Isabelle

Nu kan det börja

2010-11-28 @ 20:25:45

TJOHOOOOOOO!!!!!

ÄNTLIGEN är det första advent! Årets helt klart bästa månad är i antågande och idag gick startskottet för nedräkningen till JULAFTON.

I torsdags kunde jag inte hålla mig längre. Vi slutade tidigare på jobbet och färden gick direkt till Rusta där vi inhandlade några (enligt mig) julsaker som saknades hos oss. Sen hämtade vi snabbt lillungen på dagis och åkte hem för att JULPYNTA!! Jisses så kul det kan va. Stjärnor lyser i varje fönster, ljuslyktor är uppställda överallt, tomtarna har fått sina platser i samtliga rum och adventsljusstaken blev klädd med mossa och fejksvampar. Låt julen komma.
Myyyysigt!

I fredags slutade vi ännu tidigare och kunde åka hem till vårt julemysiga palats. Vi helgstädade, bakade chokladbollar och myste alla tre hela kvällen.

Igår satte vi upp balkongslingan också! Wiiiiie!!

Och vet ni vad jag mer gjorde igår!?!?!
Jag TRÄNADE!! herregud, jag rörde på mig! Det var Jonas syster Moa som drog med mig till Visby Träningscenter där vi utförde lite aerobic. Jag blev svettig och tyckte det var KUL ( jag blir svettig på jobbet ibland när det rullar på snabbt men då är det inte kul), jag hade fula träningskläder på mig (ska införskaffa kloka träningsbyxor, fotbollsställ funkar inte till aerobics) och mådde så inhelvetiskt jäkla bra när vi gick därifrån. Min kropp jublade över att få träna igen.
Och va skönt det är att träna på helgförmiddagar! Passet började kl 09.40. det var toppen. Man gick upp strax innan 9, drog på sig träningskläder tryckte i sig en macka och lite juice och sen iväg. När man kom hem var dagen ännu ung och man kände sig betydligt mer piggare än om man sovit den där stunden istället.
Verkligen toppen. Nästa vecka ska vi träna igen. Och mera!

Efter träningen åkte jag, jonas och lollo ut till mina föräldrar där vi bjöds på mat. Jag och Lollo hade bakat paj också som vi åt till fikat. Vi hälsade på Harry som vi saknar så mycket, familjemyste och gick en promenad i snön med Lollo på snowracern. Så jäkla mysigt hade vi det.

Idag har vi firat första advent. Jag firade som vanligt med kören på julskyltningen. Vi sjöng på fyra ställen på visby strövet. Ovanligt mycket folk, ovanligt halt, och ovanligt FINT VÄDER! Jag kan inte minnas när det var snö på skyltsöndagen senast. Det drog till sig mer folk iaf, vilket ledde till att vi fick större publik och sånt är ju kul. Sen kom Jonas och Lollo och vi gick omkring där en stund, kollade julklappar på lekstugan och avslutade med hamburgare på max.

Nu sover lilltjejen, Jonas spelar och jag ska tända lite ljus och njuta av första adventsfeeeelingen.

Glad advent på er!

/ Julfanatikern

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fanatiker

2010-11-23 @ 20:56:47

Hejhopp!

Här sitter jag i min gamla, trogna ikea-soffa med datorn i knät ståndes på det praktiska ikea-laptopbordet jag nyss köpt och blickar ut över min ikea-bokylla som jag igårkväll städade iordning och inredde med mina nyinköpta flätade ikea-korgar. I hallen har jag skrivit upp hur många dagar det är kvar till julafton på ikea-anslagstavlan vi köpte i helgen. Det är mysigt här ikväll för jag har tänt den lilla ikea-lampan i fönstret så det lyser harmoniskt över hela vårt ikeaparadis vårt hem förvandlats till.
- Om jag gillar ikea? tja, det är väl en helt okej butik..

Sen senast jag skrev har lugnet hållit sig kvar. Efter en jobbig vecka med sjukstuga här hemma och körfestplanerande och genomförande kom förra veckan mest att handla om jobb och vila i soffan. Jag och Jonas såg till att ha fulla dagar på jobbet, åt fil och macka till kvällsmat och levde på jobbet på soppan jag lagat i stor mängd till matlådorna och på kvällen slöade vi mest i soffan. Så J*kla skönt att få ta igen sig ordentligt!
Sen kom helgen och då åkte jag, Jonas, mamma och Thessan till Stockholm på lördagmorgonen för att sen åka hem på söndagkvällen. Det blev shopping på stan och ikea, musikal och en massa mys med jonas bror och fru.

Det var verkligen välbehövligt! Att få komma iväg en helg och bara leva loppan och slippa bry sig om nåt egentligen. Jag shoppade massa bra saker. Ett par skitsköna och supersnygga stövlar på skopunkten, en mysig tröja på gina tricot, Jonas hittade en snygg tröja på cubus, en ny kalender inför 2011 och retro-kylskåpsmagneter jag letat som en dåre efter! Blev lyrisk och helt till mig när jag fick se dom! Ska visa bild på dom sen nån stund...
Musikalen var jättebra! 'We will rock you' hette den och baseras på Queens skitbra låtar. Typ som Mamma-mia musikalen och Abba. Historien är väl inte den mest välgjorda men skådespelarinsatserna och musiken övervägde och både, jag, jonas och mamma var mer än nöjda när vi gick därifrån.
Vi hann även med ett ikeabesök vilket ni kanske förstått redan. Vi fick äntligen tag på korgarna vi suktat efter så länge, och anslagstavlan och det här laptopbordet och allt möjligt bra att ha. Niiiice.
Och så hade vi det fantastiskt mysigt med Danne och Barbro också. Jonas bror och broderns fru. Det är så roligt att besöka dom! Två oerhört humoristiska, glada och kärleksfulla personer och dom är så snälla som ordnar så mycket för oss. Bjuder på mat, kör oss överallt, och låter oss sitta på våra rumpor och servas med allt.
Ja det var en riktig toppenhelg!

Nu är det ny vecka och Lollo är hemma. Nu blir det lite fart på mig och Jonas igen. Igårkväll satt vi och monterade ikeaprylar alla tre. Ikväll har jag och Lollo pusslat, lekt lite med barbie, hon har badat och sett på barnprogram medan jag lagat mat och vi har haft det så mysigt medan Jonas var nere på stan för några ärenden. Hon är så söjt.
Och inte har nån av oss åkt på några sjukdomar heller!

Färdigbloggat för ikväll tror jag. Ska nu återgå till min ikeafantasi där jag bor i ett hus inrett med hela ikeas sortiment.

Trevlig tisdag på er!

// återställd

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Scouter på vift dagen innan Fars Dag och nästa helg kommer IKEA slå säljrekord

2010-11-14 @ 23:24:32

Aaah, jag spillde just ut cider över både datorskärm och soffbord. Suck. Tur att det inte letade sig ner i själva datorn... men nu är det borta iaf.

Friden är återställd här hemma nu. Lollo har varit frisk i helgen fast snörvlade fortfarande lite när hennes mamma hämtade henne idag. Stackaren åkte verkligen på en ordentlig höst-förkylning! Hu.
Det har varit en riktig segdeg-vecka. Jonas har varit hemma från jobbet med lollo, och servat henne nätterna igenom då hon ständigt vaknat av tät näsa och hemska host-attacker. Det blev med andra ord inte så mycket sömn för nån av oss tre i veckan så mycket av aktivitet har det inte blivit, men två nätter har vi fått sova nu iaf.

Trots sömnbrist fick jag ändå jobba på lite i veckan. Igår kväll var det nämligen årets Kör-fest med min kör och jag hade blivit invald i fest komittén detta år tillsammans med tre andra körmedlemmar. I flera veckor har vi förberett och denna vecka var det mycket detaljplanering och inhandling. Det blev bra tillslut iaf. Vi samlade truppen vid kinnerstugan kl 16 igår. Då blev dom välkomnade till hajk och bjöds på blåbärssoppa med vodka. Temat för kvällen var "scouter" så sen blev det patrullindelning där varje patrull hade ett djurnamn. Alla drog en lapp i en skål där det stod vilken patrull man tillhörde. För att leta upp sin patrull skulle man låta som djuret ens lag hette. Det var hysteriskt roligt för oss i komittén att beskåda detta spektakel som utbröt. hihi.
Sen blev det tävlingar i bår-byggande, livline-kastning, knopar, frukt-igenkännedom och svåra ord man skulle hitta rätt förklaring till. Därefter blev det god middag med potatisgratäng, fläskfilé med gorgonzola och soltorkade tomater i, brunsås och sallad. Under middagen gjordes avbrott för mer lekar. Det blev "introtävling" och "textremsor" i sann dobidoo-anda och tävlingsinstinkten var på topp hos alla! Sen blev det efterrätt med inlagda valnötter (helt otrolig efterrätt, trodde inte man kunde göra så med valnötter men dom såg ut som stora oliver, bäcksvarta utanpå och lilagrå inuti) och grädde. Sen var det dags för avslutningstävlingen. Den hette "tvärtomfrågesport", som gick ut på att en i laget fick en ja- eller nejfråga (en fråga som var lätt att svara på, t.ex. -är sverige ett land) men som man skulle svara tvärtemot det rätta svaret (svaret på "-är sverige ett land?" var alltså -Nej, i denna frågesport). Svarade man rätt fick personen va kvar i tävlingen, svarade man fel åkte man ur med huvudet före. Jag har gjort den tidigare med fotbollslaget men då åkte vi ur ganska snabbt, men igårkväll dabbade dom sig aldrig! Jag höll på o bli tokig när frågorna tog slut och mer än hälften av deltagarna var kvar i tävlingen. Tillslut fick vi höja nivån och blanda rätt- och tvärtomfrågor för att öka svårighetsgraden något. Vi fick en vinnare slutligen...
Ja sen var det prisutdelning där patrull 'Hästarna' tog hem segern och vann en hel burk med juleskum. Därefter presenterades nästa års festkomitté som vi i årets hade valt ut och sen blev det kaffe och dans.
Det var riktigt kul att vara med i en fest komitté! All planering var asjobbig och det har hängt över en ända sen den dag vi träffades första gången för att börja planera, vilket var för ca 6-7 veckor sedan, och den här veckan när man inte heller har riktigt ork eftersom det råder sjukstuga hemma så var man inte jättepepp på festfixande, men väl på plats igårkväll så var det jättekul! Man blir så glad när människor helhjärtat slänger sig in i alla tokiga lekar och ideér man lägger fram. Det goda resultatet överväger det tråkiga slit man får lägga ner innan.

Fast nu är det skönt att det är över.. Nästa vecka ska jag ta det j*vligt lungt. Innan helgen kommer då jag, älsklingen och min mamma åker till hufvudstaden för att se Queen-musikalen "We will rock you". Jag och Jonas ska bo hos hans bror och mamma och Thessan (ska på en konsert och åker samtidigt som oss) bor hos mammas en väninna, så vi ska umgås lite med dom också. Sen blir det förhoppningsvis ett besök på IKEA på söndag! Tjohoo! Och nu har dom ju massa JULGREJER också!!!!!!!
Ja, så det är vad jag har att se framemot härnäst.

Idag har vi varit och firat kusin johannes som fyller 15 år imorgon. Grattis säger vi till honom. Efter det gick kosan vidare hem till min mor och far där vi firade fars dag med att bli bjudna på himmelskt goda kotletter och potatis. Sen fick Jag och Jonas tid att pussa lite på vår kära lilla hårboll Harry också! Som vi saknar honom här hemma. Till våren får han komma tillbaka för då har vi byggt en stor lyxbur till honom ute på balkongen.
Det blev några timmar hos mamma och pappa innan vi lastade pappas volvo tung med ett skåp som vi nu har fraktat hem. Det har tagit plats inne i vårt sovrum och imorgon ska jag packa det fullt med kläder och handdukar som inte har nån klok plats här hemma. Tjohoo!

(bara en massa skoj den här veckan...)

Nej nu ska jag sitta och dregla lite över ikeakatalogen och skriva ikeashoppinglista!

Trevlig söndag

// f.d festkommittémedlem

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Dom byter av varann

2010-11-08 @ 19:10:53

Så var det dags igen. I 5 veckor har det varit sjukstuga här.
Det började med lollos feber för fem veckor sen. Veckan därefter däckade Jonas i feber och när det närmade sig helg låg även jag i feber och förkylning.
För tre veckor sen blev Lollo magsjuk och Jonas likaså, men dom tog sig ur det och nu hoppades vi att det skulle vara nog med sjukdomar.
Men det räckte med några dagar ute i kylan där Jonas jobbar för att han skulle bli dunderförkyld och sängliggandes igen i fredags och har varit seg hela helgen.
Nu är det som sagt fem veckor sen lollo fick feber och firar det med öroninflammation. Hela natten låg hon och kved och ylade över sitt öra. Stackaren, det gör ju så ont!!! Jag hade själv mycket problem med öronen när jag var liten och det är fruktansvärt smärtsamt.
Så i natt fick vi ca 1 1/2 timmes sömn, att gå till jobbet i morse var inte ens att tala om så vi har legat hemma alla tre idag. Lollo har fortfarande ont i örat så i morgon ska hennes pappa ta henne till läkare. Själv hoppas jag det blir en lugnare natt för imorgon blir det jobb för mig.

Jag är så inhelvetiskt trött på dessa sjukdomar nu. Man kan verkligen inte göra nånting. Samtidigt är jag ju den som klarat mig bäst och borde inte klaga, jag slipper ju sjukdomarna, och jag tycker så himla synd om dom, men ändå.
Så.Jävla.Frustrerande.

Nej just nu går jag bara och hoppas på år 2011. Då ska jag göra nåt annat än sortera morötter, även fast jag inte vet vad än. Förhoppningsvis orkar jag mer då och kan få börja träna och orkar träffa folk igen. Så mycket bättre jag skulle må psykiskt då!
Jonas hoppas jag snart kan få komma därifrån jobbet med, det skulle göra honom så mycket friskare från förkylningar och piggare.
Och så är mina vänner hemma igen. Jag saknar dom så jäkla mycket hela tiden. Hade jag varit rik hade jag tagit med mig både Jonas, Lollo och lollos mamma och dragit med dom på resan. På så sätt hade jag kunnat vara både med älsklingen och äventyra med mina vänner på samma gång. Men så bra kan man ju inte ha det.

Jaja, efter regn kommer solsken sägs det ju och det brukar ju faktiskt stämma.
Hoppas solskenet kommer fram snart..

// Trött

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Det är inte lätt..

2010-11-07 @ 20:12:13

Vad ska jag hitta på? vad ska jag hitta på? vad ska jag hitta på? vad ska jag hitta på? VAD I HELVETE SKA JAG HITTA PÅ!?!?!?!?

Alltså den här söndagen har inte varit lätt. Sov gjorde jag länge. Klockan tolv var jag vaken men låg fortfarande i sängen med datorn på magen och läste tidningen via Helagotland.se. Jonas var redan uppe och satt framför sin datorj**vel (som han sedan har suttit framför hela dagen!) och när jag gick upp kände jag för att göra ALLTING men kunde bara komma mig för att göra INGENTING. Suck. Febrilt försökte jag styra upp dagen med att föreslå diverse projekt som bakning, storstädning, skåphämtning, bäddmadrassköp osv. Tillslut SKREK Jonas ut sin panik när jag överöste honom med alla mina önskemål!
Men va f**n, jag var ju rastlös.
Vi kom fram till att vi för dagen skulle hämta ett skåp vi vill ha som står hos mamma och pappa, men när jag sen ringde mor och far så hade dom inte tid. Typiskt.
Jag fick tänka om och helt enkelt roa mig själv, för Jonas var trött på mig och min rastlöshet.

Därför har jag idag:
1. Tvättat en maskin tvätt i vår idiot tvättmaskin som låter och vibrerar som en jordbävning när den centrifugerar.
2. Gått en promenad på 45 min. Försökte längre men när promenadstråken här omkring bara går ihop sig hela tiden och man hela tiden närmar sig hemmet hur man än går, gav jag upp. Fy attan va tråkigt det är att promenera här omkring.
3. Ringt både Carro, mamma och Josse och pratat skit.
4. Shoppat bäddmadrass. schampoo, tvål, skäljmedel, chokladkalendrar och kylskåpsmagneter i form av cup-cakes på RUSTA! (wiiie!)
5. Bakat två sorters muffins. Äppelmuffins som blev äckliga för att jag inte hade i nåt vaniljsocker eftersom det var slut, och chokladmuffins som blev okej eftersom dom inte är lika beroende av vaniljsockret för att smaka gott.
6. Diskat.
7. Hängt tvätt.
8. Bäddat sängen (oerhört ovanligt!)
9. Bokat båtbiljetter.
10. Bestämt tapeter till Lollos rum.
11. Suttit länge vid datorn.

Ändå är jag inte tillfreds. Suck. Jag har aldrig i livet varit så här uttråkad förr. Tänkte börja träna ett tag men träningstiderna är inte dom lättaste att passa in med arbete och numera barn varannan vecka också. Åh va jag längtar tills elin och annika kommer hem igen.

Det roligaste jag gjort idag var besöket på Rusta. Det är nog min nya favoritaffär. Ikea kommer först egentligen men det är ju inte den mest lättillgängliga affär på denna ö, och på tredje plats kommer Ica Maxi.
(usch va jag låter gammal...)
Iallafall.. På rusta kan jag gå runt i timmar och strosa. Speciellt nu när det kommit in julsaker. Jag tittar på kuddar och lampor jag vill inreda med här hemma, tapeter jag drömmer om att sätta upp på väggarna, fyndar schampoo och tvål för en billig peng, ja allt möjligt roligt har dom och inte är det allt för dyrt heller. När jag har jobbångest, eller som idag är rastlös, så åker jag till Rusta. Då shoppar jag bort min tristess och sen mår jag bättre i några timmar innan lyckan över mina fynd gått över.
Rusta - mer för pengarna! Halleluja!

Naj usch, det är inte lätt att va i min närhet just nu. Jag orkar inte ens med mig själv. Hoppas det går över snart. Jag är inte van att ha så här lite o göra på helgerna. Det var skönt förut men nu har jag vilat färdigt. Ge mig lite äventyr, tack!

Nu ska jag terrorisera min pojkvän lite tror jag. Han är skittrött på mig, men jag är för rastlös för att bry mig.

// Myror i brallan

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Min Harry...

2010-11-02 @ 23:01:21

Ikväll är det jättetomt här i lägenheten. Vår lilla bäbis har flyttat hemifrån. Snyft*
Jonas allergi har börjat bli påfrestande och vi insåg då att vi inte kunde ha kvar Harry inomhus. Planen var, och är fortfarande, att bygga en vinterbonad bur på balkongen, men det hade varit grymt att sätta ut honom i det här råa vädret som råder just nu och 6 månader framåt, när han inte är van. Men som tur är så råkar man vara lyckligt lottad med en familj som ställer upp på att förbarma sig över denna lilla krake över vintern tills det blir varmt nog att flytta hem till en bur på vår balkong. Så från och med ikväll och fram till april-maj nånstans kommer vår lilla Harry bo hos mina föräldrar och skötas av min lillasyster. Under tiden ska vi planera, köpa material till och bygga en Utomhusbur för året om boende till bäbisen.

Det lär bli många besök till mor och far den närmsta tiden misstänker jag.

Ja, så lite vemodigt känns det allt. Jag saknar honom redan, buhu.

Snyft* min lilla nallebjörn :(

Nej, läsa lite sen sova hade inte varit fel..

Nattinatt

// Kaninägare, för tillfället utan kanin

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om varför Hon är så glad ikväll

2010-11-01 @ 21:25:30

Hola.

Shit jag är på så jäkla gott humör ikväll! Och det är liksom måndag och evigheter tills jag blir ledig igen! Trots det ler jag igenom den här kvällen. Halva dagen har varit riktigt jäkla seg och mest har jag stått och längtat hem på jobbet, men när vi stängde av packeriet vid halv 3 idag och började städa slog humöret om och jag blev plötsligt så väldigt pigg och glad! Visserligen blev det full arbetsdag ändå men min sinnesstämning verkar inte tagit stryk av det heller. Jag och Jonas åkte till en tapetaffär och tittade på tapeter till lollos rum som ska bli första projektet i vår Home Makeover ( säg inget till Jonas bara, han tror att det bara är hennes rum vi ska fixa eftersom det är i stort behov av ny, fräsch väggbeklädnad... men jag har andra planer....). Vi tog med oss två pärmar hem och ska nu sitta och slåss och bråka lite innan vi slutligen kommer fram till den ulitmata tapeten för lillungens rum (gästrummet varannan vecka...). När vi kom hem åt vi korv med bröd (för det går enkelt och snabbt och korvbröden börjar bli gamla) framför tv:n som visade amerikanska komediserier vilka vi skrattade gott åt. Vi sitter sällan och ser tv tillsammans, det blir oftast film, men ikväll blev det så ändå och jag gillar tv bättre än film. Nu har vi suttit i flera timmar och myst innan vi satte oss framför varsin databurk för att kolla mail osv.
Ni tycker säkert inte att det låter speciellt märkvärdigt, men f*n vi har haft det så jäkla mysigt ikväll!
Det är nåt speciellt med måndagar också. Dom börjar alltid pestigt eftersom man är seg och trött efter helgens strapatser och sovmorgnar, men här hemma blir alltid måndag eftermiddag och kväll så BRA! Antingen är det första dagen med Lollo och då har vi så mycket bus att ta igen så det blir sådär familje-härligt här hemma. Annars är det första dagen ensamma efter en vecka med henne. Helt plötsligt har vi så mycket tid tillsammans och då blir vi extra kärleksfulla mot varandra, jag och jonas, så det blir alltid så romantiskt och mysigt. Som idag.
Tisdagar är Hellvetets dag istället, men den behöver vi inte beklaga oss över i det här 100 % POSITIVA inlägget!!

Min pigghet kan också bero på att vi fick en extra timme i helgen då det övergick till vintertid eller "normal tid" som det ju faktiskt är. Prisa vintertiden, tjohoo!

Det kan också bero på att det är 1:a november idag. Det betyder att det bara är EN MÅNAD KVAR INNAN VI KAN BÖRJA JULFÖRBEREDA!!!!! Halleluja moment! Plus att det då inte är så långt kvar innan mina australien resande favvo-vänner kommer hem igen. Jag längtar så det värker.

Nej nu ska jag fortsätta vara positiv nån annanstans. Måste passa på nu när humöret vill va på topp!


// Psykpatient??

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()