Isabelle

Den deprimerande klagan

2011-09-29 @ 20:42:01

Jag är ju bara för dålig på att uppdatera..

Det blir en lååång lista om jag ska ta upp allt som hänt sen senast. Till exempel har jag hunnit se ytterligare 3 säsonger av Frasier. Jag är på sista skivan av säsong 6 nu. Mycket kan jag tacka febern och snoret för det som hållit till i min kropp hela veckan. Nu är jag frisk igen och var tillbaka på jobbet för första gången denna vecka idag.

Dansat tango och salsa har jag gjort också. Med Jonas. Vi gick en gång och sen blev det inte mer. Dels för att resten av dansgruppen bestod utav erfarna dansare som passat bättre på en fortsättningskurs och säkerligen suckade åt oss nybörjare som inte ens kunde lära sig 4-stegs kombinationen under första lektionen.. Dels för att våra danskompisar Carola och Kristoffer (som ligger på samma dansnivå som mig och Jonas..) missar 3 av 10 ggr den här terminen så blev det inte mer än en gång. Vi tar nya tag i vår istället för om man räknar bort alla "proffs" (pff..) så var det väldigt roligt faktiskt! speciellt tango.

...

..Ja uppdateringen blev ju jättelång...

Äh, jag vet inte vad jag gjort egentligen. Jag vill hyra hus nu. Trött på att bo i en skolåda. Trött på visby. Trött på supargrannen. Trött på griniga stadskatter som slåss precis utanför sovrumsfönstret när en annan vill sova. Trött på balkong med blomlådor som enda natur. Trött på att snubbla på fiskegrejer som ligger på vardsagsrumsgolvet för att det inte får plats nån annanstans. Saknar trädgård att traska omkring i och se Lollo leka fritt. Saknar utrymme. Saknar att somna till trädens sus istället för grannens rökhosta. Saknar landet!!
Men vi får se. Jag får så otroligt med idéer när jag känner mig rastlös och uttråkad. Sen blir det inte så mycket av det när jag inser det orealistiska eller komplicerade i planen. Jag har redan kommit på varför vi inte borde hyra hus. Det är riskabelt och knäppt när man redan har ett förstahandskontrakt vid Gotlandshem, med tanke på att det är typ 8 års kö till deras lägenheter. Hyra ut lägenheten ett tag i andra hand är då ett alternativ. Men det kan vara riskabelt det med. Vad kan man råka ut för för hyresgäster?
Typiskt. Varför kan inte allt ordna sig bara.
Deprimerande.

Jag har alltid försvarat hösten när folk påstått att dom fått höstdeppression. Hösten är fin! och mysig! Jag älskar hösten!
Men jag blir fan deprimerad av den. Suck.

Hur tar man sig ur en höstdeppression? Väntar på vintern (för den är ju så jädra mycket bättre..)? Vägrar ta av sig sommarkläderna? Går ut och gasar lite extra med bilen och låter bli att sopsortera för att påskynda den globala uppvärmningen?
Please, tell me!!

Hälsningar en förvirrad tjej som avslutar lappen med - ring mig! (höhö, P3 humor)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tjugotvå år och tre dagar

2011-09-13 @ 20:54:28

Jag fick en jättefin födelsedag. Min älskade Jonas väckte mej med sång (typ...) och frukost på sängen. Han hade tillochmed gjort en liten pyramid av marabouchokladbitar (min favorit!) och satt i ett tårtljus uppe på toppen. Han är så söjt. Jag fick en armbandsklocka av honom och han hade verkligen lyckats få den precis som jag ville ha den! Jag ska lägga upp en bild här på bloggen på den nån gång. Dagen fortsatte med en tur till kräklingbomarknad. Vi tittade på höns, kaninungar och en tennkulemotor. Köpte 22 par strumpor för 150:-, åt bakad potatis och köpte kokosbollar och kola. På vägen hem stannade vi till på en loppis där vi hittade en jättefin dockvagn som Lollo ska få i julklapp. 
Kvällen spenderade jag hos mormor och morfar. Mormor fyller år på fredag så vi valde att fira tillsammans i år. Det var mysigt. 
Min födelsedag får 4 av 5 möjliga. Hade mina vänner befunnit sig på ön hade dagen fått full pott.

I morgon ska jag till naprapaten. Låsningar i höften igen. Bajs. Jag hatar det där benknäckandet, men i söndags höll jag på att bli tokig när jag spelade fotboll. Det värkte nåt så in i vassen. Imorgon ska det bli ändring på det förhoppningsvis. 

På tal om fotboll. Jag blev grymt förolämpad av GA idag. I dagens tidning kan man läsa på sportsidorna en liten notis om att vi i Dalhem C vunnit div. 4 dam med två matcher kvar att spela. I notisen kan man läsa att laget i huvudsak har bestått av spelare i 30-35 års åldern. Därefter följer en rad av namn i vårat lag, inklusive mig... Hallå, jag är inte 30 år!!!!! Min ålderskris nådde därmed nya höjder. 
Jaja, dom uppmärksammade vår serieseger iallafall. Det känns alltid kul.

Nu ska jag fortsätta se Frasier (ska just till o börja med tredje säsongen) till tonerna från grannens klirrande flaskor. Nackdelarna är många med att bo vägg i vägg med en alkis.. men han klagar iallafall aldrig på att man stör.

Nattinatt 

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Duktig Bella!

2011-09-09 @ 21:51:58

För andra kvällen í rad har jag varit fantastiskt effektiv. Handlat present till mormor och rosévin till släkten. Gjort 3 köttfärspajer, skurit mig i fingret (försvårade matlagningen något, men jag tror att pajerna är blodfria iallafall) bakat en chokladtårta, samtidigt lyssnat på repriser av morgonpasset i P3, slagit in presenten till mormor, returnerat några klädesplagg som inte föll mig i smaken till Ginatricot och betalat några räkningar samtidigt som jag sett doobidoo.

Nu klappar jag mig själv på axeln, lutar mig tillbaka i soffan för att se några avsnitt av Frasier och inväntar morgondagen. MIN DAG! MIN FÖDELSEDAG!!

Hejhå

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Några meningar jag vill dela med mig av

2011-09-08 @ 21:11:04

Jag och Jonas har varit så effektiva idag så man kan knappt tro det. Till att börja med jobbade båda övertid en halvtimme på respektive jobb. Efter jobbet bytte jag bil med mamma. Åkte hem och hämtade Jonas och skräp som vi körde iväg till återvinningscentralen. Sen åkte vi till maxi och handlade inför kalaset i helgen. Därefter bar det raka vägen till elgiganten för att köpa dammsugspåsar till vår dammsugare som verkar ha en väldigt speciell storlek på sin påse.. Hann precis in genom dörrarna innan dom tänkte stänga. Sprang fram och ryckte tag i rätt förpackning och betalade i kassan. Dom låste dörrarna efter mig. Hemåt gick sen färden. Jag ställde mig och lagade mat och gjorde fint i köket samt bar ut soppåsar. Jonas damsög, moppade golvet och skurade rent badrummet. Sen åt vi och diskade och där med var effektiva torsdagen avklarad.

Ville bara säga det. Sjukt effektiv dag. Jag är stolt.



Här är en bild från teatern "Piratapirata" som jag, Jonas och Lollo var och såg i Lickershamn i somras.
Jag gillar deras kuliss. Den är färgglad.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Jag kan ha hittat lösningen!!

2011-09-07 @ 23:00:00

Jag har precis sett klart säsongspremiären av Bonde Söker Fru!! Störigt nog har jag kör just den tid i veckan som världens bästa tvprogram går på TV. Det finns inget program i televisionen som jag följer så slaviskt som detta fenomenala program. I löööv it. Ingen höst utan bonde söker fru. Ingen lycka utan bonde söker fru. Bonde söker fru har allt och lite till. Jag tror till och med att bonde söker fru kan vara lösningen på våra världsproblem.
Miljöförstöring= löser sig eftersom alla bönder måste dejta och hitta fruar så dom har inte tid att smutsa ner vår natur med konstgödsel och annat gift.
Krig= Det säger ju sig självt. Är man kär vill man inte kriga. Alla makthavare borde bli bönder och börja leta fruar.
Djurplågeri= Bönderna blir kära och därmed mer blödiga. När man är blödig gör man inte illa djur.
Ja, okej världsproblemen kanske kräver något mer än Bonde Söker Fru för att klaras upp, men det är ett jäkligt bra program och en mycket god tanke.

Jag är trött. Det är mycket på jobbet nu. Försöker jobba över lite emellanåt men det märks ingen större skillnad. Skrivbordet är fullt ändå och post-it lapparna med små påminnelser blir bara fler och fler. Tur att det är ett roligt jobb. Sicken tur jag haft som hamnat på ett sånt ställe!

Det luktar (stinker efter att fortfarande känna doften en timme senare) rökt fisk i lägenheten. Jonas har haft premiär med sin födelsedagspresent, röklådan, ikväll. Han har suttit nere på piren i hamnen hela kvällen och rökt flundra. Den är diskad nu men det luktar ändå. Gott med rökt fisk blir det iallafall.


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En måndagkväll hemma

2011-09-05 @ 18:58:04

Idag åker min syster från ön också. Hon ska bo i huvudstaden. Jag fick ta hand om hennes skruttbil så länge. Den var läskig att köra.

Ikväll sitter jag själv i lägenheten. Jonas fiskar och Lollo är hos sin mamma. Jag hade mina funderingar på att gå ut på balkongen och slipa på våra sängbord som jag fått för mig att måla vita. Men det blåser. Och när som helst kan det börja regna.

Jag funderar på att ta tag i mina studentbilder istället. Det är väl ändå hög tid att få till ett fotoalbum så här en tre år efter.

Hmm.. Jag försöker komma på nåt roligt att skriva men det går så där. Jag lägger upp en bild istället.



Igår var vi i almedalen med Lollos kusin Magda.

Nu ska jag ta tag i måndagskvällen. På nåt sätt.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Alla bor i skogen..eller på taket..

2011-09-03 @ 21:17:25

Vi har plockat årets första svamp idag. Och hittat en groda. Jag har tillbringat dagen hos mormor och vi har planerat våra födelsedagar som vi tänker fira ihop i år, och så har vi varit uppe på kyrkogården. Träffat mamma och pappa o Josse har jag också gjort.

Ikväll är jag bajsuttråkad. Så sjukt uttråkad så ni anar inte. 
Jag bjuder på några bilder från dagen istället.



Bromza gillar att klättra på taket...


Min lilla Bromza med sina huggtänder


Trattisar


Skogsmullarna


Groda på promenix

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()