Isabelle

Sen sist

2012-01-30 @ 21:08:57

Oj oj oj nu blev det ett så där långt uppehåll igen. Men det beror på att jag har så mycket annat skojsigt mig för. Tillexempel har jag promenerat med Bosse. Han är väldigt snäll. Energisk. Ganska smart. Jättegosig. Han är lite knepig att promenera med bara för han vill dra hela tiden. Och så gillar han kaniner. Bosse är en två-årig rottweiler och ägs av Jonas arbetskompis. Vi har fått äran att leka med Bosse när vi vill och det tar vi självklart tillvara på. Byggt kaninbur har jag (läs: Jonas, jag var alldeles för sur på skitkvalitén för att ha tålamod att skruva) också gjort. Kvalitén var verkligen skit, men med lite extra bankande och träbitar så blir det bra. Harry, vår kanin har bott hos Lollos mamma sen vi insåg att Jonas var allergisk, men nu flyttar 2 katter in hos dem om några månader så då kan Harry inte vara kvar. Därför köpte vi en lyxboning till vår hårige lille vän så han kan bo på vår balkong.. Sett klart de sista säsongerna av Frasier har jag också gjort. Börjat se säsong 6 av "How I met your mother" har jag gjort därefter. Umgåtts jättemycket med Moa och Magda har vi gjort. Dom flyttar till huvudstaden nu i veckan vilket ska bli skittrist. Byggt lego. Vår nya familjehobby har blivit lego. Spelat fotboll. Det sistnämnda är anledningen till att jag har en nästintill dödlig träningsvärk idag. Ja, jag trodde jag skulle dö när jag försökte resa mig ur sängen imorse. Åtminstone bli förlamad. I helgen spelade jag med Dalhem 3 i GA-cup. En dygnet-runt cup i fotboll. Och dygnet runt fick man minst sagt erfara. Kl 03.30 kom jag till Södervärnshallen i söndags morse. Tre matcher fajtade vi oss igenom. Tyvärr räckte inte våra resultat till finalserien men jag tyckte vi var grymt duktiga ändå. Med tanke på att vi inte tränat ihop tidigare och många av oss inte rört en boll på x antal månader.. 1-1 mot IFK, 2-1 mot P18 IK 1 (årets häftigaste och mest oväntade seger!!) och förlust med 0-1 mot P18 lag 4. Jag gjorde två mål. Det var också oväntat. Träningsvärken är dock inte oväntad. Jag har inte rört mig mer än ett fåtal promenader sen i september..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett exempel på vad man kan göra när man inte kan sova

2012-01-17 @ 22:38:54

Här ligger jag i sängen under täcket med min iPhone och bloggar. Jonas snarkar sött bredvid. Jag var jättetrött ikväll så jag gick o la mig tidigt (för att vara jag), men sen var jag inte så trött längre när jag väl kom i säng. Så här ligger jag nu. Med ifånen under täcket för att han bredvid inte ska vakna. För att kliva upp igen orkar jag ju inte.
Sorgligt.

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Söndagens status

2012-01-11 @ 23:15:13

Idag är Lollo och leker med sin faster och kusinen. Då åker jag och Jonas på utflykt. Så här är det att va tillsammans med en fiskare:

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ett färdigt kök

2012-01-08 @ 23:06:00

Köket blev färdigmålat tillslut. Det är en månad sen nu men jag hade lovat att lägga upp en efterbild så nu gör jag det.

Förut var köket ljust limegrönt (OBS det var förra hyresgästen som målade denna förskräckliga färg på väggarna), numera är det vitt överallt.
Före:
Efter:
Ser ni skillnaden??
Den blev uppenbarligen inte så stor som jag och Jonas hoppats, de flesta besökare vi har haft här har gett oss ett ansträngt leende och sagt:
- va fint, men senare erkänt
- Jag ser ingen skillnad, vart är förändringen?

Men vi som bor här ser förändringen iallafall och det är ju tur annars hade det varit väldigt mycket onödigt arbete.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kalas

2012-01-06 @ 21:18:16

Idag har vi varit på kalas för min farfar. Vi lekte med en massa småbarn.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nörd

2012-01-05 @ 20:32:53

Ett dygn senare och jag är beroende. Det är farligt med såna här grejer.. Vi har soffmys vilket numera verkar betyda att lollo ser Karlsson på taket medan jag surfar på mobilen. Ett modernt mys.

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

En sån där touch

2012-01-04 @ 22:21:34

Jag har blivit trendig. Min första mobilblogg är det ni har framför er just nu. Jag har skaffat en ifåne. Coolt.
Ville så gärna ta en bild o lägga upp direkt från mobilen som alla andra bloggstjärnor gör så här kommer den. jag har inte tagit bort skyddsplasten än så det blir en väldigt grå suddig bild, men det är en bild iallafall

// hon som faller för grupptryck

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi blickar framåt och bakåt

2012-01-04 @ 18:00:00

Jag har just lagt den senaste timman på att månadsvis skriva vad jag gjorde förra året som sammanfattning av 2011 bara för att inse att det var blaj och sudda ut allt igen.

Jag har så svårt att komma ihåg det här året. Förut bloggade jag väldigt mycket, vilket hjälper minnet på traven, och vart jag än gick hade jag kalendern med mig. Men år 2011 kom jag av mig med allt sånt där. 2011 blev året då jag blev mer spontan.

Förra året nådde vi även nya höjder i skräpmat. Vi borde snart få mängdrabatt på Max. Inte bakade jag särskilt mycket heller som jag gjorde förr. Vissa skulle kalla oss lata, men jag föredrar att kalla det omprioritering. Så år 2011 blev även ett omprioriteringarnas år.

Året då jag bytte däck på bilen all by myself, blev grym på att ringa jobbiga och tråkiga samtal (typ bankproblem, telefontrubbel osv.), reste själv med båt och tåg och gick en fotokurs utan att ha någon jag kände med mig inträffade år 2011 så det gör det till ett självständighetens år.

Det blev även året då Jonas kom på att datorspel suger och istället återupptog sitt gamla fiskeintresse. Flickvännen fick haka på vare sig hon ville eller inte. Jag kan inte ens räkna alla de gånger jag guppat runt i den där kanoten. Det var kul. Oftast. Och alla mådde vi bra av att komma ut i naturen lite mera. Det gör att år 2011 blev ett friluftsår.

Under hösten kom våra fixa-i-ordning-hemmet fingrar i gång på riktigt och nu målas och möbleras det för fullt här hemma. År 2011 blev därför ett startskottets år.

Ett helt okej år med andra ord. 2010 var verkligen ett förändringens år och i jämförelese med 2011 så kan man väl säga att det senaste inte bjudit på fullt lika många överraskningar.

Några höjdpunkter:

- Resan till Turkiet i Maj med Moa, Magda och Fredrik. En otroligt avkopplande vecka med toppenväder och fint sällskap.
- Uppsalaresan i Mars med Wenke för att hälsa på Elin och Annika. Vi bodde i Elins rum i hennes korridor och hade det så där kompismysigt en hel helg. Det var så hiimla mysigt. Jag kommer aldrig glömma lördagsfikat..
- Jonas fiskeintresse. Det skulle även kunna hamna på minussidan eftersom han är en sån jädra nörd på allt han tar sig för, men jag väljer att se det positiva. Vi mådde alla tre bra av att komma ut i friska luften mer tillsammans. Jag har dessutom lärt mig en massa nytt om fiske och framförallt så har jag lärt mig fiska.
- Midsommarhelgen. Hela helgen var toppenhärlig på alla sätt och vis med mina älskade vänner.
- Min och Jonas 1-årsdag. Häftigt att fira ett år tillsammans.
När Lollo lärde sig cykla utan stödhjul. VI VAR DÄR NÄR DET HÄNDE! Det var så kul att se hur hon i början tragglade och var vansinnig för att helt plötsligt bara cykla som ingenting. 
- Mitt jobb på förlaget. Jag är så glad att jag valde att satsa på jobbet istället för ekonomiutbildningen. 
- Emil Jenssens konsert i Flextronics gamla lokaler. Jonas som inte kände till honom sen innan blev även han frälst. Vi gav Emil Jenssen en gruppkram som tack för det.
Hela December. Jag älskar julen. Jag älskar alla förberedelser. Jag blir deprimerad när julen tar slut. December månad slår alla andra månader på hela året.
- Småstjärnorna i Dalhem där mina kusiner var med och anordnade och uppträdde på valborgsmässoafton. Lollo pratar fortfarande om det.
- Min nya kamera. En Nikon D90. Den är fin och bra. 
- Uppsalaresan till alla vännerna i oktober. Jag reste själv för första gången och tyckte jag var grym. En fantastisk helg med shopping, halloweenfest och massa mys. 
Matcherna i C-laget. Det var så kul att komma igång med fotbollen igen och även om det kändes tungt i kroppen till en början så var det värt det för efter några matcher kände man sig oövervinnerlig igen (i min fantasti iallafall).
- Moa och Magda. Jonas syster och systerdotter. Två superhärliga tjejer som jag kommer sakna jättemycket när dom flyttar till Stockholm i februari.
- Min flytt i kören från att sjunga alt till att bli sopran. Det var coolt och utmanande.
- Utflykten till Lickershamn i somras. Jag, Jonas och Lollo fikade på stranden sen såg vi teatern piratapirata. En harmonisk dag minns jag det som.
- Målandet i köket. Det syns inte jättemycket förvisso men det kändes som ett startskott till vårt mål om en mysig lägenhet.
- Fotandet. Jag har en otroligt lång väg kvar för att känna att jag kan hantera de mer avancerade kamerainställnigarna, men bara det att jag tog tag i mig själv och gick en fotokurs hjälpte mig på vägen.

Det har varit ett år då vissa bitar börjar falla på plats. Dels fick jag komma bort från morötterna-HELVETET PÅ JORDEN och hamnade istället på en arbetsplats jag trivs riktigt bra på. Det är så kul att man kan få jobba med något man faktiskt har som intresse också. Sen har vi hunnit bo in oss i lägenheten och börjat måla om och fixa så smått vilket får lite fart på oss. Sen har har jag bott ihop med Lollo och Jonas i 1,5 år nu och jag lär känna Lollo allt mer för var dag som går och Jonas och jag lär känna varandras sidor bättre och bättre hela tiden, vi börjar bli en riktig familj. Väldigt coolt.
Sen kan jag sakna mina vänner som flyttat härifrån nåt otroligt ibland. Det kan kännas så tomt och dött på den här ön emellanåt. Då vill man bara ta första bästa flyg härifrån, helst med Jonas och Lollo i släptåg förstås. Men det går alltid över.
I år kommer jag ha både uppsalavännerna, Josse och Moa och Magda att åka och hälsa på. Ibland räcker det för att man ska känna sig gladare.

Så vad vill jag då ska hända 2012?
Hade jag fått välja hade jag och Jonas fått skitmycket pengar så vi kunde köpa vårt gamla ruckel till drömhus och rusta upp det. Sen skulle vi bosätta oss där ute på landet bland hundar, katter, kaniner och ankor (om jag får bestämma) och Jonas skulle få ha sin egen verkstad där han kunde pyssla med sina fiskegrejer i fred så man slapp snubbla på dem jämt, och jag kunde ha mitt hobbyrum med allt möjligt pyssel. Och Lollo fick ett stort eget rum och en hel trädgård där hon kunde leka fritt hur mycket hon ville.
Där skulle vi leva lyckliga i alla våra dagar.
Det lär dock inte hända år 2012 hur mycket jag än vill.

Istället håller jag tummarna för att Jonas hittar ett skitbra jobb eller kommer in på en toppenutbildning så han också kan lämna helvetet på jorden. Jag hoppas att det blir många besök till fastlandet hos vänner och släktingar. Jag hoppas Jag och Jonas kommer iväg på en romantisk resa till en spännande plats när han fyller 30 i augusti. Jag hoppas att jag får fortsätta på musikförlaget för jag trivs bra där. Jag hoppas att jag och Jonas får semester samtidigt så vi kan få va lediga ihop. Jag hoppas att de sånglektioner jag ska ta under våren blir utvecklande och roligt så som jag föreställt mig det. Jag hoppas mitt och mina vänners jobbscheman stämmer bra ihop i sommar så vi hinner umgås mycket. Jag hoppas det blir snö innan mars månad, på riktigt, så att jag kan åka skidor och jag hoppas det är snö på julafton och nyårsafton. Jag hoppas att Lollo kommer trivas i sin nya förskoleklass som hon börjar i till hösten (tänk hon är redan stor att börja skolan nästan). Jag hoppas mina fotokunskaper fler. Jag hoppas vi närmar oss färdiga med fixandet i lägenheten. Jag hoppas jag får en minst lika fin decembermånad detta år som 2011. Jag hoppas att jag är villig nog att fortsätta spela fotboll i vår. Jag hoppas jag tar mig mycket tid att umgås med mina nära och kära som fortfarande är kvar på ön. Jag hoppas att Jonas städar min bil så den blir ren och fräsch igen. Jag hoppas att jorden inte går under bara för att alla sci-fi skapare tycker det vore coolt. Jag hoppas Viktoria och Daniels bebis blir en prinsessa. Jag hoppas 2012 blir ännu bättre än 2011!

Och nej, jag har inga nyårslöften.
Dock ska jag försöka börja blogga mer än jag gjorde 2011 och börja använda kalender igen. Det borde jag klara. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Harmoni i stugan

2012-01-02 @ 21:45:59

Idag är jag glad igen. Värst vad deppig jag blev efter juletiden. Det beror till 100% på att jag älskar decembermånad så otroligt mycket. Jag lever för den månaden. Jag är BESATT av julen!!
Och så tar den slut.

Men idag tog jag mig upp ur svackan. På jobbet var det fullt ös- medvetslös som gällde efter en veckas julstängt. När jag kom hem utpumpad möttes jag av Jonas som redan tagit tag i pannkaksstekandet (alltid på Lollomåndagar) och börjat planera veckans mat och handel (vårt eviga bekymmer här i familjen), så fantastiskt skönt! Och sen världens gladaste unge som skulle kramas och pladdra i oändlighet om allt möjligt. Hon och jag började plocka bland julklapparna och det slutade med att vi satt och målade i målarblock och gungade dockor i dockvagnen. Vi lekte att vi var mammor och konstnärer så våra bebisar fick följa med på jobbet när vi skulle måla.
Sen blev vi serverade pannkakor av pannkaksmästaren. Därefter badade Lollo medan Jonas åkte och tankade bilen och veckohandlade och jag diskade. När jag var klar och Lollo färdigbadad låg vi och läste i hennes säng tills Jonas kom hem också och sen var det godnatt för lilltjejen.

Harmoniskt. Nästan som på film.

Ja, jag är mycket gladare idag. Nu kan jag se både framåt och bakåt utan att bli kvävd av depression.

Hejsvejs

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Gott nytt j*vla år

2012-01-01 @ 19:05:30

Nyårsdagen måste vara årets tråkigaste dag.
Jag kan inte komma ihåg någon nyårsdag som varit i närheten  av okej.

Man känner sig trött, seg, rastlös, lite uppgiven. Man har inte lust att göra nånting, eller man vill göra något men man vet inte vad och allt låter tråkigt och jobbigt. Vad det beror på vet jag inte, men jag har min teori.
Det kan bero på att det är nytt år och ett nytt år innebär alltid mål och planer man satt upp som nu ska förverkligas och så ska man analysera året som gått, vad var bra vad var dåligt och så sammanfatta det till ett skitår eller ett glädjeår, och allt detta gör en bara utmattad och förvirrad så här första dagen på nya året.
Så jag hatar Nyårsdagar.

Fast det är ju bra att man tar årets tråkigaste dag så här den första januari. Då kan det ju bara bli bättre.

Några timmar till sen är det andra januari och man kanske kan börja leva igen.
Jag ska ringa Gotlandshem den här veckan och be att dom byter våra golvmattor. Dom är slut.
 
Nyårsaftonen firade jag med min älskling och mina finaste vänner så då blir det alltid en bra start på nya året. Vi var bjudna på en fest hos Wenkes kompis och blev bjudna på trerätters middag och fyrverkerier. 
Sen sov Wenke och Elin över hos oss så idag har vi slöat i soffan tillsammans tills dom åkte hem. Tur man kan sega tillsammans. Det är roligare.

Nej, om man skulle gå o lägga sig så man kunde slippa den här jäkla dan.

Hejhå

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()