Isabelle

Hejhej

2010-03-21 @ 10:07:26

Det har redan hunnit bli söndag. Helgen springer iväg som vanligt. Varför gör aldrig vardagarna det!?

Vad ska jag ha att meddela idag då..

- Jag lever just nu i en väldigt orkeslös kropp. Tröttheten vägrar släppa mej, men febern är borta iallfall.

- Resa är bokad. Måndagen den 26:e april åker jag, Elin och Wenke en vecka till Fourteventura. Det ska bli så grymt skönt. Sol och bad, mmmmmmm... Tråkigt bara att jag missar en seriematch med fotbollen- Det känns surt men det är bara att acceptera att man inte kan få allt att passa ihop jämt.

- Igår var jag på kördag. Vi sjöng mellan 10.00-16.00. Det var kul men utmattande.

- Igårkväll var Elin och Annika på besök. Det var mysigt.

- Igår hade körslaget säsongspremiär. Jag var skitnervös att jag skulle vara med nånting men det enda som kom med var min rygg i ca 1 sekund. Det var skönt.

- I fredags såg vi filmklassikern 'Hajen'. Jonas tycker det är rena rama KATASTROFEN att jag har sett så lite film i mina dagar. Därför går jag just nu under utbildning i filmklassiker hos honom och Hajen blev startskottet. Den var sådär, men säkert jättespännande på 70-talet..

- Min stora beställning från H&M har kommit. Jag älskar att få bära hem stort paket från posten full med massa fina och våriga kläder. Jippie!

Nej nu ska jag läsa en stund tror jag.




Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bengt Frithiofsson mitt i feberyran

2010-03-19 @ 09:53:01

Jag är sjuk. Stackars mej. Fast just nu har jag det ganska bra nerbäddad i soffan.
Men huvudet är segt, kroppen pendlar mellan braskamin och antarktis, och varenda kroppsdel känns som att den sprungit ett maratonlopp i natt. Feberyra råder med andra ord.

Jag var hemma igår också. Låg och sjukade med min älskling som åkt på samma skit. Det är äkta kärlek det, vi delar allt. Tillochmed sjukdomar.
Nej, nu skämtade jag bara. Jonas läser du det här så ta det inte seriöst. Jag flummar bara.
Fast jag skämtar inte om att vi båda låg hemma sjuka igår. Vi är sjuka idag med. Fast han är hemma hos sej och jag är hemma hos mej. Japp.

Jag ligger här i soffan och ser tv4:s nyhetsmorgon. Bengt Frithiofsson har precis testat påsköl och betygsatt. Han är kul. Just nu intervjuar dom Claudia Galli i programmet som är aktuell som dansare i Let's dance. Medan de två programledarna Steffo Törnqvist och Jenny Östergren, inte jätteintresserat men plikttroget sitter vid bordet och diskuterar bollywooddans och att Willy aldrig åker ur Let's dance med henne, så sitter Bengt Frithiofsson vid bortre kortsidan av bordet i sin egen värld och häller upp vin. Han häller med finkänslighet, följer med lycklig blick den strida flod av rödvin som rinner ner i det stora vinglaset. Han är så gullig där han sitter. Håret spretar åt alla håll, det stora tjocka grånade skägget och de små glasögonen vilandes längst ut på nästippen gör att han ser ut som en galen professor, och så när det plötsligt blir hans tur att få berätta om sitt vin tittar han pilemariskt upp från glaset och det riktigt skiner i hans blanka ögon. Han börjar entusiastiskt berätta om druvor och kulinariskt hit och kulinariskt dit. Han blir så uppe i sitt berättande att han pratar ner alla som försöker sticka in med någon kommentar. Tillslut blir Programledare Jenny tvungen att höja rösten och säga:
- oj nu märker ni inte ens att ni pratar i mun på varann.
Hon får ordning i hönsgården och Vinprovar-Bengt som först ser lite ledsen ut över att bli avbruten är snabb att ta kommandot i diskussionen kring vin igen.
Han måste vara konstant salongsberusad.

Men visst ser han lite ut som en galen professor!?

Bild

Nu har Bengt lämnat tvrutan och jag ska nog sätta på lite musikal. Mitt filmutbud här hemma är inte överdrivet gigantiskt men Mamma Mia är väl bra mot feber?

Trevlig fredag på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sjuk eller inte

2010-03-17 @ 19:21:53

Hejhej.

Usch, jag känner mej hängig. Funderar på om jag har feber. Men min panna är ju inte varm. Jag hatar när kroppen känns feberhängig men termometern ändå jävlas med att visa "du har inte minsta tecken på feber övehuvudtaget, du är kärnfrisk så gå ut och spring några mil eller nåt, det klarar du med din utomordentliga hälsa". Känner jag mej sjuk ska jag vara sjuk också! Finns det inga bevis tvingas man ändå träna och jobba och hålla igång som vanligt, trots att kroppen bara skriker efter sjukdomsaktiviteter som sömn och stillaliggande.
Vi får se om det slår ut på riktigt.

Vadmassage är lovad för kvällen iallafall. Yes!

Nu hinner jag inte mer.

hejhej

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I'm in love!

2010-03-16 @ 21:26:48

Hej Magnus!
Hej alla ni andra också!

En ny vecka har tagit sin början. Solen skiner, minusgraderna fortsätter briljera och här går jag och längtar efter helg, trots att det nyss varit helg. Den var bra iallafall, helgen alltså, med fotboll, melodifestival (hah! jag fick rätt, det blev en idoldeltagare som tog hem vinsten. Fast Salem skulle vunnit faktiskt), trevligt sällskap och en något frustrerande men ändå trevlig stund på födelsedagskalas hos morfar. 

Ikväll sitter jag stilla. Tänker inte röra mej förrän jag ska ta några stapplande steg till sängen. Jag var ute och sprang med fotbollslaget ikväll nämligen. Mina vader tycktes inte uppskatta det för dom svarade med att ge ifrån sej en oerhörd smärta nu.
Tänk er att någon rycker er skithårt i håret så att hårstråna slits från hårbottnen, multiplicera den smärtan med 10. Addera sedan smärtan av att klippa av sej fingret. Summan av det är smärtan i mina vader ikväll. Aoouh.
I morgon ska jag be Jonas, min personliga massör att trolla bort det onda i vaderna. 

- nej men inte har Isabelle råd med personlig massör, hon jobbar som morotssorterare för allt i världen!? så vem är då denna Jonas???? tänker ni uppenbarligen, det hör jag.
Ja det ska jag berätta för er nu. 
Personlig massör är han kanske inte, men än väl är han mannen bakom de vackra röda rosorna jag fick för en tid sen. Han är även mannen som gjort att jag på senaste tiden kommit för sent på jobbet både en och två gånger. Han är mannen som gör att jag inte bryr mej (så mycket iallafall..) om att jag kommer för sent. Han är mannen som jag försökt impa på med köttfärspaj (och lyckats tror jag!). Mannen som masserat sönder sina händer på mina onda vader. Mannen som ständigt får mej på sprudlande humör bara genom att uppenbara sig. Mannen som smsat min inkorg full av gulliga sms. Mannen jag tänker på så fort jag hör en fin kärlekslåt spelas på radion. Han är mannen som får lägenheten att verka tom och ensam när han inte är här. Han är mannen som fått mitt hjärta att smälta och gjort att jag går på moln och inte riktigt kan koncentrera mej. Mannen som ni så nyfiket undrat över. Han är helt enkelt mannen som gör mej till världens lyckligaste tjej och som jag är så jävla kär i. 
Jag Älskar dej Jonas!

Så, nu har ni fått veta hans namn också. 

Nu ska jag kravla mej bort till sängen. 
Godnatt 

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ordbajs

2010-03-13 @ 14:42:38

Just nu sitter jag djupt nersjunken i min fina ikeasoffa. Datorn i knät och benen utsträckta på den fotpall jag är överlycklig över att jag köpte till soffan. På radion går Tracks i P3 och nu har dom kommit till alla melodifestivalbidrag. Musiken på radion kväver ljudet av tvättmaskinen som jobbar inne i badrummet. Det är ljust och fint i lägenheten idag. Solen skiner in genom fönstrena, balkongdörren står på glänt och släpper in lite av den kalla friska luften. Det ger en behaglig atmosfär här inne och jag fylls av härliga vårkänslor, snart är den här!

Ja, jag sitter här och känner mej riktigt harmonisk idag. Har äntligen fått en eftermiddag då jag inte är tvungen att göra nånting. Planerar att jag ska lägga mej tillrätta i soffan senare och börja läsa Liza Marklunds 'Gömda' som jag lånat av Elin. Jag tycks vara den enda som inte läst den boken. Först ska jag bara diska av efter den lunch jag precis intagit i form av stuvade makaroner och Felix frysta delikatessköttbullar.

Idag har vi spelat träningsmatch. Mot Gutes pojkar -96. Det blev stryk med 4-0, inte så roligt kanske. Vi släppte in alla mål i första halvlek så andra halvleken var ju riktigt duktiga egentligen. Äsch, vi var ganska bra ändå tyckte jag. Eller vad tycker ni fotbollsvänner? 
Usch, matchreferat är verkligen inte min grej. Hilda och Micka ska ni verkligen låta mej skriva i dalhembloggen!?!?

Ikväll blir det melodifestivalkväll här hemma med ett gäng fina tjejer. Det har redan hunnit bli melodfestivalfinal!! Jag har inte sett en enda deltävling i år. Jag har verkligen tappat intresset för det där. Jag minns 2004 när Lena PH vann med 'det gör ont'. Det var min storhetstid i melodifestivalvärlden. Ingen schlagerlåt gick obehindrat förbi. All glattig schlagerpop som kom i min väg sög mina öron upp som en tvättsvamp. Under de första åren in på 2000-talet var melodifestivalen nästintill lika roligt som julafton för mej. Musiken, kläderna, artisterna, jippot ALLT var gudomligt underhållande och högklassigt enligt min schlagerförvridna hjärna. 
Året efter att Lena Ph vunnit gick Martin Stenmarck och snodde första platsen från Nanne Grönvall som sjöng Håll om mej. Jag har aldrig hatat en människa så mycket som jag hatade Stenmarck då. 
Efter det öppnades mina ögon, min hjärna började se igenom schlagerdimman och jag gjorde ett stort uppvaknande.
Ju fler år som gått sen så har jag bara dissat musiken mer och mer. De senaste åren har jag plågat mej igenom bidragen. Ändå har jag suttit och kollat frenetiskt varenda helg under festivalveckorna. Det är något speciellt ändå kring detta jippo. När Björn Gustafsson var med som pausunderhållare för två år sedan satt jag återigen på helspänn varenda lördagkväll. 
Men i år...Nä. Schalgern har kanske äntligen släppt sitt kraftiga tag om mej.
Ikväll ska jag dock se finalen. Jag har ingen bra koll på låtarna över huvudtaget, har bara hört något bidrag på radion, därför har jag lite svårt att tippa vinnaren. Dock har jag hört att halva startfältet består av gamla idoldeltagare så jag tror en Idolstjärna tar hem vinsten ikväll. Då har jag 50% chans att ha rätt.
Dock hoppas jag på Salem al Fakir. Han är mysig och rolig. 

Nu har jag ordbajsat om vårkänslor, träningsmatcher och melodifestival. Inget högintelligent inlägg förmodligen, men jag har svårt att fokusera.. 
LOVE IS IN THE AIIIR...

Trevlig helg på er!    

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Duktig ikväll

2010-03-09 @ 22:09:01

Hejhej. Tänkte bara säga att jag ska gå och lägga mej nu. Det är lite tomt här ikväll. Lite ensamt, men jag har fått pyssla runt, städat badrummet ordentligt och lagat god mat. Det känns bra.
Nåt annat som känns bra är att vi tappra fotbollsspelare som tog oss till kvällens löppass lasarettet-snäck och tillbaka sprang duktigt ikväll. Jag kände mej fräsch, nyttig, grymt stolt och skönt trött efteråt.

I morgon ska jag laga fin middag för två. Prestationsångest!?
Sen blir det bio med min fina.
Hahaha! jag riktigt känner hur er nyfikenhet ökar och tränger igenom datorskärmen, men ha lite tålamod. Snart så..

Godnatt go' vänner.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En av årets viktigaste dagar!

2010-03-08 @ 19:00:59

Grattis till er alla tjejer/tanter/damer eller vad ni nu vill kallas.
 Idag är det VÅR dag!

Internationella kvinnodagen. Fira den ordentligt girls.

Själv ska jag fira med fotbollsträning och därefter hoppas jag min fina kille kommer här förbi.

Grattis!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I löööööv you

2010-03-07 @ 21:50:16

Jag uppdaterar förbaskat dpligt nu för tiden. Vet inte om det beror på tidsbrist, dåligt väder, motivationsproblem eller att jag är jävligt kär. I vilket fall som helst så hoppas jag det blir ändring snart och att jag kommer in i skrivandet igen. Precis som jag hoppas att det enorma sötsug som intagit min kropp den senaste veckan, kommer försvinna inom kort.

Jag skrev alltså senast förra fredagen. Då var det ännu februari. Helgen som kom sen innehöll husesyn och fika hos två arbetskompisar. Dom bodde sjukt fint och jag blev förälskad i deras rymliga vardagsrum med panoramafönster.. jag med vill ha!
På kvällen var det mys med en underbar kille. Sen blev det lite sorgligt och söndagen var också sorglig. Min mamma kom och sydde draperier med mej också. Numera sover jag mörkt och gott om natten och störs inte mera av de kassa persiennerna.
På måndagen var det jobb och jobb. Deprimerande dag. Tisdag blev jag lycklig igen och allt sorgligt var bortglömt.

På tisdageftermiddagen hamnade jag och en arbetskompis på audition. Det mest spontana jag gjort på länge. Fick sms av mamma under eftermiddagen att Mojje skulle ha audition till körslaget kl 16 samma dag. Ett snabbt övervägande och mycket fjäsk för arbetsledaren så fick vi sluta en halvtimme tidigare och gasade i full fart mot staden och högskolan. Vi kom en halvtimme för sent men det var försenat och plötsligt satt vi där i högskolans café med frågepapper om oss själva i handen och filmkameror iaktagandes överallt omkring oss. Jag hade inte valt låt, hade inte räknat med att vi skulle hinna dit i tid ens! men plötsligt ryktes vi uppfrån stolarna av en glattig smått stressad tjej ur programteamet och fördes till en korridor en trappa upp.
- det är dags nu, sa hon bara.
Jaha tänkte jag och var beredd att gå in på pre-casting som det heter. Vilket är en förauditon kan man säga där man sjunger för två människor som sen avgör ifall man får komma in till Mojje och tvsändningen eller inte.
- Ja just det, ni vet om att ni ska direkt till Mojje va? sa hon.
Hjälp! tänkte jag.
En kvarts väntan ungefär ute i en korridor innan det var dags att kliva in i den skolsal som provisoriskt gjorts om till tvstudio. En strålkastare riktad i fejan, ett svart kryss tejpat på golvet där man skulle stå och en mikrofon hängandes en knapp halvmeter över huvudet. Och så två meter framför en satt Mojje tillbakalutad i en lammskinns beklädd stol.
- hej vad heter du? frågade han.
- hej hej Isabelle heter jag, svarade jag.
- okej, ehh och vad jobbar du med då? frågade Mojje lite trevande (tror minsann han var lite nervös faktiskt!)
- ehm, hah, ehh jag är rotfruktsförädlare, svarade jag och undrade vad jag gjort för ont som måste få just DEN frågan.
- Rotfruktsförädlare, vad är det!? frågade han.
- ehm, ehh jo alltså det är egentligen morotssorterare men det låter mycket coolare med rotfruktsförädlare.
- hahahahahhahahahahhahahahahha, var det enda som kom från Mojje.
Jag lite smått fnittrande.
- hahahahahahahahahahahahahah, fortsatte Mojje och lutade sig tillbaka i lammskinnsstolen.
Jag lite smått förvirrad.
- hahahahahhahahahha, fortsatte han.
Jag började bli lite smått otålig.
Tillslut lugnade han sig och torkade tårarna.
Sen fick jag sjunga och beskedet blev:
- du har en tonsäker röst, jag känner mej trygg när jag hör dej, men du är inte riktigt vad jag söker.
- okej, tacktack, sa jag leendes och gick glatt därifrån.
Sen åkte jag och Nanny hem. Då hade vi varit där i två timmar, inte alls så farligt i jämförelse med de stackare som fick pinas till två på natten.

Ja, den kvällen gjorde jag inte så mycket mer. Onsdagen var jag hos tandläkaren och var nära att både spy och svimma av när den sadistiska tandläkaren skulle karva bort tandsten med den där hemska nålpinnen. Fy faaan vad jag hatar tandläkarundersökningar! men jag var cool förstås och gjorde allt för att hon inte skulle märka nåt..
På kvällen var jag hos Wenke som var hundvakt åt en gigantisk hund. Tillsammans med Elin försökte vi oss på att planera vilket gick sådär. Senare fick jag mysigt besök.
I torsdags skulle jag träna men det blev inställt, då fick jag återigen mysbesök istället.
I fredags var jag och den finaste kille du kan tänka dej barnvakt åt ett väldigt lugnt och sovande barn. Vi somnade snart framför Let's dance och det var det mest lugna barnpassande jag varit med om.
I lördags (igår) var det första träningsmatchen för året. Motståndet hette Gotland södra och dom fick se sig besegrade med 3-0. moahahaha. Vädret var så bra det bara kunde va och vårt spel var inte så tokigt för att vara träningsmatch. Very good. Sen var jag och han jag är kär i nere på stan och handlade innan vi efter en snabb titt hemförbi åkte till Willys och mötte upp tjejerna från jobbet. Sen begav det sig till Othem med dom där vi hemma hos två andra arbetskompisar hade middag och spakväll. Tjejerna hade spakväll medan de två stackars killarna satt ute i gäststugan och spelade tv-spel hela kvällen. Supermysigt verkligen med enchiladas, vin och fruktsallad, sällskapsspel, poolbad och ansiktsmasker. Plus en massa skvaller och skratt såklart!
Idag vart man lite seg. Sov läääänge sen var det en fika på caféet bara metrarna hemifrån och därefter en uppfriskande romantisk promenad i solskenet vid strandpromenaden.

Nu befinner jag mej hemma hos mor och far. Har inte varit här på väldigt väldigt länge och det kändes välbehövligt ikväll. Har ätit mat, provsuttit nya hörnsoffan, kramat om föräldrarna, spanat in lillasysters nya hobby som strumpstickare och skvallrat av mej lite med mor.
Snart är det sovdags här i huset. Tänker bo över här i natt. Hemma i lägenheten är det ändå så tomt och ensamt ikväll.

Nu har ni allt fått er en ordentlig uppdatering! Ni kan ju alltid dela upp inlägget och ta en bit dag för dag tills jag uppdaterar nästa gång, om sisådär en vecka. haha. Nä, det där var inte särskilt roligt. Min humor är kass ikväll. Men jag ska bättra mej på bloggandet, tror jag. Om jag inte blir alltför deprimerad av det godisförbjud jag ska plåga mej med kommande vecka vill säga.

Jag känner mej på puss och kram humör ikväll så nu önskar jag er alla en fortsatt trevlig söndagkväll och hoppas ni får en bra vecka.

En stor, blöt smällpuss till er från mej.
smack*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()