Isabelle

Min roman

2011-02-26 @ 00:48:03

Skriva blogg? Inte skriva blogg?
Skriva blogg? Inte skriva blogg?

Så har jag funderat flera kvällar dom senaste veckorna och fram till ikväll har skrivandet uteblivit.
Jag har liksom tappat stinget känner jag. Det känns inte som att det blir nåt klokt av mitt skrivande nu för ti'n. Bara massa ordbajs.
Men ikväll blev jag ändå lite sugen så jag klämmer på ordentligt.

Inga inlägg på bloggen har det blivit men jag har inte varit död för det inte!
Jag har haft besök av min bästaste vän Elin som var hemma på ön förra helgen. Numera uppsalabon, jag och Wenke träffades hemma hos mig på fredag eftermiddag förra veckan och fick då besök av Matilda, en bekant till mig, som hade mary-kay visning med oss. Hudvårdsprodukter och smink för de icke vetande.
Jag är ingen storkonsument av varken hudvårdsprodukter eller smink men foundation, fuktkräm till underlagskräm och rengöring behöver man alltid. Och så fanns det handscrub i tre steg som gav världens mysigaste händer och luktade himmelskt av persika. Än har jag inte lagt in min beställning men det lär nog inte bli en billig historia.

Ja, fredagkvällen spenderade jag ihop med Wenke, utan Elin som åkt hem för att träffa sin familj också (av nån anledning var inte jag den enda hon nöjde sig med när hon var på ön!?!)´och istället hade vi fredagsmys med Jonas och Lollo som kommit hem från barnkalas.
På lördagen hade jag, Elin och Wenke en heldag tillsammans. Vi träffades på stan på eftermiddagen. Fikade, fyndade (jag) lite grajs i några affärer och sen handlade vi kvällsmat. Det blev varmkorv. Först hade vi tänkt slå på stort och laga typ 3-rätters, men det slutade med varmkorv med bröd.. Förklaringen var den att man blir så mätt av trerätters att man oftast inte orkar äta upp efterrätten som ju faktiskt är godast!
Ja, sen såg vi melodifestivalen. Jag gillade playtunes eller vad dom nu hette. Mest för att dom stack ut ur mängden. Sen kan man diskutera kvalité osv. men vi snackar melodifestival liksom...
Efter det babblade vi vidare och sen såg vi Hachicko. Världens bästa hundfilm. Vi ska ha en akita i framtiden. Det har jag och Jonas bestämt.
Sen såg vi The tourist men då somnade jag och Elin. Sen var klockan tre och zombierna Elin och Wenke tuffade hemåt i sina kalla bilar medan jag kröp ner under ett varmt täcke brecvid min, för tillfället, Arkiv X-tokige pojkvän. Han ser jämt på Arkiv-X nu flr tiden. Jag behöver inte förklara vad det är va?

På söndagen slappade vi ordentligt på dagen. Lollo tyckte vi var tråkiga men ungen mår bra av lite lugn och ro var vår bedömning denna söndag. Herregud, man kan väl inte fara runt jämt heller? Sen ringde Elin och föreslog den briljanta ideén att åka och träna på friskis. Sagt och gjort. Jag tog min fribiljett jag fått av Annika en gång för längesen, som suttit och lyst mordiskt mot mig på kylskåpsdörren, och begav mig till den nybyggda hyperbraiga friskislokalen. Vi körde ett medelpass och det var förskräckligt roligt! Så roligt att jag beslutade mig för att skaffa halvårskort där och köpa mig en snygg friskisväska. Nu har Elin åkt tillbaka till uppsala och det är det snart en vecka sen jag tränade med henne, men snart så kommer jag igång. Snart. Jättesnart. Typ i helgen. Om jag inte har jätteviktiga saker för mig. om vi inte snöar in. Eller katten blir sjuk. Nej just det, jag har ingen katt. Ehh, JA JAG SKA GÅ OCH TRÄNA! 
Ja, så det var min förra helg det.

Förutom det har jag för första gången i mitt liv firat alla hjärtans dag med en hjärtevän vid min sida. Tidigare har jag oftast suttit hemma och klappat katten denna kärleksdag men i år var det andra bullar. I år fick jag sitta och klappa Jonas och Lollo på huvudet istället. Badda deras febervarma pannor.
Ja, dom var sjuka nästan hela förra veckan.
Men vi hade mysigt ändå. Åt aladdinchoklad som jag köpte på willys efter jobbet och kröp ihop i soffan alla tre.
Det var mysigt att ha dom sjuka den här gången. Det blev extra mycket kramar och mys hela veckan. Vi gillar mys.

Vidare har jag jobbat som vanligt. Kommer in i det mer och mer. Nu har jag börjat svara i telefon också, med varierad framgång och idag fick jag ett headset också som mina örongångar är för små för, men med lite våld och vilja går allt. Det är fortfarande lika roligt om inte ännu roligare när man faktiskt börjar få riktigt bra koll på vissa saker! Dock ännu långt kvar tills jag kan börja koppla av. Det är så jäkla mycket att komma ihåg och lära in.
 
Fast den här veckan har varit lite jobbig. Jag känner mig otroligt hängig och seg för tillfället. Har gjort det nu i över en vecka. Fryser hela tiden (visserligen är det kallt, men mycket kläder ska väl ändå hjälpa en behålla värmen?), har huvudvärk emellanåt, och blir aldrig riktigt pigg trots att jag sover länge och djupt, som en gudinna i vår nya säng. Kanske är det lite vintertrötthet bara.   

I övrigt har jag beställt biljetter till Emil Jenssen som kommer hit och uppträder den 22:a mars. Han är min idol och gud. Jag har hans autograf. Han uppträdde på mammas jobbs julfest i vintras och då gick hon fram till honom efteråt och bad om en autograf till mig och min syster. Det fick hon och sen pratade dom om krukväxter. Jag och Thessan fick sen autograferna i julklapp. Jag vet, jag är patetisk.

Ikväll har vi varit ännu mer kulturella. Jag hade fått en fribiljett till WATS fars: "hotell-liggaren" av en av mina körkompisar som spelar där, och ikväll åkte jag och Jonas till väskinde och såg den. Den var faktiskt över förväntan! Jag skrattade både högt och länge flera gånger och dom var jätteduktiga allihopa. Vi ska nog gå på nästa års uppsättning också.
Så det är vad vi pysslat med i kväll.

Det största som hänt på senaste är ändå MIN OCH JONAS 1 ÅRSDAG!
I måndags firade vi ett helt år tillsammans! Fan va coolt det är!
Vi tänkte egentligen spara firandet till i morgonkväll. Lördagar är bättre firardagar än måndagar är vår mening, men vi har egentligen firat hela veckan. I måndags firade vi med semlor och filmmys och så pratade vi så där jättelänge om oss och framtiden och allt möjligt roligt och spännande. Och sen har veckan fortsatt lite så. Inga trista datorkvällar eller sura miner, bara harmoni och kärlek för hela slanten. Inte ens när vi städade igår blev det minsta lilla irritation. Jag har saknat honom som attan på jobbet hela veckan. Hela tiden gått och längtat hem så jag kan få burra in mig i hans varma trygga famn igen. Jag tycker så mycket om honom. Han är bäst min älskling. Gu va det är roligt och härligt att va kär!

Nu ska jag gå och pussa på min pojkvän litegrann medan jag väntar på att grannarna ska stänga av sin bajshöga skitmusik eller skrutt-tv som dånar i väggarna ikväll. Idioter. Klockan är för fan 1 på natten snart!
Ska bli förbannat skönt den dagen vi har råd att köpa hus. Då ska jag peka finger åt alla grannjävlar som tror att dom äger hela kvarteret med sitt jävla dunkadunka, kan dom sitta i sin trånga fula lägenhet med sin svindyra, skitdåliga musikanläggning! Jävla as.
Oj, jag börjar visst bli lite trött.

Godnatt 

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Som en blänkande silvertråd

2011-02-11 @ 23:53:41

Jag är helt slut. Ögonen är blytunga och egentligen skulle jag ta och lägga mig nu, men det går bara inte.
Den här veckan har varit stressig, rolig, sorglig, pressande, stressande och ännu mera stressig.

Den började rolig då jag i måndagskvälls snörade på mig fotbollsskorna för första gången på ett halvår. Inomhus var ju faktiskt inte riktigt samma sak. Sen bar det av till rävhagens konstgräs och fotbollsträning. Jag sträckte mig ca 15 min in i träningen och kunde därför inte springa klokt resterande tid, och sjukt dålig kondis hade jag, men det var kul! Träningsvärken släppte igår, tre dagar efter träningspasset, som först... Attan vad jag saknat fotbollen! Sen gjorde saker jag snart ska berätta om att jag inte hann träna något mer i veckan, men i år blir det bannimej fotboll igen!

Så det gjorde jag i måndags. Resten av veckan har egentligen bara handlat om en sak.
Min gammelmormor gick bort den 26:e januari i år. Allas älskade lilla Momma. Hon skulle ha fyllt 100 år i sommar. Begravningen ägde rum idag och det är där ifrån jag nyss kommit hem. Begravningen hölls i allhelgonakapellet och därefter var det minnesstund på suderbys. Efter det åkte vi 45 närmsta släktingar hem till min farmor och farfar där vi ikväll ätit och umgåtts tillsammans allihopa. Därav det sena klockslaget i skrivande stund.

Jag och mina två kusiner Ida och Desirée blev tillfrågade om vi kunde sjunga på begravningen och det gjorde vi. Det höll dock på att inte bli av då min körledare, som skulle kompa oss, blev tvungen att lämna återbud nu i början av veckan då hennes pappa fått en hjärnblödning. Det blev något panikartat därefter men efter många timmar, samtal fram och tillbaka och överväganden hit och dit fick vi tillslut tag på en bekant till min körledare som snällt ställde upp. Och vilken tur vi hade! Hon var en riktig klippa! Då det var en borgerlig begravning var önskemålet mycket sång, närmare bestämt FEM sånger. Utöver det, två musikstycken på orgel och en sång som alla skulle sjunga tillsammans. Vi åkte hem och träffade henne igårkväll och repade i 1,5 timme och så träffades vi nån timme innan begravningen, that's it, och så gick det så bra! Över förväntan. Dom två sista sångerna var lite jobbiga och känslosamma, men det gick! Efteråt släppte pressen och stressen och allt som varit och tårarna kom. Kanske är det därför jag känner mig något slutkörd nu.

Begravningen var så fin. Väldigt personlig och mycket sång, och det är så fint i allhelgonakapellet. 

Imorgon ska jag sova länge. Sen ska jag ägna dagen åt småpyssel här hemma. Möblera om lite i sovrummet och fixa. Egentligen skulle jag ägna dagen och kvällen och natten åt wallmans salonger som vi skulle genomfört med kören i morgon, men det ställdes in när beskedet om vår körledares pappa kom.

Det känns faktiskt ganska skönt att ha en lugn dag i morgon. Den här veckan har verkligen sugit musten ur mig.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tjofsan, loppisfynd, tvproblem, rustafanatiker och saknad vän

2011-02-05 @ 21:49:05

Nu är det lördagkväll.
Ikväll fortsätter Astrid Lindgren-temat här hemma. Just nu ser vi "Nils karlsson pyssling" och Lollo gömmer ansiktet i kudden så fort Tjofsan kommer, men annars verkar hon gilla den.
Trevligt.

Idag har vi varit på visning till auktionen som är i tofta imorgon, men vi skippar nog det. Dom hade inga saker vi ville ha den här veckan. Men god varmkorv hade dom.
Sen åkte vi till Hejdeby loppisbutik, loppshop och där blir man iallafall aldrig besviken! Förutom på deras öppettider ibland som inte är jättemånga nu i vintertid. Men idag blev vi glada när det var öppet och vi hittade en kontorsstol, aldrig använd för 250:- så nu har jag också en plats vi skrivbordet. Sen ringde pappa och hade problem med deras nyköpta tv och eftersom Jonas nu blivit deras privat-teknikexpert fick vi rycka ut till pappa och mamma. Vi bjöds på fika innan dom kunde konstatera att tv:n som funkade i ca 1 dygn får skickas tillbaka i hopp om att dom får en ny.
Efter besöket åkte vi tillbaka till stan och shoppade loss på rusta. Vi behövde tvättmedel och lördagsgodis men det slutade med en vit gardinkappa med rosa blomrankor till köket, två beiga panelgardiner med träd i svart med vita och gråa blad på till sovrummet, två pärmar till våra viktiga papper, tre kollegieblock, två datorspel till jonas, tandkräm, ja och så tvättmedel och godis förstås. Jag gillar rusta.
Ikväll har Jonas lagat tacos till oss, jag har satt upp gardiner och pysslat runt och nu ser vi som sagt på film.


Ikväll är det melodifestival-premiär. Vi tittade på det en liten stund men alltså det saknas nåt. Jag kom tillslut på vad det var.
Min kompis Elin.
Det är inte samma sak utan henne. Förra året såg jag knappt festivalen och det berodde på att inte Elin var med. Ingen tycker så lika som jag som Elin när det kommer till melodifestivalen. Det blir liksom inte lika roligt när man sitter och ser det själv och ingen hör mig när jag fäller mina hånfulla kommentarer om bidragen och programledarna och kläderna och musiken och allt sånt där. Inte är det kul heller när nån sitter och säger att;
- men vadå, jag tycker Shirley Clamp har JÄTTEFIN röst! och Eric Saades låt är ju grym!
suck. Då blir man irriterad.
Nä, så det får va.  
Jag saknar min Elin. Min bästaste Elin! Hon bor i Uppsala nu där hon pluggar och bor i korridor. I torsdags satt vi och pratade i telefon i nästan två timmar. Det är tråkigt här utan henne.
Men näst-nästa helg kommer hon hem på besök!!
Då ska vi hitta på en massa kul! Vi ska på mary-kay provning och så ska vi se på melodifestivalen såklart.
Alla mina kompisar åker sin väg. Tur att jag har Wenke kvar. Och Carro. Och Ella, vi är inte så bra på att ses bara. Och fotbollslaget om jag bara behagar ta mig till träningen nån gång.  

Vet ni, förra helgen såg jag en jättebra film.
Den heter I rymden finns inga känslor. En svensk film med Bill Skarsgård i en av huvudrollerna. Den mysigaste, roligaste, finaste film jag sett på länge.
SE DEN!


Nu ska jag skydda Louise från Tjofsan. Hon slänger sig som bara den i soffan nu och försöker gömma sig när det blir läskigt. Tjofsan håller visst på att ta sig in till Nils karlsson pysslings rum. Hur ska det gå?

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En kvinna på språng

2011-02-04 @ 20:25:44

Så blev det helg igen. Tiden bara springer iväg! Och imorgon är det redan dags för melodifestivalen igen. Ja, tiden går verkligen fort nu.

Ikväll har vi ätit hamburgare och potatisklyftor. Duktigt av oss att motstå frestelsen att köpa färdigt på max. Faktiskt...
Resten av kvällen har jag och Lollo spenderat i tv-soffan med semlor och chips där vi sett karlsson på taket. Nu ser vi Saltkråkan. Jag känner ett visst ansvar som den äldre av oss att introducera Louise, den yngre och oerfarne av livets möjligheter, för alla barnfilmsklassiker. Och Astrid Lindgren DÄR snackar vi barnfilm av klass! Barnprogram var bättre förr...

Eeeh, iallafall.

Det har gått några dagar nu sen jag skrev sist. Mycket har hunnit hända. Oj, oj, oj, oj här har vi så fullt upp att vi nästan inte hinner göra nånting alls!!

- Jag har blivit frisk från min retliga förkylning! Dessvärre är det nu min älskling här hemma som inte mår bra. Hans mage gör uppror och idag gick han till läkaren och fick göra gastropi (dom stoppar ner en slang genom munnen ner i magen och tar prover från magsäcken) så han är något illamående och dåsig ikväll. Stackarn.

-Wenke var här i måndagskvälls och hade filmkväll med mig och uppehöll Louise ett tag också. Hon erbjöd sig även att vara barnvakt om jag och Jonas nån gång skulle vilja hitta på nåt utan barn. Ett erbjudande vi ska vårda ömt.
Jag och Wenke hade det jättetrevligt iallafall. Vi babblade massa, åt kladdkaka och såg på film. Vilken film minns jag ej.

- I tisdags kom Jonas syster Moa med Lollos kusin Magda 1,5 år på besök efter jobbet och vi åt pastasås medan de två kusinerna lekte som bara den. Dom är så otroligt söta ihop!

- I onsdags var jag på kör. Om en vecka ska vi bjuda in en massa folk på 3-rätters middag och så underhåller vi med sång och sketcher och så blir dom glada och mätta och betalar oss en massa pengar så vi kan åka på körresa sen.

- Igår avancerade jag på jobbet. Sista halvtimmen av arbetsdagen blev jag lämnad ensam då de andra 3 jag jobbar ihop med hade diverse ärenden på andra håll. Detta innebar att jag tvunget måste svara i telefon de sista 30 minuterna av dagen. Vi slog på min telefon redan kl 2 långt innan dom andra skulle gå och så var det bara att ta tag i det. Det har gått ganska bra hittills, jag fick fortsätta idag också. Sen ringde det visserligen inget sista halvtimmen igår, men ändå, JAG FICK HA ANSVAR!! plus att jag fick låna firmabilen nästan ett helt dygn.

- Som sagt, igår lånade jag jobbets lilla minibuss efter jobbet och så åkte vi (jag, jonas, Lollo) till Jysk och hämtade våra NYA SÄNGAR! Äntligen slipper vi dom gamla resårmadrasserna alá 60-tal och 80-tal. Vi sov som två prinsessor i natt! (ja, Jonas får va prinsessa nu.) Ljuuuvligt!

I helgen blir det städning, soptippsbesök för att slänga gammelmadrasserna, bullbak till semlor, kanske en träff med Carro och på söndag ska vi på auktion i tofta med min mamma.


Nu måste jag återgå till saltkråkan, annars missar jag när farbror Melker blir jagad av bina. Fördelen med att ha barn i hemmet, man kan ogenerat se hur mycket barnfilm som helst. Det har sina fördelar med barn!

Trevlig helg!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()