Isabelle

En liten utvärdering av Sveriges senaste nederlag...

2010-05-29 @ 18:41:21

Här sitter jag och min älskling och umgås. I ikeasoffan, axel mot axel (jag lite mer hängandes över honom) med varsin dator i knät helt inne i våra små datorprojekt. Det är på detta vis vi umgås han och jag. Nu satte han på P3 på datorn, tjohoo parteeeej.

Snart kommer Wenke och förhoppningsvis Annika hit på besök. Vi ska äta pizza och se Eurovision Song Contest. Sen ska vi trycka i dom en massa rabarberpaj och chips. Det blir bra.

På tal om Eurovison, alltså ett ESC utan Sverige!?!?! Kunde det bli mer skandallöst eller?
Och inte kvalificerar vi oss i VM i år heller. Vilket kasst år 2010 blir.

Fast egentligen, vad hade vi väntat oss?

Om vi tar VM först..

Ett stort fel med sverige är vår fientlighet mot förändringar. Svenskarna kommer tillexempel aldrig gå med på att byta valuta till Euro. Och vilket liv det var när man bytte skådespelare på Björne i "Björnes magasin"!
- Öj, vad är det där för en mesröst? vart har ni gjort av vår mysiga Jörgen Lantz?
Så är vi svenskar helt enkelt. Vi vill att allt ska vara som det alltid varit. Därför fick Lars Lagerbäck leka runt i vårt svenska herrlandslag så länge han hade lust. Trots nederlag efter nederlag.
- Vadå? Det är väl inget fel på Lasse Lagerbäck? Idag var vi ju nära att vinna, Zlatan var ju nära flera gånger att sätta den, han hade en dålig dag bara, nästa gång sitter den.
Lasse skulle ha slängts ut betydligt tidigare än vad han nu gjorde. Istället lät vi honom hållas med att tjata på Henke Larsson att göra comeback för femtielfte gången, och verkligen krama ur varenda fotbollsdroppe ur gamlingar som Fredrik Ljungberg med alla sina skador, Andreas Isaksson som är värdelös och alla andra som haft "sin tid" i rampljuset. Sverige ligger nästan jämt i topp över högsta medelåldern bland fotbolls landslagen. Hade Lagerbäck istället låtit Henke sluta när han sa det första gången och låtit en yngre, aggresiv spelare ta hans plats, liksom andra spelare tagit över Isaksson, Ljungbergs och de andra avdankade spelarnas plats hade vi haft ett betydligt mer rutinerat och duktigare landslag idag än vad vi har nu. Generationsbytet går inte att skylla på. Man hade kunnat börja lära upp de yngre spelarna tidigare genom att putta bort dessa avdankade halvskadade spelarna tidigare.
Vi kan ju alltid hoppas att Erik Hamrén, den nya förbundskaptenen, har utländskt påbrå så kanske vårt landslag når VM nån gång i framtiden.

Och så ESC då...

Jag såg aldrig semifinalerna och har varken lyssnat eller sett nåt av de andra ländernas bidrag, men på radion hörde jag att första numret i torsdagens semifinal då våran Anna Bergendahl var med, hade innehållit killar som slängde av sig kläderna och dansade runt i glittriga silverkallingar. Och så kommer Lilla Landet Lagom med en söt tjej i converseskor och gitarr på magen sjungandes en smäktande ballad. Nån av dessa bidrag måste hamnat fel, och tyvärr verkar det vara skönsången som går förlorande ur denna lek. Vi skulle skickat Tingeling-killarna, det hade varit ett säkert kort.

Shit, alltså jag borde bli president. Obama, släng dej i väggen!

Naj, nu har jag inte tid mera.

Trevlig helg på er!

ps. På tisdag nästa vecka FLYTTAR VI!!!! tjohoooooo!!!!!  d.s

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Myshelg och stukna fötter mitt i gediget nörderi

2010-05-25 @ 22:35:39

Idag är det alla nördars dag. Nåt som jag faktiskt tror är ett spanskt påhitt med amerikansk inblandning (??), "geek pride day", som infördes år 2006 när man firade den första star wars- filmen som hade premiär den 25:e maj 1977.
Återigen: vad skulle man göra utan wikipedia?
och morgonpasset i P3 som uppmärksammade detta och gjorde mej vetande om denna något onödiga, men ack så roliga, högtidsdag.
Det är en dag då man som äkta nörd ska slippa skämmas över sitt fanatiska, besatta, onödiga vetande om vad det nu är man nördar sig i.
Jag är faktiskt lite avis på alla nördar. Jag vill också vara så där EXTREMT insatt och intresserad av nånting. Kanske kunna precis allt om Michael Jackson, vara ovanligt snabblärd och intresserad av språk, Läsa sjukt mycket böcker typ alla böcker på hela almedalsbibbla, eller vara grymt duktig på nån ovanlig sport. Eller ett instrument kanske. En fantastisk hobbybagare som bakar gudomliga bakverk. Jag blir så avundsjuk för att jag inte har nåt ämne jag är insnöad på.
Så nu ska jag börja ett hett sökande efter passande nörd-sysselsättning. Spännande..

En mysig helg har jag haft iallafall. I fredagskväll var jag och Jonas med syster Josse vid hällarna och åt pizza i kvällssolen. Sen åkte vi hem och åt rabarberpaj och såg en ganska kass film innan Josse åkte hemåt.
På lördagen var vi i Dalhem på konfirmation hos kusin Johannes. Två evighetslånga timmar i kyrkan innan det blev lunch och fika hemma hos honom med alla släktingarna. Sen åkte jag, Jonas och Thessan tillbaka till dalhem och såg Dalhems damer spela 1-1 mot Bajen. Gud vad jag saknade att spela då..
Efter matchen släppte vi av Thessan hos en kompis och åkte hemåt mot stan. På vägen hem tyckte vi att det var högst nödvändigt att ta till vara på den underbara sommarkvällen, som just börjat, på bästa sätt så efter ett snabbt övervägande blev det lite grillshopping på willys innan vi åkte vidare mot själsö och en fantastiskt vacker och mysig kväll. Med frisk havslukt i våra näsor grillade vi grillspett på vår nyköpta engångsgrill till tonerna av fågelkvitter, måsskrik och skogens mysiga sus och blickade ut över det spegelblanka lugna vatten samtidigt som kvällssolen lyste starkt över oss. Så himla mysigt!
Sen gick solen i moln och efter en liten promenad längs strandkanten åkte vi hemåt igen.
På söndagen var det studentbal för syster Josse. Annika och Wenke mötte upp oss nere på hamnen och tillsammans gick vi runt och tittade avundsjukt på alla nykläckta studenter och mindes tillbaka vår egen studentbal för två år sedan. Tiden går bra fort..
Det blev några timmar där så på kvällen var det bara slappande hemma.
En mysig och innehållsrik helg blev det.

Igår spelade jag fotboll igen för FÖRSTA GÅNGEN PÅ ÖVER EN MÅNAD!! Vilken lycka det var att få snöra på sig skorna igen, gå ut på planen och lattja med bollen och springa av sig på dalhems fina gräs (ja,gräset som FANNS var fint även om det inte var jättemycket gräs där...). Glädjen blev dessvärre väldigt kortvarig. Ca 15 minuter in i matchen hamnade jag i ett motlägg och lyckades vrida benet. Min tidigare stukning i vänsterfoten revs upp och jag fick linka av planen. Det var den matchen det... suck.
Så idag haltar jag mig fram med en mycket svullen och något blå/grön vänsterfot. Jag har haft en aptråkig dag på jobbet och bara kunnat sitta och sortera eftersom jag inte kan stödja så bra på foten och därför inte kan packa. Som om man inte hade tillräckligt tråkigt på där innan liksom.

Nu ska jag nog faktiskt gå och lägga mig.

Grattis alla nördar!


Strandmys



Josefine Student 2010!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efterlängtad

2010-05-20 @ 20:17:14

Den är tyst, den är snabb, den är snygg, den är lite plastig men fin ändå, den är ny och framförallt; den är MIN!!
Jag talar förstås om min SPLITTERNYA DATOR!

Äntligen tog jag tummen ur och köpte mej en klokt FUNGERANDE bärbar dator och idag anlände den med posten. Så nu sitter jag här i ikeasoffan med min NYA Toshiba i knät och surfar medan mannen i hemmet lagar kvällsmaten. Oerhört jämställt... han tvingade mej faktiskt att sitta kvar här och leka med min nya pryl och låta honom fixa runt i köket själv. Det är sant faktiskt. Han är fin min älskling.
Fast jag tänker faktiskt diska sen. På egen begäran. 

Åh så lycklig jag är med min silvriga nykomling! Shit va här ska bloggas!

Nu är det snart helg också. Då blir man ännu lyckligare. Vi har mycket att stå med i helgen, jag och Jonas. I morgon kväll ska vi grilla med mina systrar. På lördag är det konfirmation för min kusin Johannes och därefter ska vi se Dalhem spöa skiten ur Bajen. Lördagkvällen är ännu ett okänt kapitel. På söndag ska vi se syster Josse i balklänning nere i almedalen. Redan dags för studentbal! På kvällen planerar jag att gå och lyssna på en vårkonsert där två av mina körkompisar är med. Trevligt med en fullspäckad helg!

Jag måste surfa vidare med min nya leksak nu för snart står maten på bordet och då vill väl Jonas att jag ska äta. Suck. Nu behöver jag ingenting mer när jag har min fina toshiba. Naj nu skämtade jag bara. Jag älskar min fina kock!



Bild




Så här ser min dator ut. typ. Det är nog inte just den modellen på bilden men utseendemässigt ser dom ganska lika ut. Fin va!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

tio minuter innan läggdags..

2010-05-19 @ 22:48:41

Ikväll ska jag överraska min kropp med att gå och lägga mig innan klockan 23.00.
Spännande o se om jag klarar det.
I övrigt tänker jag inte på så mycket mer förutom vår flytt. Jäklars va skönt det ska bli att komma i ordning sen.
En annan rolig sak som jag kommande dagar kommer gå och tänka på och bli nervös inför är fotbollsmatchen jag ska vara med och spela nu på måndag. Dalhem C spelar mot Gotland södra i dalhem och jag kände mej lite sugen att snöra på mej skorna igen. Jag har inte rört en boll sen den 10 april. Det kommer bli högst intressant....och nervöst....

Nej hjälp, klockan är snart 11!! jag ska ligga sovklar i sängen då!

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

I längtans tider

2010-05-16 @ 23:29:47

Fick en sånt plötsligt sug efter lite bloggande... Härligt!

Jag uppdaterar extremt dåligt nu för tiden. Anledningen ligger mest vid att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva. Jag och Jonas är i ett mellanläge just nu, det är nämligen så att vi flyttar härifrån om ca två veckor. Då flyttar vi till vårt första nya GEMENSAMMA boende och ska börja leva tillsammans på riktigt. En trea på andra sidan stan. Vi längtar otroligt mycket båda två och är så förväntansfulla att dessa sista veckorna känns olidligt lååånga och meningslösa. Lägenheten, den stora ettan som blir liten när man är två, är verkligen upp och ner vänd. Flyttlådor och oreda i hyllor. Man städar upp så att man orkar bo där men nån energi på att hålla det snyggt här är ingen idé. Man är som sagt i ett mellanläge där man resonerar att: när vi flyttat och fått ordning ska jag ta tag i saker och ting. Med "Saker och ting" menar jag saker som att börja träna, höra av sej till de vänner man träffar så sällan, få organisering i hemmet osv. Därav blir nu bloggen också lidande.
- när vi flyttat och kommit iordning ska jag ta tag i bloggandet...

En kort uppdatering kan ni få på vad som hänt sen jag kom hem från värmen.

1. Jag har flassat bort brännan. Ett tag var det snöstorm så fort jag drog av mej tröjan. Numera är det mest om benen det yrar.

2. Jag och Jonas har tagit ett antal promenader här omkring. Hälsans stig är en otroligt mysig väg att gå. Promenader är för övrigt den enda träning jag sysslar med, och orkar genomföra för tillfället.

3. Jag har haft en utekväll på munken. Efter personalfest på Hp5 som bjöd på god middag, och därefter en kort förfest hos Annika med Elin. Jag var ganska trött, men hade kul.

4. Vi (jag och Jonas) är kattvakter en vecka. Katten är dock väldigt svårcharmerad och försvann ut första kvällen vi var på besök. Nu sitter han i sin ensamhet nere på burmeister och skriker efter matte som är i turkiet. Han hatar förövrigt människor av det manliga könet. Märklig katt...

5. Jag har skaffat träningskort på träningscentret som jag ska börja utnyttja så fort vi kommit i ordning efter flytten. Träningskompisar sökes.

6. Jag letar ny dator.

7. Vi har varit på loppis. Fyndade en knivslip och en skruttig gitarr till lillasyster Thessan. Jonas tyckte hon behövde den...

8. Ikväll har vi haft min familj på middag här. Det var jättemysigt, och Thessan blev glad (om än lite förvånad) över sin fina instrumentpresent.

Åh guuuu, va mysigt det ska bli att flytta ihop. Vi får båda två en nystart i livet, vi får bygga upp ett hem från början där bådas tycke och smak får plats, och bara att få säga "hemma hos OSS" ger en enormt härlig känsla.
Shit va han gör mig lycklig ska ni veta! Har aldrig varit så lycklig i hela mitt liv!
Ge mej bara ett nytt jobb nu så kan tillvaron bannimej inte bli bättre.

Jag älskar dej Jonas! <3

Må så gott, kära vänner så hörs vi snart igen.


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

En vecka i paradiset

2010-05-06 @ 22:11:40

Honey, I'm hooooome!!

Åååååååhhhhhh, va skönt det var med semester!!
7 dagars konstant solande och badande. Vi hade en riktig toppen vecka på Fuerteventura med kanonväder varenda dag, ett toppen hotell med alla bekvämligheter som varm pool många solstolar och god frukost. Det var mestadels sol och bad men på valborgsmässoaftonen var vi ute vid en ö som heter Lobos där vi fick lära oss snorkla, vilket var väldigt kul och spännande (och kallt...).

Miljarders bilder tog vi också, ett urplock kommer här:





Äckligt besök i badrummet: Snorkling-outfit: Skitbra coverband: Massor av vulkaner!



Och nu vart man hemma igen. Hos älsklingen. Guu va jag saknade honom hela veckan! Mycket mystid har vi att ta igen! Han är så fin så.

Nej, nu ska vi se film.

Ha det gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()