Isabelle

Uppdatering

2010-07-28 @ 15:40:35

Sen senast:

- har jag jobbat första arbetsveckan. Det var lugnt och egentligen liiiiite skönt att komma igång igen förutom tidiga morgnar.  Usch va jag kommer hata mej själv om några månader för att jag skrev det här. Hur kan man längta tillbaka till jobbet!?!
- har vi infört "varannan vecka" med Louise. Hela förra veckan var hon hos oss. Myyysigt och utmattande.
- har jag haft "utekväll" för första gången på skitlänge. Det började med förfest hos Annika med drinkar och rabarberpaj som hon fixat till. Sen hamnade vi (jag, annika, elin, jossan och wenke) på surfers.
- har vi varit hos mor och far på fika.
- har vi firat gammelmormor som fyllde 99 år igår. jag ska bli som henne när jag blir stor.
- har jag varit hemma från jobbet sjuk i tre dagar pg.a ryggvärk som kommit av urinvägsinfektion sa läkaren. Inte roligt.
- har jag storstädat lägenheten.
- har jag sett till att vi snart får byta ut vår kassa kyl och spis. Jippie!!

Vardagslivet börjar så smått hitta tillbaka. Tråkigt, men rutiner är tryggt och skönt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Zombie tillbaka till verkligheten

2010-07-21 @ 20:29:33

Zzzzz..........
Jag är så inhelvetiskt trött. Klockan är inte ens halv nio på kvällen.
Anledning: semestern slut.
Jag har börjat jobba igen. Min andra arbetsdag har genomförts idag. Det är än så länge lugnt, vi jobbar i sakta tempo med de snabbaste i arbetsgänget så det går smidigt. Dock har min kropp fått sig en chock sen omställnigen. Denna vecka stiger vi dessutom upp en halvtimme tidigare (äh, en halvtimme är väl ingenting tänker ni säkerligen, men på morgonen 05.00 och 05.30 är det en jädra skillnad) då vi har Lousie här som även hon ska upp och iväg till dagis.
Men det blir väl bättre med tiden. Bara grannarna slutar ha stora fotbollsturneringar på gräsmattan precis utanför vår lägenhet klockan tolv MITT I NATTEN! Vilket gap o skrik det var igårkväll. Gapskrikande ungar o fulla föräldrar. Härligt. Speciellt när man måste ha balkongdörren öppen pga värmen och därmed tvingas höra nattmotionärerna i ännu högre volym.
Suck, ha med idioter att göra.

Ja, lite sorgligt är det allt att semestern är slut. Ganska mycket sorgligt faktiskt. Men jag gläds ändå åt att det vart en riktigt skön semester iallafall. Jättemycket sol och bad, mys med älsklingen, besök i sthlm hos Jonas bror och familj, mycket tid med min familj som jag innan försummat en aningens, födelsedagsfirande för Josse som fyllde 19 år i söndags, biobesök, lite tid med mina älskade vänner Elin och Annika ( något jag önskar det skulle varit mycket mer av!), tre turer till fårö, en del filmtittande, slappande, och två fester hos Wenke och hennes familj. Dom där två festerna alltså.. vilka påhittiga människor det finns! Den andra då det var överraskningsfest för Wenkes pappa var riktigt rolig. Överraskningsfester är alltid roliga och när dom nu dessutom hade satt tema på festen, travtema, blev det ännu roligare med travlopp o fina kostymer, uppträdanden och härligt somrig och temariktig festlokal, närmare bestämt på deras gård ute i naturen i en lada. Riktigt imponerande!

Så lite nöjd får jag allt vara. Och sommaren är inte slut än! Igår efter jobbet var jag t.ex i Brissund en stund med Elin och Annika. Niiiice. Och fortfarande svettas man nästan ihjäl i lägenheten. Se där.

Nu kommer jag nog snart somna. Klockan är ju 20.30 så det är inte konstigt att jag är trött... pff.. för en vecka sen hade jag inte ens kommit på tanken att gå o lägga mej än.
Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mina sista ord

2010-07-15 @ 13:14:36

AAAAAH, JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖR!!!!!
Ligger i sovrummet just nu som för tillfället är det minst varma rummet i lägenheten, iförd endast bh och trosor. Fler klädesplagg och jag smälter bort. Vi orkar inte åka till stranden idag. Jag har haft 6 dagar i rad på beachen varav 3 varit riktiga heldagar, jag behöver en dags paus.
Men vad gör man då istället? Ingenting, verkar det som.
Var uppe tidigt i morse och nu på förmiddagen blev jag trött igen o la mej i soffan för att se film. Ville gosa ihop mej med pojkvännen men det dröjde ca 3 minuter innan vi var tvungna o knuffa undan varandra, FÖR VARMT! Han låg på golvet i sackosäcken o jag jäste i soffan. Han är ännu varmare än jag o skriker så fort jag nuddar honom ungefär:
NEJ LEDSEN, MEN JAG ÄR SÅÅÅ VARM!!
Då blir jag sur. En kram kan man väl ändå få? Eller nudda armen lite. Naj.
Så nu ligger han i soffan o ser film medan jag ligger här i sängen framför datorn o närmast avlider.
idag ska jag verkligen göra INGENTING. Det är typ det enda man orkar. Inte ens film funkar, jag blir uttråkad. Idag är allt sjukt snusktråkigt vilket gör mig ordentligt uppretad.
Äckliga lägenhet till o va så förbannat varm.

Nog är det härligt med sommar men idag orkar jag inte denna hetta!


// en svettfläck

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En varm sommardag med Isabelle och Jonas på fårö....

2010-07-13 @ 00:34:57

fiiii faaen, va varmt det är. Fast jag klagar inte. Jag har semester och kan välja själv hur jag vill hantera denna värme. Antingen inne i en lägenhet eller på stranden, eller i en stor kyl. Jag har valt stranden hittills. Varenda dag faktiskt sen vi kom hem från sthlm.
I fredags var jag i brissund med Elin o Annika, i lördags var jag och Jonas i gothem, i går (söndag) hade jag och Jonas en heldag på fårö och idag har vi varit med Thessan i gothem och badat. I morgon blir det årets tredje besök på fårö när hela familjen ska med.

Åh herregud, vår fårö-tripp igår alltså..
Vi kom ut vid ett-tiden ungefär, då hade Jonas nästan missat färjan då han tvunget skulle in på en loppis medan vi stod i kön till färjan, men han hann in i bilen i sista stund (jag tjöt på honom). I land på fåröen besökte vi två loppisar först, båda riktigt usla hemmaloppisar. Därefter åkte vi norrut och bestämde oss för att leta upp Norsta aurar. det är som bekant inte det lättaste eftersom det inte är skyltat men vi gav det ett försök. Hittade en liten parkering i kanten av en skog där det stod några bilar parkerade som såg lite strandsökande ut. Sen blev det en lång och förvirrande promenad på säkert flera kilometer, men plötsligt såg vi ljuset i tunneln och kom äntligen fram till paradisstranden.
Ah så fin den stranden är!!
Vi stannade bara en kort stund innan vi vände tillbaka igen. hann även få reda på ett betydligt lättare sätt att ta sig dit till den omtalade stranden. Kommer vi ihåg till nästa gång. Sen började färden tillbaka till bilen. Vi gick vilse där i skogen. X antal cirklar gick vi i innan Jonas på nåt makalöst sätt hittade till den slutgiltiga stigen som ledde oss till min älskade lilla bil. Säkert en timmes promenad tillbaka blev det, panikslagna (nästan), trötta i huvudet av värmen, jag lite bakis o hängig efter överrasknings-festen för Wenkes pappa kvällen innan, och något mensvärkande o så Jonas som var nödig. Herregud, vi skulle spelat in det.
Men iallafall. Vi hittade tillbaka och kunde fortsätta färden. Det blev Ekeviken efter ett besök i ica-affären som vi hittade till efter att vi ringt pappa o frågat efter vägen. I ekeviken lämnade vi alla värdesaker i bilen o satte oss på stranden o åt matsäcken vi hade med oss. När vi sen skulle bada insåg jag att jag förutom alla värdesaker även lämnat bilnycklarna i bilen. Bilen som nu var låst.
HELVETE!!
Jag har aldrig i mitt 20-åriga liv varit så irriterad på mej själv som jag var då. Tillochmed våra mobiler låg ju i bilen så ringa gick ju int'!!
Som tur var har jag hittat en underbart gullig och fantastisk pojkvän som dessutom är händig och uppfinningsrik. Han fick bort listen på bakdörren och efter viss undersökning kom han fram till att om vi hittade nåt smalt och krokigt skulle vi få upp låset på ett kick. Vi gjorde krokar av diverse pinnar, provade Jonas lilla mulitverktyg, men inget funkade riktigt. Några snälla människor stannade till ett par gånger och gjorde sina egna försök att hjälpa till, men det gick inte! Tillslut fick vi se oss besegrade av bilen och jag fick be snällt om att få låna en mobiltelefon av en familj som stannat för att erbjuda sin hjälp, och ringa hem till mamma o pappa som hade extranyckeln (som tur var!). Precis när jag fått kontakt med pappa (vilket inte var det lättaste eftersom täckningen är kass där!) lyckades dom lirka upp låset med hjälp av dörrlisten vi ryckt loss tidigare. Så var det problemet löst.
Jag var skitsur och kissnödig och båda hade totalt tappat både badlusten och humöret, men jag kissade och sen bestämde vi oss för att ändå ta ett dopp och svalka oss efter den hårda ansträngnigen med att få upp bilen, innan vi skulle besluta hur vi skulle fortsätta resten av dagen.
Det doppet fick oss på betydligt bättre humör och tillslut skrattade vi båda åt det.
Vi torkade oss i solen efter badet och sen åkte vi vidare till digerhuvud. Där åkte fiskespöet fram och Jonas visade mej hur det går till att fiska. Han fick ganska snabbt upp en sill som sorgligt nog dog efter att vi dragit upp den (vi ville annars slänga tillbaka fiskarna i havet) så det blev bete när jag sen skulle få fiska. Jag fick upp en TORSK! På första försöket! De' ni!
En liten en visserligen men ändå. Den slängde vi tillbaka. Sen började linorna fastna i klippkanten under vattnet och gå av hela tiden så då tröttnade vi och åkte till en sjö och grillade korv. Vi hade även planer på att lite spontant så där, övernatta i bilen och bara flumma runt ett dygn där på fåröen men efter den vilsna promenaden och dom inlåsta nycklarna tyckte vi att vi fått tillräckligt med äventyr för denna gång och styrke kosan HEMÅT.
Summa summarum var det ändå en riktigt mysig och rolig dag som vi sent ska glömma..

Imorgon hoppas jag dock att det blir en lugnare fårö-tur.

Godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En semestertripp till fasta landet

2010-07-09 @ 21:48:50

Nu har det varit bloggtorka här på ett tag. Anledningen till det är att jag befunnit mig i stockholm, närmare bestämt Haninge, sen i måndags. Jag och Jonas har varit och hälsat på Jonas bror Danne och hans fru Barbro. Jonas hjälpte till att sätta upp nya vindskivor på deras hus medan jag umgicks med och lärde känna Barbro. Fyra riktigt härliga (och skitvarma) dagar hade vi tillsammans. Förutom byggande och målande hade vi en HELDAG PÅ IKEA! snacka om lyckorus hos mej. Snacka om ångest och självmordstankar hos Jonas. Varför är det så få killar som gillar att shoppa loss på ikea för?? dom borde ha lika stort intresse av att ha det fint hemma som vi tjejer har. Jag blir inte riktigt klok på det där.
Iallafall.. Vi fick tag på mycket fint som ska ta plats i vår lägenhet nu. Ofantligt roligt och mysigt hade vi det iallafall med god mat och dricka, ett skansenbesök (mitt första!), massa prat och skratt och roliga historier från de båda brödernas uppväxt.
Jonas familj är supergo'!!
Och Jonas är supergoast, min älsling, åh så lycklig han gör mig <3
Lite vemodigt var det allt att säga hej då till dom igår när vi skulle åka hem till ön igen..

Idag har jag varit i brissund och badat med Annika och Elin. Mitt face är rött för jag glömde kleta in ansiktet med solkräm. Oerhört klantigt. Men vi hade det varmt och roligt på stranden ändå. Ikväll har jag, Elin och Jonas varit på norderstrand (tror jag, nedanför totthotell var vi) och ätit pizza. Det var mysigt förutom att Jonas höll på och lockade måsarna till oss genom att kasta mat bara en bit ifrån oss. Killar asså..

Nu sitter jag på balkongen vid nya cafémöbeln. Jag har gett mig f*n på att vi ska ha en mysig och lummig balkong här hemma, typ kvarterets snyggaste och mysigaste. Två blomlådor, två krukväxter jag fått av Carola, en cafémöbel och en ljuslykta är första steget. Ja än så länge är det inte paradiset på jorden direkt, men det kan bli. I framtiden.

Hej och godnatt.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

VARNING för Damputbrott och lång Uppdatering med många Bilder från Lickershamn

2010-07-04 @ 02:32:10

Vi har totalt vänt på dygnet här hemma sen semestern tog sin start. Läggdags sker cirkus 03.00 numera och stiger upp gör vi inte innan klockan passerat 12.00 mitt på blanka dagen.
Jag lider lite när hela dagen försvinner (speciellt nu när vädret är suveränt!) utan att man får nåt gjort, samtidigt som jag tycker det är så fantastiskt underbart att inte vara tvingad att gå upp tidigt pga ett äckligt jobb. Lite kluven är jag allt.
Häromnatten fick jag ett mindre damputbrott. Klockan närmade sig halv 4 när jag gick och la mig. Jonas satt fortfarande uppe framför datorn och tänkte inte sova än på ett tag. Sen jag och Jonas blev tillsammans har jag haft svårt att somna ensam i sängen, jag behöver känna hans kropp bredvid mig och höra hans djupa lugnande andetag för att komma till ro. Till slut somnade jag iaf, men vaknade en timme senare av att sängen fortfarande var jonastom. Han satt fortfarande i soffan framför datorn. Plötsligt såg jag hur hela morgondagen försvann för att vi bara sov, för att vi inte kan gå och lägga oss i tid! En solig, varm semesterdag skulle gå HELT I SPILLO! Då blev jag skitsur och Jonas rädd ovh irriterad. Vi blev sams till slut iaf, Jonas kröp ner i sängen och jag lugnade ner mej. Det är inte det lättaste att vara ihop med mej...
Så kan det va.

Uppdatering. Första semesterveckan avklarad. Jisses va fort det går!
I torsdags lämnade vi ifrån oss Lousie och på kvällen åkte vi till Lickershamn och hade picknick och fick se fin solnedgång. Sen hämtade vi upp syster Josse som sov över hos oss sen.
I fredags var vi riktigt effektiva! Började med att åka till Gotlandshems kontor där vi hämtade ut en kopia på besiktningsprotokollet på lägenheten. Sen åkte vi vidare till byggmax och kollade bräder till en golvtrall vi tänker bygga på balkongen. Därefter åkte vi till Linds och köpte blommor till balkongen och krukor till några inneväxter som behöver planteras om. Sen en snabbis på maxi där vi köpte snygga blomlådor och ett sykit innan vi åkte hem igen. På kvällen var vi i träkumla sandtag och badade bland grodyngel, grodor och abborar. När vi kom hem igen var vi jättehurtiga och promenerade ner till hamnen där vi tog varsin glass i glassbaren, och sen en tur i innerstan förbi karamellboden innan vi gick hem igen. Hurtigt värre!

Idag har vi gjort Dalhem. En loppis i Barlingbo också där vi hittade ett nytt, mindre, smidigare soffbord och sen åkte vi till dunbodi (ett lanthandelsmuseum, låter skittråkigt men jätteroligt om man gillar gamla saker) som verkligen var jätteroligt att gå omkring i. Det kändes som man färdades 80 år bakåt i tiden bland alla burkar och prylar. Sen åkte vi hem till mamma och pappa där vi bjöds på fika. Sen fick vi för oss att åka till Gothem och bada medan mamma fixade tacos till oss, men när vi kom fram till stranden var vi inte så badsugna längre så vi satte oss på en handduk i sanden och "softade" ett tag innan vi åkte hem till mamma och tacosen igen. Mat och prat ute på altanen blev det innan vi tog med oss Thessan in till stan för att se bio. Filmen vi såg var "Eclipse", den tredje delen i Twilight-sagan. Den var bra tyckte jag, nog den bästa av dom tre som varit faktiskt.

Nu sitter vi här framför datorerna igen och denna natt lär inte bli något undantag från den senste veckans uppesittarnatt. Fast damputbrottet skippar jag nog.. Imorrn blir det bad på stranden med Jonas syster Moa och hennes lilla dotter Magda iaf.

God natt!

Till Lickershamn kom jag för en gång skull i håg kameran:


pastasallad!                Fin omgivning             Min älskling <3


Bländande vackert

Jonas lekte scout...      ...det gick sådär...     ..jag fortsatte fota ist..

skräp i sanden        sen klättra vi..     ...nedanför berget...

...bland stenarna....där vi fann vår hemliga grotta..med kvartskristaller i..

Där tog vi "lööööv foton".

<3 My lööv and me <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()