Isabelle

I'm fucking free!!

2010-12-31 @ 03:02:44

Inget mera tidiga morgnar i kall bil till en destination två mil utanför visby att åka, aldrig mera vedervärdiga blå gummihandskar och skitful nätmössa, ingen mera särbehandling, inga mer dyngsura fötter efter varje städning, inga fler vredesutbrott och panikångest, ingen mer värkande rygg och slutkörda ben, INGET MERA MONOTONT IQ-BEFRIANDE MOROTSSORTERANDE! För nu är jag bannimej FRI PÅ RIKTIGT!!

Det blev två år och en månad. Och jag som sa MAX ett halvår. Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig.
Jag kan inte fatta att jag faktiskt har slutat. Att jag nästa vecka kan sova hela dagen om jag så vill. För det kan jag. Fram till den 24:e januari ska jag leva loppan! Sen börjar allvaret igen när min SKOLA börjar. Tänka sig, jag hamnade i skolbänken igen trots allt.

Denna frihetens dag firade vi hemma hos min mor och far ikväll efter jobbet där vi bjöds på god mat och mys. Båda systrarna var för en gång skull hemma, mamma och pappa var så glada för att jag kommit ifrån morötterna, jag fick klappa katten och hälsa på vår lilla Harry, spela piano och uppleva julen hemma hos mina föräldrar i det hus jag firat jul mina 15 senaste år och som jag detta år för första gången inte fick va med om. Det var extremt jättemysigt och kvällen kunde inte ha varit så mycket bättre faktiskt.

Dock blev det jättesent och när vi kom hem strax innan 1 ikväll(natt) hade vi inte ro till att gå och lägga oss, så nu sitter vi här som två zombies i vardagsrummet och klockan tickar förbi 3-slaget. Men det gör inget för imorgon är vi lediga och kan sova hur länge vi vill.
Då är det ju NYÅRSAFTON!

Godnatt (eller kanske snarare God Morgon) på er // Friheten hon själv

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

GOD JUL!

2010-12-24 @ 01:02:32

Då var det julafton nu då, sen ca en timme sen. Guuuu så skönt!

Alla julklappar är inslagna nu. Vi fick nämligen för oss att köpa ytterligare några idag när vi slutade så pass tidigt på jobbet. En ny julgransfot köpte vi också. I natt vaknade jag av ett stort brak, jag gick ut i vardagsrummet och fann vår fina julgran liggandes på golvet med kulor utspridda omkring sig och vatten som sipprade ut över parketten. Det var TREDJE GÅNGEN på en och samma dag! jag fick nog och köpte en ny fot så fort jag fick chansen och nu står den stadigt som bara den.
Idag hade vi traditionsenligt julfirande på jobbet med tomtefar&tometemor och julklappar med sedvanligt julrim. Mitt sista rim! Nästa år sitter jag i skolbänken och avslutar min andra termin på ekonomprogrammet!
Mitt rim handlade inte helt oväntat om att jag lämnar stället snart och självklart om mig och Jonas. Stämde bra, jag har faktiskt fått ut EN bra sak av det där stället, och det är min underbara pojkvän. Allt har sina fördelar också.
Julmat har vi ätit ikväll också. Ingen julskinka dock. Av väldigt många anledningar och bortförklaringar har jag faktiskt avstått från att göra en i år. Jag har aldrig gjort det förut heller. Vart så van vid att bo hos mor och far under julen som fixat allt i matväg. Men icke i år. En ny tid har börjat. Dessutom är vi ju bortbjudna på julafton och lär då kunna äta grisrumpa så det sprutar ur öronen på oss..
Ja, det här året blir ett läroår för oss. Som nyinflyttade och första julen som par och sambos, dessutom med ett barn, prioriterar jag bort mycket som julskinka, lussebullsbak, egen pepparkaksdeg (köpedeg är faktiskt inte så illa bara man väljer rätt!), julbröd och överdrivet mycket julpynt.
Nu vet jag inte varför jag sitter här och försvarar mig egentligen. Det är väl ändå ingen lag på att man ska vara så pysslig och hushållig under julen? Jag har minsann bakat lyckat julgodis och goda pepparkakor (av köpedeg), städat lägenheten blank och fin (typ iallafall) och har dessutom lyckats köpa alla julklappar i tid. Det är gott nog bara det.

Så nu lutar jag mig tillbaka och låter julen komma. Imorgonkväll blir det firande med släkten hos morbror där det väntar både tomte och julbord. På dagen ska jag för första gången fira HEMMA. Hemma med min lilla famij. Pojkvännen och bonusbarnet. Farmor och farfar får vänta till lördag istället.

Nu ska jag sova så julaftonen kan börja på riktigt sen.

God Jul På Eder Alla!



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Låt Den komma nu

2010-12-21 @ 20:45:56

För tre dagar sen var det lördag. Då var jag och Jonas hos mor och far och firade lillasyster Thessan som blev hela 16 år igår. Tradiotionsenligt började vi firandet med att hämta gran som vi efter en hel del krånglande kunde frakta hem i vår lilla toyota. Det var det julfixandet den dagen. Något stressad var jag över att det var den 18:e december och jag hade knappt köpt en enda julklapp och övriga julhandeln var inte ens påbörjad.
I söndags spenderade jag precis hela dagen sjungandes med kören. Vi hade två konserter och mycket sång blev det. När den sista konserten var avklarad kom mamma, pappa, systrarna och mormor o morfar på julfika hos oss och det blev en sen kväll.
Fortfarande inte EN ENDA JULKLAPP och ingen julmat heller för den delen.

MEN så blev det måndag igår. Jag och Jonas tjatade till oss ledighet från jobbet på eftermiddagen och störtade in till staden för att panikhandla ALLA julklappar på 1,5 timme. Och se, vi klarade det nästan! När vi 1,5 timme senare åkte och hämtade lollo på dagis hade vi klarat av varenda julklapp som skulle inhandlas. Duktigt gjort av oss. Vi firade det hela med en lilljulafton hos Jonas syster Moa där det bjöds på god mat och fika. Lollo och hennes 1-åriga kusin Magda hade jätteroligt tillsammans hela kvällen och gav varandra julklappar medan vi vuxna fick skvallra av oss lite. Det var riktigt mysigt.

Så måndagen innebar alla julklappsköp, och idag fortsatte vi den effektiva och duktiga sidan. Vi slutade lite tidigare på jobbet och passade på att köpa några julklappar vi kommit på under dagen och sen åkte vi och handlade all julmat. Efter det hämtade vi lollo och sen hem. Hemma började jag med kvällsmaten medan jonas satte igång julstädningen som jag sen kom och anslöt mig till, och tadaaaaa: nu är julstädningen klar också!
Efter maten klädde vi granen och därmed är vi NU REDO FÖR JULEN!

Så på två dagar tog vi igen flera dagars jobb och kan nu luta oss tillbaka och bara vänta.
Det känns fantastiskt skönt faktiskt.

Vi är värda en liten klapp på axeln tycker jag minsann.

Nej, nu ska jag trycka i mig ytterligare en julclementin och se lite på "jul med ernst"

God Jul! // Effektiv tomtenissa

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Barn är inte till salu!! Bidra i Musikhjälpen!

2010-12-17 @ 19:01:24

Det är helg. Idag är det exakt EN VECKA KVAR TILL JULAFTON! Och om TVÅ VECKOR är jag ARBETSLÖS! Tjohoo, det kan inte bli så mycket bättre faktiskt. Eller jo, jag kunde va rik, ha köpt alla julklappar som jag än så länge bara planerat och inte ha en svidande blåsa i munnen, men man kan ju inte få allt.

Vi slutade tidigt idag och det firade jag med att baka julgodis. Det blev både julkola, knäck och snickers. Jag har aldrig pysslat med detta själv utan att ha min mamma vid min sida men i år fick jag så klara mig själv, och resultatet blev LYSANDE! Snickersen är svår att misslyckas med visserligen, men knäcken och kolan som är så lätt att få hårda som sten blev PERFEKTA! Lagom mjuka, lagom hårda och lossnar från papperet utan problem. Jag borde ställa upp i julgodis-mästerskapen.

Allt detta bakande gjorde jag till tonerna av MusikHjälpen som pågår i P3 denna vecka. Det är verkligen något jag rekommenderar er att lyssna på, och om inte så iallafall skänka en slant till denna fantastiska insamling.
Lite kort kan jag förklara det som så att det är tre radioprofiler som låser in sig i en glasbur, detta år på Gustav Adolfs torg i Malmö, i en vecka. Där sänder dom sen radio DYGNET RUNT. Dom sover i skift och får endast leva på flytande föda. Deras uppgift är att få folk att skänka pengar till deras insamling som i år har temat: BARN ÄR INTE TILL SALU! Syftet är stoppa handeln med barn. Barn runtom i världen som tvingas till att arbeta utan lön, barnsoldater och barn som säljs som sexslavar och organdonatorer finns det lika många av som barn i sverige. Tänk dig varenda unge du ser på stan skulle knyta mattor dygnet runt i princip, eller bli plockad på alla sina organ, gå omkring med ett stort krigsvapen på ryggen eller hamna hos äckliga gubbar som utnyttjar dom sexuellt. Fy fan i helvete va mycket sjuka psykopater det finns i vår värld!
Hjälp till och stoppa dessa idioter. Lättast skänker Ni pengar genom att sms:a och önska en låt. Bra va! Man får chansen att få en låt man gillar och som man kanske inte hör så ofta i radio uppspelad och skänker samtidigt pengar som hjälper ett utsatt barn nånstans där ute i världen.

Så här önskar du en låt via SMS/MMS

Inled med hur mycket du vill skänka
50, 100 eller 200 för om du vill skänka 50 kr, 100 kr eller 200 kr
(gör ett mellanslag)
skriv sen låt, artist och motivering
och skicka till 72 999

Exempel: "50 One U2 Bästa låten, kram Malin"

 


Man kan även lägga bud på grejer om man känner för det som olika kändisar och vänliga människor skänkt till Musikhjälpens auktion.
Bl.a Zlatans Milan-tröja signerad gick för 30.200 kr igår. Helt fantastiskt.

Mer om detta kan ni läsa HÄR

Jag är annars inte så intresserad av "insamlings-jippon" men det här är verkligen ett skitbra initiativ som sticker ut från tv kanalernas långtråkiga galor. 

I morgon är det lördag och lillasyster Thessan ska fira sin födelsedag (som äger rum på måndag) med traditionsenligt julgranshuggande och fika uppå det. Myyysigt lär det bli!
På lördagnatt kommer ELIN OCH ANNIKA HEM!!!! Efter drygt tre månader resandes i både Australien, Nya Zeeland och Thailand är dom nu äntligen på väg hem igen! snacka om att jag saknat dom!
På söndag ska sjungelisjunga hela dagen. Kören har julkonsert först kl 16.00 i lokrume kyrka och därefter blir det kl 19.00 i visborgskyrkan (den fula som inte ser ut som en kyrka utifrån mittemot södervärnsskolan). Kom och lyssna om ni inte har nåt bättre för er vettja! Jag ska sjunga solo dessutom. På en låt jag inte kan behärska för den är bitvis så låg. Lär ju verkligen gå toppenbra...

Trevlig helg på er mina vänner // Helglycklig

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

DOKUMENT INIFRÅN: En dag i morotslandet

2010-12-13 @ 00:06:01

Här sitter jag och har söndagsångest. Klockan är över midnatt och ändå kan jag inte förmå mig att gå i säng.
Det spelar ingen roll att jag bara har några ynka veckor kvar innan jag får sluta, det känns lika jävligt iallafall att väckas 05.25 av väckarklockan, snooza till kl 06.04 då man i ren panik slänger sig upp ur sängen och svär över att aldrig gå upp i tid. Springer in i badrummet och kastar på sig kläderna. Jonas väcker lillungen som är supertrött på måndagar och dessutom skriker att det är för kallt för att sätta på sig kläderna. Jag och Jonas delar upp sysslorna: en klär på Lollo, den andra brer mackorna till jobbet och plockar ihop matlådorna. Sen på med ytterkläderna och ut i den svinkalla bilen. Skrapa rutor till vansinne och så skuttar vi ut på vägen med den morgontrötta toyotan. Stressar in på dagis. Lollo har piggnat till oftast och pratar på om allt möjligt. Vi kramar henne hej då och sen ut på dom hala isvägarna gasandes så mycket man vågar raka spåret till morotsjobbet. Framme, hoppar snabbt ut ur bilen. Småspringer uppför gången till jobbet. Jag och Jonas pussar varandra hej då i trappuppgången och han försvinner ut till sin ikörning medan jag rusar upp i omklädningsrummet. Byter skor, drar på mig en varm jacka, plockar fram gummihandskarna, bomullshandskarna, packhandskarna, vedervärdiga nätmössan och det viktigaste: PELTOR-LURARNA. Utan peltor-lurar är man en livlös själ hela dagen, radion som går i lurarna är livsviktigt för att klara en hel dag sorterandes morötter. Småspringer ner för trapporna och in i packeriet. Möts av torr, kall luft med en lukt som ofta får min näsa att börja svida och klia. Krockar nästan med kylkillen som precis öppnar porten till kylen och gasar ut på sin truck. Jag hoppar undan, vi hälsar lite morgontrött på varandra innan jag skyndar mig bort till förmannens skrivbord där övriga packeriarbetare redan står och väntar trötta. Förmannen skriver in oss och talar om fördelningen vid sorteringsborden. Jag skyndar mig upp till sorteringsborden i hopp om att hinna ta en plats vid vänsterbordet för där är det störst chans till rotation under dagen och därmed mer packning och mindre sortering. Och sen börjar en lååååång dag. Första timmen är ganska jävlig ofta. När halv 8 nyheterna drar igång suckar man högt åt att klockan inte är mer. Kl 08.05 är första bytet. Har man placerat sig bra kan man rotera har man otur att t.ex. hamna vid storsäckarna kan man lika bra kedja sig fast vid bordet för då sitter man bara och sorterar hela dagen. Man kan även ha oturen att förmannen kommer och vill flytta om oss till andra bord för att köra nån annan sortering. Händerna är isbitar av iskalla morötter och kalla gummihandskar.
kl 09.00 blir man glad att det bara är 15 minuter kvar till frukostrast.
Kl 09.15 rast. Jonas har glömt frukosten i ikörningen där han jobbar (jag hinner inte lägga maten i kylen på morgonen eftersom vi är så sena oftast så Jonas har dom ute i ikörningen för där är det nästan kallare än i en kyl) så han får springa ner igen. Jag spolar händerna i hett vatten några minuter. Det sticks som f*n och röker om dom men bättre det än genomkylda händer som tappat känseln.
Jonas kommer med mackorna. Jag, Jonas, Carola och kylkillen sitter vid samma bord. Pratar om helgen, suckar åt de mindre intelligenta och rumsrena samtalen vid de andra borden som så ofta uppstår. SUCK.
Förmannen reser sig från stolen prick kl 09.27 och alla andra packeriarbetare suckar åt att rasten redan är slut och masar sig ner till packeriet igen. Jag svär lite extra åt att alla finner sig i att vi aldrig kan sitta HELA RASTEN UT utan alltid måste gå ner innan klockan slagit 09.30.
Pass 3 börjar. Nästa byte är 10.40. Det längsta och jobbigaste passet på hela dagen börjar. Klockan blir 11, men tiden går så sakta att man inbillar sig att klockan åtminstone är halv 12. Blir smått gråtfärdig och får panikångest när man upptäcker den tidsmiss man gjort. Ännu en hel timme kvar till lunch. Dessutom börjar man bli extremt kissnödig och kanske till och med känner att man skulle behöva göra nummer två MEN gå på toa går inte för då måste man stänga av bandet och då kommer snart nån och skäller på dig så man får helt enkelt knipa ihop. Tiden känns som den står still men efter en halv evighet blir det äntligen matdags. Trängsel vid microvågsugnarna, men jag har som tur var min store starke Man som fixar det åt mig medan jag i lugn och ro spolar händerna under hett vatten återigen, går på toa något panikartat efter att ha knipit ihop en hel timme. Lunchen går som vanligt allt för fort och prick 12.27 reser sig återigen förmannen ur stolen och marscherar ner med oss packerianställda i släptåg. Eftermiddagen går liiite fortare. Passet efter lunch är slut 13.30. Passet efter det är egentligen slut vid 14.30 och då är det eftermiddagsfika men det hoppar vi ofta för att kunna sluta lite tidigare istället eller så har vi så sjukt mycket att göra att vi helt enkelt inte hinner med ordern om vi tar fika. Det sistnämnda har dock inte hänt på mycket, mycket länge för denna höst och vinter har vi haft väldigt lite att göra så övertid har sällan varit fråga om.
Tillslut slutar morötterna komma ut på sorteringsbanden och påsarna på packbanden slutar droppa ner. Då har förmannen stängt av och vi börjar städa. När städningen är klar går dom flesta hem förutom förmannen och hans fru som ofta har nåt att pyssla med först, och så jag som kilar ut till Jonas i ikörningen för att skynda på honom lite. Är klockan tidigare än 16.00 brukar jag hjälpa honom städa lite där ute för att vi ska få full dag och fullt betalt med andra ord. Sen kommer några av "utisarna" (polacker och ryssar och lettiska människor) och tar över den 2,5 timmar långa städningen. Vi babblar lite med dom och säger sen hej då.
Sen småspringer man upp till omklädningsrummet och slänger in handskar, lurar och väst i skåpet och drar på sig varm ytterjacka. Drar av sig dom som oftast blöta arbetsskorna, puttar i lite papper i dom i hopp om att dom ska hinna torka litegrann till morgondagen. Drar av sig dyngsura strumpor (om jag hjälpt Jonas städa ikörningen vill säga, annars brukar det inte vara nåt), hoppar barfota i egna skorna, tar väskan och sen fort ut ur byggnaden och ner till bilen. ÄNTLIGEN FRIHET IGEN!
Sen gasar vi in till Lollos dagis om det är vår vecka, annars raka vägen hem. Eller efter Jonas gjort sitt sötsaks&snus-stopp antingen i krampen, macken eller gråboaffären.
När klockan är 17.00 har man som oftast kommit hem iallafall. Trött, ont i kroppen och frusen från topp till tå. Då ska det lagas mat, ätas. packas matlådor, sen va med lilltjejen om hon är här och sen nattningen. Därefter duschar jag HETT och blir varm och avslappnad i kroppen. Efter det placerar jag mig HÄR. Här i min ikeasoffa med massa kuddar och julklappsfilten vi fick av jobbet förra året, och så datorn på magen eller tv'n surrandes.
Vid 11-tiden masar man sig i säng, suckandes över vart hela kvällen tog vägen.
Några timmars sömn och så har vi kommit till där vi började.
Så ser det ut FEM DAGAR I VECKAN.
Ibland har man oturen att få gå ner till gamla packeriet mitt på dagen. Då är det bara att släpa med sig matlådan, slitna gummihandskarna ochh kniven ut i kylan och gå de 200 metrarna ner till gamla packeriet. Där får man sen stå i dålig ventilation som orsakar huvudvärk, och nacka palsternackor. Man ska skära varenda palsternacka som rullar förbi ögonen. Ont i kroppen och psyket är bara förnamnet när man kommer hem efter en sån dag.

Den här detaljerade beskrivningen av min arbetsdag skrev jag enbart för att kunna gå tillbaka till detta inlägg sen i framtiden när jag sitter och svär över mina ekonomi-studier och önskar sååå att jag jobbade igen. Då kommer jag förhoppningsvis bli glad igen och vara glad över att jag sökte till den där distans-utbildningen och på så sätt tog mig ifrån dom där hemska morötterna.

Utbildning? tänker ni nu.
Japp, det är alldeles riktigt.
JAG SKA BÖRJA PLUGGA I VÅR!!!
En tre-årig ekonomutbildning på distans. Jag kommer alltså inte lämna denna ö utan blir kvar i tryggheten hemma hos min älskling och denna mysiga, om än lite vintertrista, ö i östersjön.


Jag fick antagningsbeskedet i torsdags och vi firade det hela med taco-tallrik på kvarterskrogen och sen prinsesstårta. Nu kan jag äntligen njuta av uppsägningen också. Det har varit lite oroligt i min hjärna innan när jag inte kunnat veta vad som händer efter att jag slutat med morötterna, men nu vet jag ocg kan andas ut.  

I övrigt har jag pusslat ett 1000-bitars pussel med sjörövarmotiv helgen bara för att ikväll när jag närmade mig slutet upptäcka att det saknades TRE J*VLA BITAR! Rusta är inte alltid bra...
Jaja, jag pusslade klart det iallafall och känner mig mäkta stolt.
Ja, det är tantvarning men må det så vara då.

Några minuter senare: Vilken duktig pojkvän jag har. Dom där tre saknade pusselbitarna har han krupit runt på golvet och under soffan nu för att hitta. Alla tre är återfunna efter att han fått gräva i dammsugarpåsen också. Han blev smutsig på fingret och tyckte lite synd om sig själv, men han räddade min kväll iallafall. Pusslet är härmed FULLÄNDAT! Tjohoo!!




Nu vill Jonas att vi ska krypa ner i sängen och se film tills vi somnar. Det är ett bra sätt att somna ifrån söndagsångesten.

Goder natt till eder alla

// Utarbetad Morotssorterare Med Ekonomiska Framtidsplaner

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Julemys i väntans tider

2010-12-04 @ 00:28:48

Har precis kommit hem från en mycket mysig och rolig kväll hos Emma. Har inte träffat Emma sen i september och inte heller Ella som också var med. Och Wenke har jag inte heller sett på länge som också var där, och Emmas två vänner Carro och Steffi som jag fick träffa. Det var himla kul att träffa dom igen och det är allt för sällan vi ses! Trots att det alltid blir så himla roligt när vi träffas så blir det ändå inte oftare. Det är allt bra märkligt.
Emma bjöd på Julgröt och julgodis som gänget bakat under eftermiddagen men som jag missat (Linn jag vet att du läser här ibland, snickersen var jättegoda, hörde att du varit med och bakat dom!) och det smakade skitgott.
Vi såg film och Idol. Olle åkte ut vilket jag tyckte var oerhört trevligt, och JA jag är gotlänning, men va f*n, Olle är inte bra alltså. Inte TILLRÄCKLIGT bra iallafall.

Planerna för i morgon var att träna med Moa men nu har hon blivit sjuk så nu får jäg tänka om. Kroppen är inställd på träning nu så jag måste komma på nåt. Är det fint väder ska jag tvinga med Jonas på en skidtur tror jag. Det lär verkligen bli att TVINGA MED honom för ikväll sitter han och datanördar sig med en kompis och lär så fortsätta till cirka 05.00 imorgon bitti om jag känner dom rätt.

Dom har ockuperat hela vardagsrummet med sladdar och dataskärmar så jag gömmer mig i sovrummet nu. Ganska skönt faktiskt.

Jag har inte riktigt fattat att jag sagt upp mig än. Shit va skönt det ska bli att komma därifrån. Just nu är det så kallt i packeriet att man fryser från det att man sätter sin fot utanför dörren 06.30 på morgonen och sen konstant fram tills man får komma hem i duschen ca 17.00. Och nu hjälper inte duschen riktigt längre. Jag fryser fortfarande ibland när jag kryper ner under duntäcket på kvällen. Och mina händer är inte att tala om. jag tappar känseln efter en halvtimme ungefär och på rasterna får jag stoppa dom under hett vatten. 10 grader var det i packeriet en dag. Det är inte varmt. Men snart slipper jag det.

Trevlig helg på er!

// Snöälskaren

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ett steg mot friheten!

2010-12-02 @ 20:52:18

Jahapp.
Jag har sagt upp mig på jobbet nu. I tisdags tog jag tag i saken.

Den 30:e december sorterar jag morötter för SISTA GÅNGEN I HELA MITT J*VLA LIV!

FRIIIIHEEEEETEEEEN HERE I COME!!!

Nu får vi se vad som händer sen..

// Tjohooo!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()