timmar som jag spenderat mestadels bland morötter men också på Ica maxi, på fotbollsplanen, i Jonas famn, hos föräldrarna, på loppis, hemma i tvsoffan, på promenadstigar i visby, i södervärnshallen, för att bara nämna några av de platser som haft min kropp på besök den senaste tiden.
Det har varit fotbollsmatch mot BK Tinnis, som var väldigt kul att spela. Jag och Jonas har varit på middag hos mina föräldrar vid två tillfällen. Sen lyckades vi även glömma bort att ställa om klockan till sommartid (något pinsamt, jag som alltid hånat de virrpannor som glömmer ställa om tiden!). Vi har sett Twilight, new moon (twilight-tvåan alltså) och 2012, alla tre var bra men Twilight vann lätt. Vi har varit och sett handboll för första gången live! det var kul. Vi har hunnit vara barnvakter till det sovande barnet igen, lika lugnt denna gång. Jag och Erika har handlat upp halva lönen på stan. Jag köpte två par skor och tre tröjor/tunikor/blusar och supersköna mysbyxor.

Idag ligger jag hemma i soffan.
Nej vi är inte lediga från jobbet, jag är sjuk. Igen. 
Något är det som är fel i min kropp. Den här gången mår jag illa, har huvudvärk och är återigen grymt orkeslös i kroppen.
Jaja, solen skiner.

När jag nu ändå nämnde Ica maxi förut. Jag ha upptäckt ett nytt vardagsnöje som kan få mej på gott humör i flera timmar. Ica Maxi är den nya lekplatsen för Isabelle. Det började förra måndagen efter träningen. Jag och Agnes åkte där införbi för att köpa smör lite snabbt, men vi upptäckte då hur mycket roligt det fanns att gå runt och se och klämma på där! Fina hem- och hushållssaker, aptitretande tårtor och bakelser, ljuvligt doftande bröd, stora delikatessdiskar med massa spännande godsaker, ljust och fint. En halvtimme gick vi runt där och njöt av allt som fanns att se på, och när vi äntligen kom därifrån hade jag nästan glömt bort smöret men kom ut med en hel kasse av annat som jag egentligen inte tänkt köpa. Så det kan gå.
Sen dess har jag varit där flera gånger. Jag som aldrig handlar där annars! men det är ju så kul.
Ja, det är det lilla som roar mest.

Nej, nu ska jag vila ett tag tror jag.

Glad påsk!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()