Isabelle

Happy Halloween

2010-10-29 @ 23:46:13

Tjohoooo!!!! Helg!!!!
Kan det bli bättre eller?

Ikväll har vi varit på maskerad. Halloween-disco på kvarterets diskotek för små barn. Vi gick dit med Louise som var utklädd i mörkröd,svart,guldglittrig häxklänning med matchande häxhatt och så målade Jonas hennes naglar i en mörk-mörkblå färg (svarta nagellacket var slut..) så hon såg läskigt fin ut i sin maskeradskrud när vi tågade bort till discot. Jonas syster var med ett litet tag och det åts godis och dansades på dansgolvet. Så fint att människor här omkring ställer upp på det viset och anordnar dessa kvällar för barnen.
Sen gick vi hem och hade fredagsmys i soffan framför Idol.

I morgon ska jag köpa födelsedagspresent till mamma som fyller år på söndag och sen ska jag fika med Wenke som jag inte träffat på länge. Förutom det och mammas födelsedagsfirande på söndag ser det ut att bli en lugn helg. En perfekt helg ser det ut att bli.
På söndag vrider vi dessutom tillbaka klockorna! Det om nåt är perfekt!

Nu sitter jag och Jonas nästintill sovandes här i soffan så det blir nog nattnatt nu. Klockan är inte ens midnatt än. Vad håller på att bli av oss???

/// Häxan Hia-Hia

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Död på vägen, en felfri pärla och demokrati

2010-10-27 @ 19:24:19

Idag har vi besiktat bilen. Jag skulle göra det själv först men så lyckades jag övertala Jonas att följa med för sällskaps skull så det hela slutade med att både jag, Jonas och Louise styrde kosan ner mot bilprovningen. Igårkväll var vi ute och testkörde bromsar osv., kollade lampor samt fyllde på olja och sånt grejs, så allt var väl förberett inför min vita pärlas stora dag.
Vägen dit var det jag som körde. När vi är si sådär 100 meter ifrån bilprovningen får vi oss en otrevlig överraskning inflygandes i fronten på bilen. En fasanhöna kommer helt plötsligt upp flygande från det höga gräset i vägkanten, och jag hinner inte ens reagera innan den hamnar mitt i min och vita pärlans körfält och träffar kofångarens vänstra sida, innan den rullar in under vänster framhjul och fortsätter rullandes vidare över vägen och ner i diket på andra sidan.
Jag höll allvarligt talat på att svimma av!! Jag har kört över en pytteliten fågel och en skogsmus tidigare men aldrig nåt så här stort! Jag blev så rädd! och så jäkla äcklad! Och det gick så fort! vilken smäll det blev!
Och vi som hade fixat så med våran bil kvällen innan för att den skulle få gott betyg hos besiktningssnubbarna...
Ja, så något illamående fick jag sen förklara för bersiktningsgubben att det gula slemmet (jag tänker inte ens skriva vad det var för nåt, bara tanken på det gör mig spyfärdig...) som satt utsmetat på kofångaren var en numera stendöd fasanhöna.
Men det gick bra. Min vita pärla klarade sig prickfritt och för att fira det hela åkte vi till max drive-in och åt hamburgare på coop-parkeringen för inne i restaurangen var det för mycket folk. Sen gick vi på Åhlens och köpte böcker och födelsedags present till mamma. Därefter åkte vi hem till Harry.

Jag och Lollo tittade på roliga julsaker där på Åhlens också. Hon håller på att bli en lika stor jul-fantast som jag! Det jobbar jag hårt för. Måste ha henne på min sida sen när jag (troligtvis) ska övertala Jonas om att det inte alls är tillräckligt med julpynt uppe utan vi måste ha ytterligare en tomte och  en ännu större gran. Skulle det då bli omröstning kan det vara bra att ha Lollo på min sida.
Man får inte vara dum..

Nu sover Lollo och jag och Jonas väntar spänt på veckans avsnitt av Bonde Söker Fru. Som jag längtat! Det är helt klart veckans händelse! Programmet borde få nobelpris för sin fantastiska förmåga att underhålla. Helt klart.

// Roadkiller

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En rastlös själs innersta tankar

2010-10-23 @ 21:03:31

hejhej.

Harry leker Fan med oss ikväll. Han hoppar omkring fri på golvet, upp i soffan och kliver över mitt tangentbord och lägger en krall i knät på mig innan han hoppar vidare (in i väggen emellanåt eftersom han har extremt lång bromssträcka på det hala parkettgolvet), klättrar upp i bokhyllan och börjar tugga på våra räkningar och Jonas datortidningar, blir tillsagd av oss och hämnas genom att hoppa fram och bita mig i tårna när jag minst anar nåt, krafsar i stoppningen under soffan, och för allmänt liv med sina små dampryck. Värre än att ha småbarn rännandes. Men han är söt. Tur för honom.
Svart i pälsen har han blivit vår lilla hårboll också. Det är vinterpälsen som tydligen är mörkare än vad vi sett honom i tidigare. Han ser smutsig ut men vi älskar honom ändå.

Vad händer här omkring annars då? Inte jättemycket. Förrs veckan hade vi Lollo. Hon hade med sig ett förkylningsvirus och fick vara hemma med Jonas från dagis en dag för att hon hade feber. Det blev en vecka med mycket mys, kramande och pippi-tittande. Definitivt inget mig emot! Den här veckan var det min och Jonas tur att bli sjuka. Jonas var hemma från tisdag till fredag och vid lunch på torsdagen däckade jag med. Nu mår vi lite bättre men känner oss fortfarande lite hängiga.
Sett Bonde Söker Fru har jag också gjort. Det är den enda serie jag lyckas följa på tv. Jag ÄLSKAR detta program!!
Lägenheten har sett ut som ett slagfält i flera veckor. Jag påpörjade städningen lite förra veckan men kom av mig, men IDAG var älsklingen duktig nog att ta tag i eländet medan jag var på planeringsmöte inför kommande körfest där jag lyckats hamna i festkomittén (så jäkla typiskt mig.). När jag kom hem hjälpte jag till med resten och ikväll degar vi framför datorerna.

Som ni kanske förstår efter att ha läst om harrys äventyr, familjens förkylning, bonde söker fru och vår tröga städning så händer här oerhört lite.
Jag är så sjukt uttråkad så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det händer ju för f**n ingenting på den här satans ön. Jag har funderat på att börja springa. Men det är booooring. Speciellt när man är själv. Fotografering har jag också funderat på att ta tag i, men jag kommer liksom aldrig till skott. Se serier har jag också tänkt påbörja. Just nu följer jag cougar town (faktiskt väldigt rolig och så där feel goodig som jag gillar när serier är) men det är mest nåt avsnitt hit eller dit innan jag ska sova. Och Elin och Annika har åkt till australien. Dom som annars får upp min röv ur soffan och tar mig med ut på äventyr. Ta tag i saken själv och bli social det orkar jag hller aldrig. Naj usch, det är ju inget me mej.
Hoppas på bättre tider gör jag.

Fast snart är det jul. Då kan jag ägna mina lediga timmar åt att baka pepparkakor och göra julgodis, sätta upp nya julgardiner, köpa julgranspynt, placera tomtarna på rätt plats i lägenheten, tända ljus, koka glögg och lukta på eftersom jag inte tycker om att dricka glöggen, sjunga O HEEEEEELGA NAAAAAAAATT för full hals tills Jonas och Louise vill slänga ner mig från balkongen....oooh balkongen... den ska jag klä med plastgranris och belysning som man kan köpa billigt på rusta...
...Ja då kommer jag ha fullt upp, ingen mer rastlös Isabelle. En månad till bara.
Jag har faktiskt redan börjat komma på julklappar. Något har hänt. Vanligtvis hör jag till dom som panikhandlar klapparna sista veckan innan jul, men i år ska jag försöka vara ute i god tid. Vi får se hur det går med det.

Men för tillfället är allt jävligt trist.

God Jul.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Dejting, oplanerad shopping och kärleksfulla bönder

2010-10-10 @ 22:19:28

Här ligger jag i min säng med den vanliga jobbångesten som infinner sig varenda söndag. Uugh..

En otroligt mysig helg har jag haft iallafall. I fredagskvälls var jag på dejt. Min älskling och jag har snart varit ihop i 8 månader men inte haft en enda dejt under denna tid, men i fredags tog vi tag i saken. Jonas köpte blommor och choklad till mig och skrev ett jättegulligt kort, jag klädde upp mig i fina kläder och dammade av sminket jag inte använt på mycket länge. Därefter promenerade vi ner till Isolabella där vi bokat bord. Det var skitmysigt o promenera ner till innerstaden, uppklädda och hand i hand pratandes om allt möjligt. Middagen på isolabella var groteskt god och jag kände mig kärare än någonsin i min fina älskling. Känlsan av att nyss ha träffats kom över oss båda ett tag och man blev så där mysigt nyförälskat pirrig! Skitfint.
Efter att ha avnjutit en fantastisk middag där vi mest satt och tittade varandra djupt i ögonen och pratade om hur kära vi är i varandra, så fortsatte vi till munken där vi köpte varsin dricka och satt o myste ett tag. Vi hade tänkt oss en lite längre kväll, men fredagkvällar är vi båda helt slutkörda efter en vecka på skitjobbet så vi gick upp till taxistationen och tog en taxi hem. Så fantastiskt mysigt hade vi det. Nästa gång ska vi gå ut en lördag för då orkar vi förhoppningsvis lite längre, men kvällen var otroligt lyckad ändå!
Oh.my.god vad jag älskar denna man.

I lördags tog vi lång sovmorgon. Vaknade först kl 05.40 av att väckarklockan ringde och njöt till fullo av att dräma den i golvet och sova vidare eftersom det ju faktiskt var LÖRDAG. Klockan 12 var vi iaf uppe och då Jonas hade ärende till databyrån bestämde jag mig för att följa med o bli avsläppt på rusta för att leta bilklädsel. En timme max på stan tänkte jag. På rusta gick jag runt i lugnan ro, hittade ingen bilklädsel men duschcreme böcker i julklapp till Lollo, julkort och grangirlanger köpte jag. Dom hade fått upp första julsakerna (!!!!!!) så jag hade inga problem att sysselsätta mig, men det dröjde ändå länge tills Jonas kom o hämtade mig. Vi bestämde oss för att åka till clas ohlson där jag skulle fortsätta mitt sökande efter bilklädsel och Jonas skulle kolla efter en kabel av nåt slag. När vi parkerat vid östercentrum gick vi först förbi vila och sen H&M för att hitta en kavaj till mig, men inget i min smak gick att finna. Däremot hittade vi en skitstor pälsmössa till Jonas och jag hittade snuddar, på H&M. Sen styrde vi kosan mot clas ohlson men hamnade först på intersport där vi hittade snygga och bra skor till Jonas för halva priset. Han har gått i sommartofflorna sen i somras... Vi hittade också mössa och matchande vantar till mig och ytterligare en mössa till Jonas. Sen blev det äntligen clas ohlson. Där hade dom varken bilklädsel eller den kabel Jonas letade efter, men vi kom ändå därifrån med ett usb-minne. Efter denna shoppingtur var vi utsvultna och gick till ringduvan och fikade. Jonas köpte en västerbottenostpaj, dricka och en pariserbulle och jag köpte en macka med avocado och brie, flädersaft och en bakelse som såg ut som en groda.
Sen bestämde vi oss för att göra ett sista letande efter bilklädsel på Ö&B innan vi tänkte ge upp. På vägen åkte vi förbi katthemmets loppis och kunde inte låta bli att svänga in förbi. Där hittade jag en liten burk som jag nu förvarar torkad svamp i, en stekspade, en klädkrok till Lollo och Jonas hittade.....en fåtölj.
Först skulle han ha en golfklubba. EN golfklubba.
- ja men det här är den bästa, man behöver bara den klubban, resten är ONÖDIGT, sa han.
suck.
När vi skulle betala kom Jonas på att han skulle kolla efter en golfboll och försvann iväg igen. Men sen kom han aldrig tillbaka. Jag gick in i butiken igen och fann honom sittandes tillbakalutad i en ful (enligt mig), grå, nedsutten, liten, läderfåtölj som han fullkomligt förälskat sig i.
- Jag vill ha den här istället för golfklubban, sa han.
suck.
Det blev en ful (fortfarande bara enligt mig här hemma) läderfåtölj för 200 spänn istället för den "bästa och egentligen enda" golfklubban. Jonas sitter i den jämt så fort han är hemma och Louise tyckte den var jättefin och bra när hon fick se den nu ikväll. Jaja, jag får väl ge mig. Men ful är den (jag ska ge er bildbevis nån stund).
Sen kom vi då äntligen iväg till Ö&B men där hade dom inte heller nån bilklädsel, och ingen kabel heller för den delen.. Vi gick därifrån med godis, dricka och glödlampor.
Halv 5 kom vi hem med allt utom datakabel och bilklädsel och det som jag hade tänkt bara skulle ta en timme blev en heldag istället. Fast det var riktigt kul och som vanligt mysigt när man har så fint (om än något envist emellanåt) sällskap.
På kvällen fick Jonas besök av en kompis och dom satte sig framför datorerna kvällen lång så jag åkte till carro och filip istället. Där bjöds det på tacos och sen blev det tv-spels lekar med den där nya grejen som kommit till playstation. Filips två systrar och ena systerns man och barn var med också så det blev en livad och rolig kväll.

Idag har vi varit i källunge där Jonas hjälpte pappa med en dator och så bjöds vi på äppelpaj. Mormor och morfar var där in förbi på fika också så det var mysigt. Sen åkte vi hem och lagade framlyktan på bilen. Efter det kom Louise så ikväll har vi bara myst framför tv:n och Bonde Söker Fru-reprisen. Jag är ÖVERLYCKLIG att få se kärleksfulla bönder i rutan igen! Jag älskar det programmet!!!

Nej, nu ska jag se ett avsnitt Cougar Town och försöka glömma min söndagsångest för ett slag, sen ska jag sova tills en ny helvetesvecka börjar igen. Låt det bli helg foooooort!!!

Natti natt.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Mer jul!!

2010-10-07 @ 18:22:34

Okej, jag är en julälskare. Så är det bara. Jag älskar kall snö, bjällerklang, tända juleljus, julgran, JULMUSIK och precis allt som har med julen att göra.

Ikväll kunde jag inte hålla mig längre. Gick in på cdon och kopierade av första julsamlingsskivan jag hittade och lade in på spotify, och här sitter jag nu med celine dion skönsjungandes O HOOOOLY NIIIIIIGHT i bakgrunden medan jag lagar risgrynsgröt (på riktigt vis, ingen färdiglagad gröttub här inte!).
Och JA JAG VET att det ännu är över två månader kvar till jul, Jonas har redan påpekat detta, men tjuvstarta julen är lite av min person.
I år har jag faktiskt hållit ut ovanligt länge. Julskivan brukar annars åka på redan i Juli-augusti nånstans. Sådesså.

Jonas dumförklarade mig nyss som redan börjar julplanera, men när han såg hur stött jag blev muntrade han upp mig med att säga att vi skulle ha en fin julgran här hemma i jul.
Då sa jag:
- Ja, det hoppas jag verkligen, annars flyttar jag hem till mamma o pappa över julen för DÄR har dom julgran iallafall!

Julen är helig för mig.

I morgon är det fredag och helg igen. Jippie, jippie, trippelvolt!
Då ska jag och Jonas på dejt. Vi har inte haft nån riktig dejt än så i morgon ska vi äta på restaurang och vara gulliga mot varann.


God jul.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hänt extra

2010-10-06 @ 22:09:04

Har precis kommit hem från två timmars kör. Jag brukar vara så nära komatillstånd man kan bli under dessa två timmar vi har kör i veckan, men attanimej, ikväll var jag pigg. Det är skönt att få känna så också ibland.

Annars leker livet! Allt är tipp topp och jag har aldrig i hela mitt liv mått bättre!! Tjohoo, Jippie!!
Skit också. Där ljög jag.
Fast jag är faktiskt mindre trött och depp den här veckan än förra och det är ju alltid ett framsteg. Förutom ett mindre utbrott i måndags så har jag känt mig ganska lugn och avtrubbad tisdag och onsdag. Man lunkar på och funderar inte så mycket. Det är skönt.


Sen senaste inlägget har det hunnit bli oktober och ännu en helg har hunnit avverkas. I fredags hade vi fredagsmyyyys med lilltjejen.
nu är'e fredaa'smyyyys, om de så är de sista jag göööör, sjunger vi varenda fredag vi har med louise. Det tycker hon är kul! vi med...
Vi såg film och myste i soffan hela kvällen. I lördags gick vi upp ganska tidigt och åt frukost tillsammans alla tre. Sen städade vi och bakade äppelpaj för sen kom min och Jonas arbetskompis Carola på besök tillsammans med hennes sambo och deras två söner. Kidsen lekte och såg traktorfilm medan vi vuxna (trevligt att äntligen få höra till dom vuxna......) fikade och svamlade. Det var riktigt trevligt! När dom åkt tog vi en tur ner till almedalen där Lollo lekte i lekparken medan jag fotade o Jonas...ja, han såg på antar jag... sen gick vi ner till stranden nedanför kallis och kastade sten. Det tyckte framförallt Louise var festligt som samlade på sig halva stenstranden. Efter det beställde vi pizza och åkte hem för att äta framför film. I söndags var vi hos min farmor och farfar för att fira farmor som fyllt år. Vi bjöds på smörgåstårta och kakor och hade en trevlig eftermiddag. Sen var det hem och lämna Lousie och därefter tror jag att vi satt som två zombies i soffan resten av kvällen... Såg parlamentet gjorde vi, minns jag.

Vad vi gör i veckorna är inget att skriva om så det skippar jag. Helgerna däremot, det är då det händer...

Nu ska jag sova eller så ska jag tvinga min datorspelstokige pojkvän att mysa med mig.

Godnatt till eder alla.

Lite bilder som tagits på senaste:


Almedalen i söndagseftermiddag, kylig men solig.


Far och dotter. Vackart!

Jao, jag var också med....

Lollo matade ankorna. Med gräs...det gick sådär...

En bit av Visby ringmur och domkyrkans torn i bakgrunden.


Jonas och Harry vilade i Lollos säng en dag efter jobbet. Vilka slöisar!

Och svaret är: Nej, Harrys öra har fortfarande inte ramlat ner. Vi vet, han ser lite extra korkad ut men vi älskar honom ändå. Nallebjörnen.

Gu natt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()