Isabelle

Bebisbilder i kaninform

2010-08-30 @ 22:45:25

Efter en ledsen morgon med ett väldigt morgontrött barn, en arbetsdag kantad av irritation över det mesta och en seg eftermiddag med försäljning av Jonas en gammal bil så blev det ändå tillslut en harmonisk och mysig kväll.
När vi äntligen kom hem från bilförsäljandet och ösregn lagade sötnosarna här hemma köttfärssås medan jag diskade och Harry skuttade glatt på golvet. Sen åt vi deras skitgoda köttfärssås och lillungen var glad och sjöng för glatta livet. Sen busade vi alla tre i soffan och lekte sen lite med Harry innan vi avslutade med att se Piff och puff- räddningspatrullen (piff och bob enligt Louise) en stund innan det blev dags för nattning av lilltjejen.
När hon somnat blev det ett lååångt, rofyllt och avkopplande bad. Nästan så att man somnade där i vattnet en stund, och nu sitter jag här i den mysigaste mysdress jag bara kunde hitta.
summa summarum av denna måndag blev en bajsig dag men en desto härligare kväll.
Åh så harmoniskt man ändå kan ha det mitt uppe i allt elände.

Min fantasi för bloggskrivande tryter ordentligt för tillfället men ikväll ska jag ändå bjuda på lite bilder. Äntligen kommer de lovade mass-bilderna på tillökningen i familjen.

Puss o godnatt på er.


Kockarna för kvällen: Louise & Jonas


Det blev supergott!


Ett tag satt Louise och Harry under köksbordet, Harry tog snabbt plats på Lollos snutte.


Och nu.... 1000 Harry-bilder!




<3                                                Innan örat hade ramlat ner


Förut gillade han banan, det gick dock över..                  Harry i sitt hus


Harry är väldigt förtjust i Louise och hon tycker lika mycket om honom


Han gillar att gömma huvudet i Jonas hand.                Ja, så här ser han då ut i profil...Harry...

Han är dvägvädur/hermelin och ska ha hängande öron, men än så länge vill ena örat inte släppa greppet.



Mys i Lollos knä


Han ser ju ut som en riktig liten nallebjörn. Söjtis!

p.s Andra lägger ut miljarder bilder på sina små snorungar, då kan väl jag få lägga ut bilder på min kanin, så kalla mig inte extrem. godnatt. d.s

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Grattis älsklingen!

2010-08-29 @ 00:00:24

Mitt jobb kan verkligen konsten att förstöra ibland. Det blev varken kör eller fotbollspremiär i veckan. först fick jag hoppa fotbollsträningen för att jobba över och dagen efter fick jag börja klockan 6 och sen jobba hårt hela dagen med andra arbetsuppgifter som min kropp inte är riktigt van vid och därmed var energin inte tillräcklig för körsång också. Jag har varit i konstant trötthetsläge hela veckan. Trist som bara den.

Nu är det helg iallafall och då mår jag bra igen! Älsklingen här hemma fyller år idag!
Grattis Jonas <3
Sång, paket och frukost på sängen startade dagen. Sen fortsatte det med firande tillsammans med Jonas plastpappa och min mamma, pappa och systrar. Vi åt Maxitårta och flyttade sängar. Vi har bytt säng med Josse. Hon fick vår 120cm säng och vi tog hennes två 90cm sängar. Nu är det slut med knuffandet om nätterna.
Firandet fortsatte ikväll med picknick och filmen 'inception' på bio.
En mysig dag och lyckad, födelsedagsbarnet verkar nöjd, och då är jag också nöjd.
Min fina älskling. Shit va jag älskar honom!

Igårkväll var Matilda och Elin här. Vi åt tacos och blåbärspaj och hade supermysigt. Upptäckte vad mycket jag saknat att få sitta och bubbla av mig med dom. Det blir alltid flummigt och emellanåt intressant, vi både skämtar och fånar oss, och sitter i djupa diskussioner om världsproblem och livet. Två gånger hann vi träffa Matilda den här gången iallafall, innan hon nu åker tillbaka till Jönköping och pluggandet igen. Lite sorgligt.

Naj nu ska jag fånga uppmärksamheten av födelsedagsbarnet här bredvid mig i soffan.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Höststart!

2010-08-23 @ 21:52:55

Idag var det slut på halvdassiga sommarprogram i P3 och de ordinarie programmen var tillbaka från sin semester. Jag stod och skrattade för mig själv hela morgonen åt morgonpasset. Shit va jag saknat dom.
I morgon börjar skolan för alla kidsen igen och de flesta kommer tillbaka till sina jobb igen. Gråa politiker, blåsta stekare, muppar i medeltidskläder och andra turistj*vlar gör detsamma så åter igen råder frid på vår ö.
Moahahahahahahahha!!

Äntligen sitter alla i skittråkiga vardagen igen. Som jag redan gjort i flera veckor. Ja får inte jag va ledig och fri ska ingen annan heller va det. Det är min melodi det.

Ja, äntligen kan det bli höst. Om några veckor börjar bladen gulna och vindarna blir allt kallare. Det är härligt det. Jag är nog en höstmänniska jag.

Matilda är hemma och igår var jag och Elin på besök hos henne i HemsKe. Hon bjöd på den godaste lax jag någonsin ätit och vi hade så där supermysigt som förr (som i gymnasiet med andra ord. Alla definierar vi "förr" olika). Riktigt roligt var det. släktträff har jag också varit på. Det var trevligt, speciellt roligt att nästan alla var med förutom 1 av mina kusiners fästman och så min lilla familj som hade annat sig för.

Ikväll har jag sett fångarna på fortet som dom gjort nya avsnitt av. Jag skulle vilja åka dit o tävla. Det ser kul ut. Speciellt det där sista när dom är inne hos tigrarna och skrapar ihop pengar. Jonas tyckte jag lät girig som tyckte just det var roligast och erbjöd sig att hälla ut lite enkronor på golvet jag kunde få skrapa ihop. Han fattar inte den där tävlingsgrejen liksom.

I morgon blir det kanske fotbollsträning (!) och på onsdag är det dags för körstart igen och då ska jag skråla som bara den. Ja ni ser, det är verkligen höstpremiärernas vecka.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ännu en dag

2010-08-17 @ 21:05:23

Jag hade hoppats att jag ikväll skulle få sitta här och berätta på bloggen om min storslagna comeback på fotbollsplanen denna tisdagkväll. Men det blev ingen storslagen comeback. Ingen comeback överhuvudtaget faktiskt. Allt var väl förberett igår, men under gårdagskvällen och sedan HELA j*VLA NATTEN slog urinvägsinfektionen till och därmed var en hel natts sömn förstörd och också min tänkta fotbollsträning ikväll. Typiskt!
Jag sov 1,5 timme i natt. Vi la oss väldigt sent igår för min dator kraschade p.ga ett virus och fick formatera den på nytt. Suck. Det blev inte sovdags förrän kl 1 och halv 3 vaknade jag av urinvägsinfektionen och sprang sedan mellan toan och sängen fram tills klockan ringde kl 5. Sjukanmälde mig från jobbet idag och fick tid vid läkaren som nu har skrivit ut en penicillinkur till. Det är endast tre veckor sen jag hade det senast! men nu blir det förhoppningsvis bra.

Det är extremt dålig uppdatering på bloggen nu för tiden. Det ges aldrig tid liksom.
Förrförra helgen skrev jag senast. Thessan sov hos oss på fredagen. Lördagen gjorde vi ett besök hos Jonas syster Moa och hennes snart 1-åriga dotter Magda. Jag bakade även bröd. På söndagen var vi i Grynge och plockade blåbär. Det blev 4 kg bär! Hemma igen lämnade vi Lousie till hennes mamma och sen började en ny vecka. Barnlös vecka. En del jobb. Mina kusiner alma och Hilda fyllde 11 år så vi var på kalas där en kväll. Vi fick ÄNTLIGEN en ny Kyl/frys och ny spis. Ända sedan vi flyttade in har vi haft en kyl som ändrat temperatur från rumstemperatur till frysgrader och en ugn som inte håller rätt temperatur men efter ca 3 påminnelser till hyresföreningen fick vi äntligen dom båda utbytta! Lycka.

I helgen tog vi det mest lugnt. Sov länge och lät bli att laga mat utan levde på max hamburgare och kvarterskrogens pizza. Övade Harry (kaninen, för att förtydliga för er som ännu inte lärt er vår nya familjemedlem) på att gå i sele och åka bil gjorde vi också. Här hemma är det omöjligt att ha honom utanför lägenheten på gräsmattan då hela kvarteret kryllar av katter och okopplade hundar som gör mycket för att sätta händerna i vår lilla bääbis. Därför tog vi honom med på en biltur till P18-områdets gröna skogsmarker. Till en början tyckte han det var skitläskigt men efter att ha lugnat ner sig så hoppade han runt som bara den! Två såna bilturer hann vi med denna helg. Lördagen hade vi besök av syster, en arbetskompis och Wenke. Jag och Wenke var även ute i Dalhem och såg mitt fotbollslag (ja, jag räknar med mig där faktiskt. En dag ska jag f**n komma tillbaka alltså!) slå Älvsjö AIK med 2-0. Micka gjorde ett sjukt snyggt mål. Åh va ni är duktiga!
Sen åkte vi hem till mig igen och åt pizza och såg en film som enligt Jonas "inte alls var en skräckis med massa slafs", vilket han snart fick ta tillbaka när vi kommit en bit in i filmen. Fan va jag hatar hans filmval ibland alltså! vad den hette mins jag inte. Stackars Wenke som fick köra hem i mörkret efter att ha sett den spökrullen..
På söndagen sov vi halva dagen, sen var vi och hämtade Louise. därefter åkte vi till loppisbutiken i Hejdeby där vi hittade en fin saftkanna, ett gäng pocketböcker, en fin rörstrandskål och en gammal kista som Jonas nu förvarar alla datortillbehör i. En väldigt stor datorverktygslåda kan man säga. Det roligaste var att vi hittade ett lönnfack i den! Full med massa krokar och olika möbelomklädnadstillbehör. Den måste ha använts när man klär om möbler tidigare. Årets loppisfynd.

Ny vecka har det blivit. Igår efter jobbet fick vi besök av Jonas plastpappa som kom förbi och fikade. Harry och Louise turades om att charma oss och vi hade en trevlig kväll. Sen fick jag virus på min dator vilket inte gick att  få bort så vi fick formatera datorn där sent på kvällen. Installera hela datorn på nytt alltså. Sen kom urinvägsinfektionen och sen dess är jag helt slut och konstant kissnödig. Trevligt.
Får jag sova i natt blir det jobb imorrn och sen besök av Elin på kvällen. Wiie!!
I helgen kommer Matilda hem också!! Wiiie igen!!!

Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Efterlängtad helg och kaninframsteg

2010-08-06 @ 23:20:54

Fyyyy f****n va skönt med helg!!!
Jag har längtat så omänskligt mycket efter ledigt den här veckan. Fick ta en timmes powernap efter maten ikväll för att sen orka fredagsmysa med Jonas, Lollo, Harry och Thessan som är på besök och ska sova här ikväll.

Idag fick vi full dag på jobbet för första gången på länge. Det var utmattande men på tiden då ekonomin inte blomstrar här hema för tillfället. Sen hämtade vi Lollo på dagis och handlade dyrt på bingan. Efter det blev det pannkakor med sylt och glass här hemma. Jonas är en gud på att steka pannkakor, bara så ni vet. ja, sen sov jag en timme innan jag blev väckt av Jonas och var så yrvaken att jag varken visste vart jag var och om det var dag eller natt. Dom satt och såg film och jag anslöt mig till sällskapet. Kick-ass hette den visst. Sen hade jag och Lollo lektion med Harry i läran om kaninpromenader på plastgolvmatta. Han har stora problem med att baktassarna glider ut i sidled. Sen gick lollo och la sig och jag lärde Harry hoppa ut ur buren. Innan vågade han knappt vara utanför buren men nu vill han vara överallt förutom just i buren. Han är helt otroligt söt alltså.
Naj, nu ska jag återvända till Thessan och Jonas som leker med Harry.

Snart ska jag sätta harry framför kameran sen ska det bli så mycket kaninfoton på bloggen så ni kräks.

Godnatt och trevlig helg!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tillökning

2010-08-05 @ 21:19:09

Numera är vi fyra som bor här hemma. Jag, Jonas, Louise och..... Harry.
I tisdagskvälls kom han hem till oss. Den lilla hermelin/dvärgväduren.
Så söt att man skulle vilja äta upp honom. Jag har dock inte fått in några bilder på honom på datorn så ni får hålla tillgodo med en skriftlig beskrivning av honom tills det att jag kan ladda upp en bild på sötingen här på bloggen.
Fa 'Harry' Ungesmiss, som är hans fullständiga namn är en 8 veckor gammal kaninunge, len som en barnrumpa. En riktig liten bebis med andra ord. Han är lite beige/brun i färgen med mörka öron. Mitt på huvudet har han en liten vit bläs och även tassarna är en aningens vita. Världens mjukaste öron och en riktigt nyfiken liten krabat.
Vår lilla bäääbis.

Ja, nu vet ni det.
godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Vår framtida idyll på landet

2010-08-01 @ 21:52:58

Efter en helg i sommarstugan i näs sitter vi åter hemma i en tråkig lägenhet igen och inväntar morgondagen då vardag och jobb står på dagsschemat igen. Två dagar ute på näsudden långt ifrån tjutande bilar, alkis-grannar, bråkande grannkatter, tråkiga lägenheter och allmänt stadstråk. Såååååå UNDERBART!
Jag ÄLSKAR LANDET! Jag avundas alla människor som bor med skog och sädesfält och vatten och allt sånt där Landsbygdsaktigt omkring sig. Som får bo i eget stort och rymligt hus med trädgård full av fruktträd och mjuka gräsmattor. Jag vill också!!!
fan va jag hatar stan.

Min högsta dröm här i livet är att köpa mej ett lagom stort, äldre stenhus ute på landsbygden. Någon mil ifrån Visby (eftersom det förmodligen kommer vara där jag jobbar, om jag inte fastnar på mortosstället för all framtid, usch ve och fasa!). Inte helt ociviliserat, några grannar på behörigt avstånd hade varit trevligt, så man har nån att låna socker av när man gjort slut på sitt eget...
Huset ska vara gammalt, "ha en själ" så att säga. Det får gärna vara ett lättare renoveringsobjekt så man kan få pyssla och inreda det i precis den stil man vill ha det i. Jag vill ha det lite gammaldags lantligt med moderna bekvämligheter. En fin blandning. Köket skulle ha skåpluckor i en varm, mjuk, gammaldags lagungrön färg och väggarna och kaklet över diskbänken skulle gå i naturvitt. Och så skulle några luckor ha fönsterdörrar. Med sånt där glas som ser ojämt och skört ut. och så skulle vi ha ett datorrum där jonas kunde ha alla sina fula teknikprylar och jag kunde ha ett rum där jag fick plats för fotogrejer och ett sybord (som jag nån gång i framtiden vill pyssla med) där jag skulle sysselsätta mej med diverse projekt.
Sen måste huset ha en lummig trädgård med äppelträd, körsbärsträd (ooh dom är så fina när dom blommar), plommonträd och alla möjliga träd. Och ett stort kraftigt träd där man kan hänga upp en gunga till barnen eller en sån där skön hängmatta fast som ser ut som en stol där man kan sitta och läsa under varma sommarkvällar. Ett stort trädgårdsland också, med plats för jordgubbar, sallad, potatis, hallon och några fina blommor. En mjuk gräsmatta som man klipper lite då och då, det får inte vara allt för välklippt för det ser så strängt och tråkigt ut, utan....ja, lagom liksom.
Sen en mysig uteplats med en stenmur som vi (läs:jonas) har murat själva med grill och stor trädgårdsmöbel i trä med plats för måååånga människor. En rödmålad lada ska det också finnas, med vita fönstrar där man kan ha några lamm som kan gå i skogen som ligger precis nedanför trädgården på somrarna. Där kan dom trampa och äta skogen ren och snygg. Ett gammalt hönshus vore fint också, som vi gör om till kaninhus (jag hatar höns!) där dom får skutta runt både inomhus och utomhus inhängnat.
Vilken idyll va!?!
Shit så harmoniskt och fridfullt det låter.

Det är den stora drömmen det. Låter oerhört tråkigt och präktigt för att komma från en (snart) 21-åring, men va f*n, jag råkar gilla landsbygdens lugn och grannar som bor i egna hus och inte vägg i vägg med ens egen lägenhet. Det tilltalar mig konstigt nog mera än vad både resor och karriärsfyllda utbildningar gör.
Hoppas det kan få bli verklighet om några år.

Jag blir så här efter några dagar ute i Näs ödemarker, men någon stadsmänniska blir jag då aldrig.

Denna vecka ska vi ha Lollo igen. I morgon ska hon, jag och Jonas åka till Zoo market efter jobbet och se på kaniner. Vi har länge gått och suktat efter husdjur. Både jag och Jonas är uppväxta med djur omkring oss och saknar det mycket. Egentligen vill vi ha en hund men som det ser ut nu så har vi svårt med tid för dessa, men så såg vi alla rabbisar i Näs nu i helgen och kom på att KANINER vore ju perfekta. Eller, perfekt hade det iallafall varit om Jonas inte varit allergiker... Så i morgon åker vi till djuraffären och frågar om hur man ska ställa sig till att ha två kaniner i lägenhet och sen får Jonas köra ner näsan i en tjock kaninpäls så får vi svaret på vad hans kropp tycker om våra planerade nya familjemedlemmar. Visar allt positivt slår vi till och åker hem till mamma o pappa och hämtar min förra kanins gamla kaninbur.
Va mysigt det vore..

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()