Isabelle

Smaken är som baken

2011-04-30 @ 23:27:44

Okej, jag behöver distraheras. Bloggläsande är inte tillräckligt så jag får pröva bloggskrivning istället. Jonas ser skräckfilm. Jag hatar skräckfilm. Jag resonerar som så att har man sett en skräckis har man sett alla. Han resonerar likadant fast om romantiska komedier och drama. Vi tycker verkligen precis tvärtemot varandra i filmsmak.

Den här som han ser nu är precis som alla andra snuskiga skräckisar. Ett gäng får bilproblem (i detta fall krockar dom med en stor skock kråkor som kraschar rakt in i bilen) mitt ute i ingenstans. Bilen startar inte och några i gänget ger sig ut för att söka hjälp. Dom hittar ett sunkigt hus med läbbiga prylar och skämtar om att nån som inte vet hur man sköter ett hushåll bor där (för tanken på att ett psycho som vill plåga ihjäl dom kanske har sitt tillhåll där slår dom ju aldrig). Psykhuvudet (självklart) som bor i huset börjar plocka offrena en efter en på de mest snuskiga och vedervärdiga sätt. Det ena sättet värre än det andra. Offrena i sin tur är dom mest korkade personer du kan hitta på en planet. Ja egentligen, jag är osäker på om det ens finns såna korkskallar på riktigt. Detta äckel pågår i 1,5 timme tills alla offer fått sin plågsamma död och det snuskiga psykhuvudet överlever, så att han sen kan härja vidare i film 2, och 3 och 4 och 5 och 6 och 7 tills ingen vill se skiten längre. För uppföljningar är ju skräckgenrens viktigaste måste. Ingen skräckis utan uppföljare, och gärna ett 10-tal. Den ena poänglösare än den andra. Filmen både börjar, innehåller och slutar meningslöst.  90 minuter av illamående, äckel, avsky och panikkänslor. Ingen poäng, bara meningslöst äckel.
Jag hatar det.

Därför sitter jag här med datorn tryckt under näsan för att slippa se skiten. Ändå kan jag inte låta bli att tjuvkika lite emellanåt.
Jädrars.

Valborg är det annars idag.
Vi har firat valborg med fotbollspremiär, biltur och småstjärnorna. Vi började dagen med att åka till Dalhem och se Dalhems damer slå Bajen med 4-0 i div. 2 premiären. Härligt tjejer!
Satt och gaggade med Ella och Wenke i solen och Lollo som höll låda matchen igenom. Jonas sov mest på läktaren men han var glad för det.
Sen åkte vi på loppis, en sväng förbi stan för lite matintag på Max, sen hem och hämta en nyckel till Josse, lämna den till Josse som befann sig i källunge och sen tillbaka till dalhem för att ÄNTLIGEN se småstjärnorna. Nästan. Vi kom så tidigt så vi hann gå bort till fotbollsplanen och sparka lite boll innan det var dags. Ja, och så hann jag låsa in nycklarna i bilen också. Andra gången på mindre än ett år. Jonas var måttligt lycklig när han med hjälp av fönsterlisten på bilen fick peta upp billåset. Tur man har en gammal bil där enkla biltjuvsknep funkar.
Ja, sen började småstjärnorna. Dalhems 5:e klassare anordnar varje år detta "småstjärnorna" (man mimar till kända låtar och försöker efterlikna artisten) och i år var mina tvillingkusiner med där. Jättemysigt faktiskt och verkligen välgjort av samtliga tjejer och killar.
Nu har vi packat inför morgondagen så nu förtjänade vi lite tid framför datorn. Ja, eller se skräckfilm. 

Om ett dygn närmar vi oss turkiet. Flyget är framflyttat pg.a av nån flygstrejk eller nåt så vi går här och håller våra tummar så det krampar för att det inte ska bli krångel eller inställt imorrn.

Nej, nu måste väl den här skitfilmen va slut snart. Hur f*n kan man gilla skräckfilm?
Blää nu är det äckligt. Vem vill gå med spikar tryckta genom fingrarna?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Direktsänt från den kungliga vigseln i London.

2011-04-29 @ 13:02:53

Suck, det är tråkigt att va sjuk. Och på tvn är det bara Skiit. Jag tittar på brittiska kungabröllopet. Tyckte man det svenska kronprinsessbröllopet i somras var tråkigt (som jag ändå tyckte var ganska fint för att vara kungligt...) så är det inget i jämförelse med det här. En goss/manskör står för musiken (enbart kristna sånger givetvis! suck.) förutom psalmerna som hela församlingen sjunger. Brudparet har suttit på varsin stol intill väggen i ca 15 min medan präster och biskopar har avlöst varandra med diverse predikningar. Det snackas om Gud men knappt ett ord om brudparet.
Och inget:
- And now you may kiss the bride.
Eller hur är det dom säger?
Skitvart, inget sånt.
Aptrist.
Det roligaste som hänt var när dom drog kamerorna över gästerna och man fick se hur Victoria Beckham diskret försökte peta sig i näsan.
- Även fina damer petar sig i näsan.


Nu vill jag bli frisk och sen vill jag ligga på en varm strand i en solig semesterort i Turkiet och tycka att livet är bra underbart. 


Oh.my.god. Nu ska brudparet gå in i ett kapell bredvid "vigsel-platsen" och skriva under papper.
Oerhört romantiskt.

Snor.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Typiskt

2011-04-28 @ 12:23:27

Det var ju just lägligt att bli dunderförkyld fyra dagar innan vi ska resa bort.
Idag ligger jag nerbäddad i sängen och ber till gudarna att vara kvitt snor, slem och hosta till på söndagkväll när flyget tar oss till Turkiet.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En påskhelg helt i min smak

2011-04-25 @ 22:39:42

Nu var årets fotbollsmatch-premiär avklarad för mig. Dalhem C spelade seriepremiär mot IFK Visby ikväll och jag blev tillfrågad om att va med. Jag har spelat 15 min match, stukat foten en gång, tränat inomhus en gång och en gång utomhus sen jag tog uppehåll för ganska exakt ett år sedan. Snacka om att va nervös innan, men åh va roligt det var! Matchen vann vi med 2-1 men jag tror inte att många var nöjda över lagets insats idag. Jag hade fullt upp med att jubla inombords över att få springa på planen igen så jag är nöjd ändå.

Jonas var med och supportade ikväll också (det är han som försöker sparka igång mig med fotbollen) och slog klubbrekord i kiosken i antalet köpta korv. Han åt 8 korvar och kiosktanten var riktigt imponerad...

I övrigt har jag haft en fantastisk påskhelg. Långfredagen började med en aplång och lagom rolig körkonsert i visborgskyrkan. Långfredagar i kyrkan är verkligen inte min grej. Jag börjar förstå varför det heter lååångfredag. Efter konserten åkte jag med Jonas till mamma och pappa. Där blev Jonas upplockad av sin fiskarkompis och dom drog till iväg och fiskade medan jag satte mig i mamma och pappas bil och åkte med dom till farmor och farfar och påskfikade. Några timmar senare åkte vi hem till mamma och pappa igen, innan det bar av in till deras granne (min mormor och morfar) där det bjöds på jättegod påskmiddag med lax. Jonas skulle komma sen när det inte gick att fiska längre men han ringde och sa åt mig att göra mig klar att åka för han hade ramlat i vattnet och var genomblöt och kall. Men jag hann med en riktigt mysig kväll med släktingarna ändå.

Påskafton började med att jag handlade med Elin inför kvällen och sen gick vi en promenad. Efter det åkte jag och Jonas på auktions-visning och loppisrunda. Jag hittade solbrillor på en outlet annars var det ingen lyckosam dag. På kvällen kom Elin, Wenke, Emma och hennes pojkvän Geir på middag hos oss. Det bjöds på morotssoppa med färskt bröd. Vi åt och drack och hade trevligt. Sen åkte Emma och Geir hem och istället kom Jonas fiskarkompis på besök och senare även Annika. Det blev mera festande, vi sjöng singstar och plötsligt blev det dags att ta taxi till krogen. En toppenrolig kväll och jag och Jonas klarade av vår första utgång som par. Vi dansade och pratade med klasskompisar och vänner som kommit hem från sina plugg på påsklov. Roligt! och så fick jag hångla loss på dansgolvet för en gång skull också. Ojdå.
Krogen stängde och jag och Jonas tog med oss Elin och Jonas fiskarkompis hem som skulle sova över (Elin i Lollos rum, Jonas kompis på soffan, inga snuskheter här inte!) och det var inga problem att somna den natten.

På påskdagen var vi trötta men inte överdrivet bakis. Jonas tog en fisketur på vågbrytaren medan jag och Elin gick en promenad och slappade i almedalen. Sen åkte Elin hem och gjorde sig i ordning medan jag och Jonas åkte hem och gjorde i ordning oss innan vi plockade upp Elin hemma hos henne för att sedan åka vidare till mor och far för påskmiddag. Elin kom med också för att hon är lite som min tvillingsyster och räknas därför till familjen. Vi åt sill och ägg och årets grillpremiär avklarades. Vi åt så jäkla mycket. Och hade förskräckligt mysigt och trevligt. Vid midnatt bar det hemåt igen.

Idag har jag färgat Elins hår. Sen har hon, jag, Wenke och Annika haft piknick i almedalen. Ikväll har jag som bekant spelat fotboll igen (jippie!).

Imorgon är det vardag igen. En kort vecka sen är det valborg och sen ÅKER VI! Så den här veckan ska jag ägna åt en hel del packande. Lilltjejen kommer som först till helgen. Vi blir borta med henne under mamma-veckan så det blir lite rörigt men så får det bli ibland.

Nu ska jag stretcha (pappas krav) så att jag kan gå imorgon. Och på övermorgon. Sen ska jag duscha. Och sen stretcha igen. Så att jag inte behöver känna mig som en kärring i morgon. och på övermorgon. Sen ska jag sova. Det är välbehövligt.

Godnatt 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Swimming like a fisk

2011-04-21 @ 23:29:41

Här sitter vi på skärtorsdagens kväll i ikeasoffan alldeles utmatta efter veckans hurtiga aktiviter. Jonas har dragit ut mig längst ut på vågbrytaren 3 av 4 kvällar den här veckan (igår blev jag räddad av Elin, Wenke och Annika var på besök) för att fiska. Det är några 100 meter och stora stenblock att hoppa sig fram på, och det krävs att man plockar fram atleten inom sig för att klara den svåra promenaden. Vi har fått några torskar under våra fisketurer iaf. Det är ganska kul ändå. Nu har jag bara metat i veckan och kan ligga på stenarna och läsa i den varma kvällssolen medan jag väntar på att fisken ska nappa. Det enda skulle väl va att jag tröttnar ca en timma tidigare än Jonas och hinner under den timmen bli både stelfrusen (eftersom solen gått ner..) och irriterad för att stenblocken är klumpiga att ta sig fram på.

Våra sportiga fisketurer sätter sina spår i kroppen. Vi somnar som däckade knubbsälar tidigare och tidigare för varje kväll som går. Det är en väldig kontrast till våra sena nätter som hägrat så länge vi varit tillsammans. Barnfria helger kunde vi tidigare vara uppe till kl 3 på morgonen i vissa fall. Det är vi inte i närheten av längre.

Men jag värdesätter detta sportande (okej det kan vara mer rätt att säga motionerande än sportande) högt just nu. På måndag ska jag nämligen spela fotbollsmatch igen. Seriepremiär. Jag måste va lite smått dum i huvudet som tackar ja. Herregud, jag har knappt sprungit en kilometer sen jag "tog uppehåll" för nästan exakt ett år sedan! Jag kommer dö. Men det var ju så lockande! Hoppas det blir nån form av träning sen också. Så man kanske orkar ta tag i sig själv och komma i form. Nu cyklar jag till och från jobbet iaf. Det ger mig en halvtimmes cykelmotion varje dag. Synd att det blev påsk och arbetsledigt mitt i min cykelsatsning bara..
Jaja, det ska bli intressant med matchen på måndag. Jag tror inte jag får spela överdrivet mycket heller, med min träningsnärvaro.. men en bolltouch, en löpning, ett skott mot mål, ett inlägg räcker för att göra mig lycklig i en vecka iallafall. Jag saknar fotbollen. Problemet är bara det att ta sig dit, och tiden. Tiden ska räcka till så mycket och då måste man göra sina prioriteringar ibland. Jag hatar prioriteringar!

Imorgon behöver jag inte prioritera iaf. Det enda jag har inplanerat är en långfredagskonsert med kören kl. 11 i visborgskyrkan. Sen ska jag nog åka hem till min mamma och pappa. Kanske ta en sväng införbi mormor och morfar också. Jonas ska borsta av kanoten och paddla ut på en fisketur med sin fiskekompis, men jag tror jag avstår denna gång. Mitt fiskebehov är mättat för några dagar nu.
Imorgon kväll ska jag umgås mer med mina påsklediga studerande, numera uppsalabors- kompisar. Jag har saknat dom och nu är dom hemma igen!

Okej, nu är det väl ändå okej att gå och lägga sig om man är ledig dagen efter? halv tolv.
Ord-bajs inlägg är bra för att få tiden att bli läggdags.


Godnatt/ Zzzz

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Månadsuppdatering

2011-04-17 @ 13:34:33

Jag sitter just nu och väntar på att min syster ska komma och hämta upp mig. Vi ska se musikal idag med Wenke och Thessan. "Allt eller inget" heter den och har blivit en dtor succé här på ön.

Jag mår bra. Bloggen är döende men ibland får jag fortfarande mina infall. Nu har jag ca 5 min på mig att skriva..

Vi gör lite allt möjligt här nu för tiden. Fiskar en hel del. Förra helgen fick jag upp min första öring. ca 2 kg och en glupsk fighter. Jag ville släppa tillbaka den men den hade svalt kroken så det gick inte. Mamma och pappa fick den och jag kände mig som en storfiskare.

Vi har firat lollo som fyllde år. Det var roligt.

Igår hade vi en hektisk dag med barnkalas hos Lollos en dagiskompis. Sen kattmatning hos Jonas syster som är bortrest. Sen lämna av den dator hos Jonas plastpappa. Sen ut till kusin Viktoria som nyss fyllt 18 år. 36 pers och full fart hela kvällen, men riktigt trevligt.

Min arbetskollega är tillbaka från sin thailand-resa och jag kan andas ut. Ordningen är återställd och så även mitt psyke.

Förra helgen hade kören Wallmans salonger. Vi bjöd på tre-rätters middag och underhöll gästerna med sketcher och körsång.

Jag och Jonas var även ute och åt romantisk middag på restaurang förra helgen. Lite kvalitétstid behövdes tyckte vi. Vi gick både dit och hem också, väldigt hurtigt av oss.

Nästa vecka är det påsk. Inte mycket inplanerat än så länge. Barnfria så det blir utgång på lördagkvällen, men annars blir det nog lugnt. 

Helgen därefter är det valborg. Då ska vi på småstjärnorna som mina småkusiner anordnar med sin klass. Det blir roligt. Speciellt för lilltjejen som är hos oss då.

Dagen efter åker vi till Turkiet en vecka!!! Det är vad jag lever för just nu. Åh vad skönt det ska bli!

I övrigt njuter jag av vårvädret som bara blir bättre och bättre. Vita pärlan (numera faran kanske..) har fått sommardäck och dom allt ljusare kvällarna lurar en på tiden ofta nu. Det är härligt!

Nu får Josse ta o dyka upp så vi hinner i tid.

Tjing tjong/ Jag 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()