Isabelle

En liten utvärdering av Sveriges senaste nederlag...

2010-05-29 @ 18:41:21

Här sitter jag och min älskling och umgås. I ikeasoffan, axel mot axel (jag lite mer hängandes över honom) med varsin dator i knät helt inne i våra små datorprojekt. Det är på detta vis vi umgås han och jag. Nu satte han på P3 på datorn, tjohoo parteeeej.

Snart kommer Wenke och förhoppningsvis Annika hit på besök. Vi ska äta pizza och se Eurovision Song Contest. Sen ska vi trycka i dom en massa rabarberpaj och chips. Det blir bra.

På tal om Eurovison, alltså ett ESC utan Sverige!?!?! Kunde det bli mer skandallöst eller?
Och inte kvalificerar vi oss i VM i år heller. Vilket kasst år 2010 blir.

Fast egentligen, vad hade vi väntat oss?

Om vi tar VM först..

Ett stort fel med sverige är vår fientlighet mot förändringar. Svenskarna kommer tillexempel aldrig gå med på att byta valuta till Euro. Och vilket liv det var när man bytte skådespelare på Björne i "Björnes magasin"!
- Öj, vad är det där för en mesröst? vart har ni gjort av vår mysiga Jörgen Lantz?
Så är vi svenskar helt enkelt. Vi vill att allt ska vara som det alltid varit. Därför fick Lars Lagerbäck leka runt i vårt svenska herrlandslag så länge han hade lust. Trots nederlag efter nederlag.
- Vadå? Det är väl inget fel på Lasse Lagerbäck? Idag var vi ju nära att vinna, Zlatan var ju nära flera gånger att sätta den, han hade en dålig dag bara, nästa gång sitter den.
Lasse skulle ha slängts ut betydligt tidigare än vad han nu gjorde. Istället lät vi honom hållas med att tjata på Henke Larsson att göra comeback för femtielfte gången, och verkligen krama ur varenda fotbollsdroppe ur gamlingar som Fredrik Ljungberg med alla sina skador, Andreas Isaksson som är värdelös och alla andra som haft "sin tid" i rampljuset. Sverige ligger nästan jämt i topp över högsta medelåldern bland fotbolls landslagen. Hade Lagerbäck istället låtit Henke sluta när han sa det första gången och låtit en yngre, aggresiv spelare ta hans plats, liksom andra spelare tagit över Isaksson, Ljungbergs och de andra avdankade spelarnas plats hade vi haft ett betydligt mer rutinerat och duktigare landslag idag än vad vi har nu. Generationsbytet går inte att skylla på. Man hade kunnat börja lära upp de yngre spelarna tidigare genom att putta bort dessa avdankade halvskadade spelarna tidigare.
Vi kan ju alltid hoppas att Erik Hamrén, den nya förbundskaptenen, har utländskt påbrå så kanske vårt landslag når VM nån gång i framtiden.

Och så ESC då...

Jag såg aldrig semifinalerna och har varken lyssnat eller sett nåt av de andra ländernas bidrag, men på radion hörde jag att första numret i torsdagens semifinal då våran Anna Bergendahl var med, hade innehållit killar som slängde av sig kläderna och dansade runt i glittriga silverkallingar. Och så kommer Lilla Landet Lagom med en söt tjej i converseskor och gitarr på magen sjungandes en smäktande ballad. Nån av dessa bidrag måste hamnat fel, och tyvärr verkar det vara skönsången som går förlorande ur denna lek. Vi skulle skickat Tingeling-killarna, det hade varit ett säkert kort.

Shit, alltså jag borde bli president. Obama, släng dej i väggen!

Naj, nu har jag inte tid mera.

Trevlig helg på er!

ps. På tisdag nästa vecka FLYTTAR VI!!!! tjohoooooo!!!!!  d.s

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback