Isabelle

Klantdag, borttappade plånböcker, reakläder, handbollsherrar och HELG

2011-01-28 @ 19:21:41

Här sitter jag i min ikeasoffa, djupt nersjunken, tittar på Handbollsmatch på tv med ett sverige som bara ligger under hela tiden, och nyser så att Jonas flyger ur snurrstolen där han sitter borta vid skrivbordet.
Jag är fortfarande jätteförkyld. Det ger sig inte!

Idag har varit en riktigt utpumpande och otursfylld dag. Först och främst har jag varit riktigt degig i huvudet efter en sömnlös natt då jag hade en skitstörig hosta,  huvudvärk och svettades som en gris. Sen började jag dagen med att skära mig i tummen när jag skulle öppna ett paket som kommit med posten. Därefter har dagen fortsatt med en massa småfel som bara är så IRRITERANDE! Dessutom har jag jobbat idag med att lära mig det jag tycker är absolut svårast på jobbet än så länge (förutom tejphållaren, vi kommer verkligen inte överens) och hjärnan har tvingats gå på högvarv. Som ett fint avslut så sa Cia att hon ska gå en kurs på sitt nya jobb redan på måndag. Så 1,5 dag kvar att bli upplärd blev plötsligt 0,5 dag. Stressigt! Panik!
Dom lär få det jobbigt med mig nästa vecka.

Men trots att dagen varit jättejobbig så har den ändå inte varit dåligt jobbig. Jag gillar fortfarande mitt jobb och blir lika lycklig varje gång jag lyckas lära mig nåt svårt där. Jippie!
Dessutom är det fredag idag och på fredagar slutar vi en timme tidigare. Jag firade med en tripp på stan. Det var roligt, förutom när Jonas ringde och hade panik över att han inte kunde hitta sin plånbok (som han efter X antal timmars panikletande hittade nerkilad bakom elementet i sovrummet) och inte fick tag på ett par sköna arbetstofflor som från början var anledningen till min shoppingtur. Så jag la pengarna på en bautakasse med reakläder till Jonas istället. Det är roligt att handla kläder till honom. Han har jättelåga krav så nästan allt jag tycker är fint tycker han är fint. Och så blir han glad också. Det blir han inte om jag drar med honom in i butiken och vill att han ska prova kläder där. Då vill han dö. Och kliva in i en affär och köpa kläder på eget bevåg, det skulle inte falla honom in i första taget.
Förresten, Cubus vet hur en REA ska se ut!
Förra gången handlade jag reakläder till mig själv för 900 spänn. Idag var inte summan fullt lika hög men inte allt för långt ifrån. Att poängtera är att jag inte brukar handla för så höga summor på en och samma gång.

Nu är det helg. Jag ska satsa den stort på att bli frisk. Sen ska jag försöka träffa wenke nån stund också. Och hälsa på mamma och pappa kanske.
Och formatera om datorn....den är segare än vad de svenska herrarna är på handbollsplanen just nu..
Shit, dom ligger under med 25-20. Jag ska nog byta kanal nu.
Jag ska baka kladdkaka istället.

Trevlig helg! / Snor



Nej nu jäklar! Vad händer!?! Det står plötsligt 25-22! Dom kommer igen, våra svenska handbollsherrar...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Velandets Gudinna

2011-01-27 @ 22:48:06

Okej, jag ändrar mina planer igen. Jag verkar vara den evigt veliga och obeslutsammaste människan i hela universum. Men så är det.
Idag avregistrerade jag mig från utbildningen.
Alltså, seriöst!?!
Vem trodde jag att jag kunde lura?
100 % jobb och 100 % ekonomiutbildning. På distans.
Jag kom på att jag återigen höll på att GÅ I FÄLLAN.
förmycketstoratidskrävandeprojektsomtarslutpådetroliga-fällan höll jag på att dyka ner i.
Igen.
Man vill mycket, tänker tidsoptimistiskt, har svårt att säga nej och tror sig vara nån slags superhjältinna.
Men även superhjältinnor har sina gränser.
Jag kommer helt enkelt inte orka både plugga och jobba så pass mycket om jag samtidigt vill ha ett fungerande socialt umgänge och nån typ av fritid.
Det låter väl inte jättekonstigt på papperet direkt förmodar jag?
Det är väl ganska självklart egentligen, men fan, det är inte så lätt att välja alla gånger. Man har ställt in sig på en sak först och så dyker nåt annat lika bra upp, första tanken hos mig är inte; vad ska jag välja? utan; hmm, hur ska jag kunna kombinera detta?
Men tillslut har jag lyckats gjort ett val iallfall. Ett bra val. Jag kände mig faktiskt lättad när jag kryssat i avregistreringen ikväll och det måste ju vara ett gott tecken!
Så läget nu är: Jobb 100 % fram till sommaren. Plugg 0 % fram till sommaren.
Det är mitt mål just nu. Vad som händer sen får framtiden utvisa.

Ikväll har jag varit på fotbollsmöte också.


Nu ska jag försöka kurera mig från febern som verkar gå upp och ner samt min hesa hals och kliande näsa. Idag var jag på jobbet efter två dagar i sjuksängen. Helt kry är jag inte än. Just nu håller jag på att nysa huvudet av mig.

Godnatt // Snor

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Jag söker empati

2011-01-25 @ 14:47:19

Här sitter jag och saknar min älskling. Jag vill att han ska komma hem från sitt dumma jobb och ta hand om sin sjuka flickvän, laga mat till henne, krypa upp i soffan och hålla om henne till en bra film som HON har fått välja och klappa medlidande på hennes hår.
Jag har blivit sjuk. Förkylning och feber. Inatt har jag vaknat flera gånger om alldeles genomsvett.
Fan, det kommer så jäkla olägligt!

Dels är det sista veckan som hon jag ska efterträda jobbar. Om en vecka börjar hon sitt nya jobb och då hade jag varit tacksam om jag hade någorlunda koll på det mesta på musikförlaget, men just nu har jag inte det och ska den här febern fortsätta ställa till det så lär jag stå nästa tisdag som en hjälplös idiot. Suck.
Och igår började skolan och jag fattar ingenting. Jag orkar inte sitta och läsa böcker när snoren trycker på i huvudet.
Till på köpet har Jonas det jättekörigt på jobbet den här veckan och kommer hem helt slutkörd efter en 12 timmars arbetsdag. Jag har ju själv jobbat där förut och utsatts för samma sak så jag vet hur sjukt utpumpad man är när man kommer hem. Mycket ompysslande orkar man inte då hur mycket man än vill.

Buhu, vad jag tycker synd om mig själv just nu. Jag är sjuk och har noll motivation till pluggandet.

Nu ska jag lägga mig i soffan och snörvla lite och tycka synd om mig själv en stund. Sen ska jag ge dom där böckerna en chans..

Förresten, vilket spring det är på brevbärarna!
Idag har det dimpat ner post på hallmattan TRE gånger.

Hej då / snörvel*

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Svårt att sova!?!

2011-01-19 @ 23:50:09

Jävlar.
Jag kan inte gå och lägga mig på kvällarna längre.

Måste sova nu.

Min kissblåsa har spelat spratt med mig hela dagen idag. 4 ggr hann jag gå på toa på jobbet idag. Vanligen går jag max en gång. Jag har inte förtärt mer flytande vätska än normalt.

Måste sova nu.

Jag börjar plugga om bara några dagar. Hjälp.

Måste sova nu.

Gud vad jag älskar min lilla minifamilj här hemma. Dom är sjuka just nu och snorar och hostar som attan, men dom är så mysiga och gulliga.
Lollo hade målat en fin teckning till mig när jag kom hem från jobbet idag.

Måste sova nu.

Det är fullmåne ikväll. Jag sover jättedåligt när det är fullmåne.

Måste sova nu.

Jag har fått en fribiljett till farsen " hotell liggaren" som Wats sätter upp.

Måste sova nu.

Skrev jag nyss om mina toavanor?

Måste sova. Måste sova. Måste sova.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Happyface

2011-01-18 @ 19:57:05

Ikväll är jag glad igen.
Tjohoo!
Var i någon tillfällig svacka igårkväll men nu är jag tipptopp igen. Dagen på jobbet har gått fort. Jag fick sovmorgon för Jonas och Lollo är sjuka. Jättesynd om dom som snörvlar och hostar lungorna ur sig men jag kunde då ta bilen och slapp åka bajstidigt med bussen. Hemma igen gick jag en promenad till affären och köpte mjölk och choklad som jag ska trycka i mig snart. Sen stekte jag och Lollo pannkakor och hade jätteroligt. Sen åt vi alla tre och såg barnprogram.
Nu sitter jag framför datorn och hoppas att jag ska få svar på de kurslitteratur-annonser jag mailat på. Nån ska väl ändå kunna sälja sin gamla bok till mig!?!

Ikväll börjar "jakten på lyckan" med världens bästa Hanna Hellqvist. Hon är vanligtvis programledare i mitt favorit-radioprogram Morgonpasset i P3, och säger alltid precis vad hon tänker och ställer de frågor som alla tänker men ingen vågar fråga. Nu gör hon entré i tv-rutan också. Det börjar ikväll på SVT2 kl 21.30. See it!

Puss o godnatt på er

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bajs

2011-01-17 @ 23:36:19

Urk, det är jobbigt att börja skolan igen.
Jag har inte ens börjat utbildningen men jag har redan tröttnat på det. Ikväll har jag ägnat mina timmar åt att försöka registrera mig på diverse kurser, försökt förstå csn, och febrilt letat billig kurslitteratur, men allt går emot mig.
Det krävs akademisk utbildning bara för att ta sig fram till utbildningen ju!!
Suck.
Trött är jag också. Jag har huvudvärk idag igen. Inte alls lika mycket som förra veckan men det är ändå störigt.
Jag har tillochmed svårt att glädjas åt att vår ikealeverans ÄNTLIGEN kom ikväll. Ett skrivbord, en skrivbordsstol och en hylla och vi har nu ett komplett arbetsrum här hemma i vardagsrummet. Eller hörna, eller vägg eller nåt. Jag skruvade ihop stolen och skaffade mig en blånagel, irriterad hals av alla svordomar som ljöd ur min mun och pluspoäng i irritation, men nu står den jäklar i mig stadigare än berg.

Ikväll är jag grinig.
Bäst att gå och lägga sig så kanske man lyckas vakna på rätt sida imorrn.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En minnesvärd helg

2011-01-16 @ 22:32:30

Jag har träningsvärk i mina vader idag. Vadmusklerna är megaspända och jag fantiserar om att tegelstenar har ersatt platsen för dom, så hårda är mina muskler idag!
Jag hatar träningsvärk i vaderna vanligtvis, det är så obehagligt att ha det just där, men idag är jag ändå ganska glad åt min smärta.
Den beror nämligen på att jag var och tränade FOTBOLL igår.
Ja, det är helt sant!!!
Sent i fredagskvälls bestämde jag mig för att gå på b-lagets middags träning på lördagen. Jag samåkte med Micka till gympahallen, och allt kändes nästan som förr! Och när jag lyckats få på mig rätt benskydd på rätt ben och snörat på mig skorna var jag förväntantsfull lik ett barn som väntar på jultomten.
Och fiii f** va kul det var! Jag hade visserligen blodsmak i munnen efter uppvärmningen (nej, jag skämtar INTE!) och flåsade som utav bara faen men jag hängde med i övningarna, vänsterfoten var något ringrostig men tillslaget var fortfarande tryck i, och så gjorde jag jättemånga mål!
Och så pratade jag en massa med Micka och blev uppdaterad om vad som har hänt och sker kring laget.
Aj så roligt det var!
Måste försöka få in lite fotboll mellan allt jobb, plugg och familj sen.

Jag hade över lag en riktigt fullspäckad lördag. Det var nästan som förr när jag ännu hade ork att flänga runt överallt. Efter träningen släppte jag av Micka och sen åkte jag in till centrum och shoppade reakläder för 900 spänn. JAG ÄLSKAR RÖDA PRISLAPPAR!
Wenke och Elin kom och vi fikade på creperiet. Jag åt bajsgod crepés med salmbärssylt, saffransglass och grädde. Nam, nam. Myste med tjejerna en stund och gav sen en extra lång hejdå kram till Elin eftersom hon flyttar till uppsala imorgon. Snyft.
Sen hem och byta om och ta med pojkvännen ner på stan igen. Vi gick på bio och såg "meet the parents, little fockers". Ingen av oss hade några större förväntningar på filmen, det blev den bara för att den verkade "minst sämst" av filmerna som går på bioduken just nu, men den var faktiskt riktigt bra! och skitrolig! Det tyckte vi båda.
Efter bion gick vi vidare till isolabella och åt supergod kalvschnitzel med himmelskt god sås och namnamgod potatisgratäng, och så myste vi så där kärleksfullt. Shit va jag älskar min Jonas!
Sen åkte vi hem där vi kröp ihop i soffan och såg en film som jag somnade till två gånger.
En riktig super-lördag!

Idag har vi varit hos min mormor och morfar på julgransskakning. Det bjöds på fika och julgodis och sen lite dans kring granen. Ikväll har vi storhandlat på willys, jonas har städat lägenheten medan jag diskat och lagat improviserad och jättegod pastasås. Nu slöar vi framför datorerna med Rush hour 3 i bakgrunden och inväntar måndagen. Förr var jag jättebitter vid den här tidpunkten varenda söndag, men nu är jag ganska neutral. Jag älskar helg och hade inte haft nåt emot att vara ledig imorgon också men jag ser ändå framemot en ny arbetsdag, eftersom jag numera GILLAR MITT JOBB!
Fortfarande blir jag varm och glad av den känslan.

Godnatt mina vänner

// Tegelstenen

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En årskrönika som inte är en årskrönika

2011-01-13 @ 12:00:00

Nytt år igen alltså..2010..TvåTusenTio..
Ah, det är så spännande det här! Man har så många förhoppningar på vad året ska ha med sig och funderingarna är alldeles för många. Till nästa år ska jag önska mej en tidsmaskin. En tidsmaskin som kan ta mej framåt i tiden. Hade jag haft en tidsmaskin här just nu hade jag genast knappat mej fram till nyårsafton 2010 (eller är det kanske 2011 man säger!) för att se vad som hänt under året. Jag är så himla nyfiken!
I juni måste jag lämna lägenheten, vad händer då? Och morotsjobbet, hur länge tänker jag hålla mej kvar där? Och sen är det en lång höst också. Då vill jag, elin och annika utforska australien och nya zeeland lite närmare under några månader, kommer den drömmen gå i uppfyllelse? Och fotbollen, hur kommer vi klara oss i div. 2 i år? kommer jag själv vara tillräckligt bra för den divisionen eller blir det att gräva i fyran som gäller? sommaren på gotland, vad kan den ha att erbjuda? och min kamera som jag köpte i somras, ska jag lyckas ta tag i fotandet på riktigt detta år? och så på det "personliga planet" , vad blir det för spännande utveckling år 2010?
Ja herregud va frågor!

Om ett år vet vi...

Det här är taget från min gamla blogg, skrivet den 5/1 2010. Då skrev jag en slags årskrönika. Gick i genom vad jag gjort under året som var värt att komma ihåg. Sen avslutade jag med att fundera lite över det nyss påbörjade året, det år som vi precis lämnade bakom oss för drygt två veckor sen.
Tänk om jag faktiskt hade önskat mig en tidsmaskin och fått den... jag hade aldrig trott mina ögon om jag då fått sett att jag ett år senare, idag, skulle sitta i en trea i visby med sambo och bonusbarn. Och kanin. Väntande på att börja plugga ekonomi och nyanställd på ett musikförlag. Inte heller hade jag trott på att jag inte spelat fotboll på nästan ett helt år. Fotbollen som alltid hållit mig upprätt.
Men saker förändras. Och det är just vad detta år 2010 blev. Ett Förändringens år. Det har varit ett år då jag varit extremt deprimerad över att inte kunna ta mig ifrån ett jobb jag vantrivts nåt otroligt på, och att inte orka hålla mig sysselsatt på fritiden längre. Samtidigt har det varit det lyckligaste året i mitt liv. Jag träffade Mannen i mitt liv (om man nu får vara så klyschig) och han ger mig så mycket kärlek och trygghet som jag saknat så i alla år. Den 21:a februari i år firar vi ETT år tillsammans. Tiden har verkligen rusat fram, samtidigt som det känns som att det alltid varit VI. Jag minns knappt hur jag var innan vi träffades. Det känns så avlägset.

I år ska jag nog hoppa det där med att önska mig en tidsmaskin. Det blir mer spännande utan. Jag hoppas och tror och är dessutom väldigt säker på att det här blir ett händelserikt och positivt år. Jag ska plugga, jobba vidare på musikförlaget iaf till sommaren, jag ska se till att komma iväg på lite semester om inte till andra sidan jorden så iallafall till våra svenska fjäll eller nåt. Jag och Jonas ska fira vårt första år tillsammans och bo in oss ytterligare i vår lägenhet alla tre och snart ska jag PÅ RIKTIGT komma igång och börja nån form av fysisk aktivitet. Dags att ta tummen ur.
Men nyårslöften skippar vi i år med. Hittills har det inte gått nåt vidare. förutom det där att jag skulle lära mig dricka te för nåt år sedan.. Fast egentligen räknas det inte eftersom jag bestämde mig för att det var mitt nyårslöfte först EFTER att jag lärt mig dricka det. Det är ju också en idé.


Nej vi får hoppas att det blir ett år med mycket lycka, fina väder, skratt och glada överraskningar! Sen önskar jag att jag slipper höra mer skvaller om den där j**dra kungafamiljen i media. Hoppas det nygifta kronprinsessparet får leva lyckligt och får fina bebisar sen när det är dags. Hoppas det blir många prinsessor. Sen hoppas jag att musikhjälpen tjänar minst lika mycket pengar som 2010 (ca 12,6 milj!), att Emil Jensen slår igenom på riktigt (bara han inte glömmer bort gotland..) och att bönderna får lite bättre lycka i årets kommande Bonde Söker Fru än vad 2010 års bönder hade.
Och så önskar jag fred på jorden också.



GOTT NYTT ÅR!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lägesrapport

2011-01-12 @ 23:38:35

Två och en halv dag har jag jobbat på mitt nya jobb.
Och det är jätteroligt!!
Det är självgående, tankekrävande, varierat och än så länge spännande.
Dagarna fullkomligt springer iväg!
Hittills har jag fått lära mig hitta i lagerhyllorna bland alla noter, då framförallt genom att sätta ihop de beställningar som kunderna gjort. Många siffror, kompositörer och titlar ska in i huvudet. Sen har jag fått lära mig skriva ut noterna och skära till dom med diverse apparater. Samtidigt jobbar jag på att lära mig fakturaprogrammet. För varje dag som går blir jag insatt i nåt nytt som jag måste lära mig handskas med. Apkul!

Men igår åkte jag på nåt konstigt. Kände mig kass redan när jag klev upp på morgonen och när jag kom till jobbet mådde jag illa och hade den värsta huvudvärken jag någonsin varit med om. Bokstäverna och siffrorna framfär mig flöt ihop och jag orkade knappt stå upp så jag fick åka hem innan ens halva dagen gått.
Hemma sov jag precis HELA dagen.
På kvällen hade illamåendet gått över men huvudvärken tryckte fortfarande. I morse kändes det fortfarande lite tungt så jag har varit hemma och vilat upp mig idag.
Men imorgon ska jag minsann jobba igen och det ser jag MYCKET framemot!
Åh va roligt det är att ha ett jobb som man faktiskt VILL gå till!


Om nån vecka börjar skolan också.. Det ska bli spännande. Hoppas det inte är alltför svårt. Äntligen lite hjärngymnastik!

Nu är det tid att sova tror jag minsann.

Godnatt på er!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ändrade planer

2011-01-04 @ 15:29:55

Oj. Nu blev det mycket.

Jag har fått jobb.
80%.
Jag ska plugga 100 % också.
Jobbet är på ett musikförlag.
Låter spännande så jag kan bara inte tacka nej till det.
Samtidigt är jag redo för pluggandet nu så jag vill inte säga nej där heller.
Tjänsten är ett vikariat som gäller fram till midsommar. Efter det ska dom anställa nån på heltid och jag är välkommen att söka då.
Så fram till sommaren blir det garanterat jobb 80% och plugg 100%.
Sen får vi se vad jag känner och orkar.
Jobbigt men det ska nog gå.
Det handlar bara om 5 månader.
Jag fick va arbetslös EN dag.
Vilken tur jag har!
Det känns bra även fast jag verkligen hade sett framemot några veckors återhämtning efter en tuff tid på förra arbetsplatsen, men det här blir kul!
Sen ska jag nog unna mig lite sommarlov innan skolan börjar i augusti igen.


Fotbollen kanske inte blir den comeback jag tänkt. Bloggandet får kanske vila lite. Vi får se. Jag kanske får världens energikick av att ÄNTLIGEN känna att jag gör nån nytta och får hålla på med nåt som är intressant!

Jag börjar på fredag. Hektiska dagar blir det framöver. Ikväll ska jag repa med kören. Imorgon ska jag fixa alla registreringar osv. till skolan och csn. På torsdag fyller min farfar år så då ska vi fira honom, och på kvällen ska jag på julkonsert i domkyrkan med kören. På fredag börjar jag då JOBBA.
Coolt.

Må så gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nytt år - Nya utmaningar

2011-01-02 @ 22:31:42

Gott Nytt År!

Efter två dagars slappande har min rumpa nästan växt fast här i ikeasoffan.
Nyårsaftonen blev jättemysig. Vi bjöd hem Elin, Annika och Wenke och tillsammans lagade vi god mat och firade in det nya året. Annikas vän Mia anslöt senare på kvällen och skjutsade oss till hamnen där vi såg fyrverkerierna. Sen blev det en skitkall promenad hem för mig, jonas, elin och wenke. Men oooh så mysigt det var att krypa ihop i soffan allihopa sen.

Ja sen har det varit nyårsdag och söndag, riktiga slappardagar. En promenad till affären idag är vad aktivitet jag gjort dessa två dagar. Sånt behövs ibland.

Imorgon är det måndag igen. Vanligtvis går jag till jobbet på måndagar MEN nu är det slut på det. Jag är ju numera arbetslös. Eller "väntar på skolstart" snarare. Skönt arbetslös med andra ord.
Det känns väldigt konstigt faktiskt. Jag har vantrivts så väldigt länge nu så att säga att jag kommer sakna det vore inte rätt, men lite tomt kanske. Man är så van nu att jobba 40 timmar i veckan och nu helt plötsligt ska man fylla ut dom timmarna själv.
Men jag klagar inte. Det ska bli skönt med några veckors "semester" innan ALLVARET drar igång.

Ja, detta kommer sannerligen bli ett spännande år. Det är så mycket nytt!

Spännande blir det.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()