Isabelle

Flyttdags!!!!!

2014-04-25 @ 22:17:04

Oj vilka snabba svängar man kan ta.
 
Igår fick vi nycklarna till nya lägenheten. Vi åkte dit, gick omkring och myste, åkte hem och packade bilen full, körde två vändor med grejer och bestämde oss för att flytta redan den här helgen.
Mamma och pappa kommer till undsättning, kusin Johannes kommer och hjälper oss bära tunga möbler. Thessan dyker upp lite senare, och Moa o Magda hänger med Lollo.
Vad skulle vi göra utan vår älskade familj och släkt?
 
Sista natten i gamla lägenheten inatt alltså. Awesome.
 
Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Förväntansfull

2014-04-23 @ 21:49:19

Jag är så jävla trött så jag borde väl gå och lägga mig, men efter körrepen har jag väldigt svårt att komma till ro.
 
Så här sitter jag. Eller halvligger. I soffan.
 
Imorgon är en stor dag. Då ska jag och Jonas träffa vår bankkvinna och mäklaren på banken. Där ska vi skriva papper och ÄNTLIGEN få NYCKLARNA TILL NYA LÄGENHETEN!! Sen är den VÅR!!
Fantastiskt.
 
Så det lär nog bli en pirrig natt tror jag. Fast den stora flytten sker inte förrän nästa vecka.
 
LÄNGTAR. Snart är vi av med den här jävla skithålan. Den nya grannen är lite småstörd i huvudet han med. Det är troligen en soc-lägenhet, så flyttar en dåre in kommer snart en ny.. Jag hade verkligen varit djupt deprimerad nu om vi inte hade haft vår nya fina lägenhet att se fram emot.
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fem toast av fem möjliga

2014-04-21 @ 22:09:10

Jag är så himla nöjd med denna påskhelg!
Har hunnit slänga jättemycket skräp, flytta Harry, lämna grejer till loppis, varit på dop, umgåtts mycket med familjen, promenerat i det underbara vårvädret, firat kusinvitamin, picknick. En bra blandning av nytta och nöje.
 
I lördags var vi på dop för mitt kusinbarn i Eksta. På kvällen kom Thessan och hängde med oss. Vi åt pastasallad och såg Twilight, sista filmen.
 
Igår söndag, var vi först på auktion i Västerhejde men det var inte mycket att se på. Kom dock underfund med vilken typ av kristallkrona jag vill ha i sovrummet. Sen åkte vi vidare till Tofta och gick på loppis och inredningsbutik. Sen droppade jag och Thessan av Jonas hemma och åkte vidare till Källunge där jag hade kramkalas med Harry. Och så gick jag en promenad. Sen åkte vi till Vickan som fyllt 21 år. Det var ovanligt litet kalas. Vi är alltid jättemånga men igår var det verkligen bara deras familj och vår familj eftersom vi var på dop när det riktiga kalaset ägde rum. Det var riktigt trevligt och mysigt faktiskt.
 
Idag har vi kört saker till katthemsloppisen. Sen storhandlade vi på ica maxi och bestämde oss för att åka på utflykt. Vi hamnade i Brissund där vi satte oss tillrätta på en filt och åt frallor med kantarellmjukost och drack påskmust. Sen burrade vi ihop oss i en stor boll och låg o solade oss i värmen. Riktigt härlig avslutning på påskhelgen.
 
Nu har Lollo kommit och imorgon är det skola och jobb igen.
Lite jobbångest har jag efter denna grymma påskhelg men samtidigt har jag inget emot att tiden springer på. Förhoppningsvis får vi nycklarna till lägenheten på torsdag och då är det bara en vecka kvar till den stora riktiga flytten!!!!
Det är så hiiimla nära nu.
 
Dags att börja avrunda denna måndag och annandagpåsk. Ett avsnitt Elementary blir bra.
 
Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Långfredag

2014-04-18 @ 23:27:29

Mycket nöjd med första lediga dagen av 4.
 
Sovmorgon och sedan en riktigt varm vårpromenad i kvarteret. För första gången i år luktade det även vår. Lite blommigt sådär. Och solen sken riktigt varmt så jag fick ångra mitt klädval.
 
Efter sen frukost var det dags att ta tag i kaninburen på balkongen. Städade ur den grundligt till Harrys förtret. Han sprang runt som en galning och försökte få kontroll på läget. Han har vissa psykiska problem den stackaren, han hatar förändringar och har ett extremt kontrollbehov. Varje gång jag rengjort hans bur ägnar han timmar åt att gnaga ner och lägga varje halmstrå på rätt plats. Idag var det därför ganska illa, då det var FLYTTDAG för honom.
Han ska nu bo hos min mormor och morfar på landet så idag har både han och buren åkt bil.
Väl ute på landet lät vi honom hälsa på sin nya granne. Min mormors kanin (mina kusiners kanin från början...). En hane kunde vi konstatera. Okastrerad.
Han hälsade Harry välkommen genom att bestiga stackaren. Han kravlade upp på Harrys rygg och satte igång. Harry som redan var chockad av burstöket och bilåkningen blev ännu mer chockad och la sig platt på marken. Stackars stackars liten. Min ångest var enorm.
Vi bar in honom i hans kära bur istället och när vi sa hej då verkade han lite lugnare.
Hoppas han inser att det verkligen är det bästa för honom. Lugn och ro på landet med mycket gräs.
 
Vi stannade på fika hos mormor och morfar där det bjöds på våfflor. nam nam. Och så berättade dom om gården på 30-40 talet och fick lyssna på en radioinspelning från 1940 där Sven Jerring intervjuar min mormors pappa om gården. Det var status på den tiden de'.
 
Sen gick vi in till mamma och pappa där Josse väntade. Äntligen är stockholmaren hemma!
Thessan och Christoffer var också där.
Vi letade påskägg, åt årets första grillat, såg let's dance, babblade, tjivades, och åt chessecake.
 
Så himla fin långfredag har jag haft i strålande solsken både vädermässigt och humörmässigt.
 
Nu ska jag avsluta kvällen med ett avsnitt Warehouse 13.
 
Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påskelipåsk

2014-04-18 @ 00:07:41

Och så blev det påsk!
 
4 "lediga" dagar har jag att se framemot.
Imorgon flyttar vi Harry till landet hos min mormor och morfar. Balkongen i den nya lägenheten är inget vidare kaninanpassad. Många tårar har minimatte fällt men förhoppningsvis förstår hon snart att det är det bästa för vår lilla pälsboll.
På kvällen är vi bjudna på mat hos mor och far. Josse är hemma från Stockholm så vi ska ha det riktigt familjemysigt.
 
På lördag ska vi slänga skräp och sedan är det dop för mitt senaste kusinbarn.
 
På söndag vill jag gå på auktion i västerhejde. Vi får se om den önskan slår in. Sen ska katthemsloppisen få besök av oss där vi ska dumpa av en massa grejer vi inte vill ha längre. Jag behöver rensa ur en massa saker först bara. 
 
Och idag har vi slängt ett stort lass med skräp. Och kört ett linneskåp till Moa.
Jag har lånat firmabilen nu så att vi ska passa på att frakta saker och köra kaninbur.
 
Jobbade till klockan 2 idag sedan slog vi igen. Upplevde den lugnaste arbetsdagen på länge. Hann utan problem åka till banken och sätta in pengar och sedan byta till sommardäck på firmabilen. Det märktes inte på jobbet, så lite var det att göra.
 
Det var inte jag som bytte däck på firmabilen dock. Jag servade däckbytaren bara. Däckbytaren var Jonas. Han skulle från början bara komma och byta bil med mig men eftersom vi behövde firmabilen på eftermiddagen var det nödvändigt att byta till sommardäck så vi håller oss på lagens sida. Jonas är sjukskriven så han hade tid över, jag hade inga kloka arbetsuppgifter kvar att göra så det var ju bra.
 
Så effektiva har vi varit idag. Bytt däck på bil, kört skräp till tippen, kört vårt linneskåp till Moa, käkat pizza, tvättat, lagt fram saker till loppisen, vilat tidigkvällmiddag, ätit godis och sett Blacklist. Bra jobbat.
 
Det blir en rolig och effektiv helg det här.
 
På torsdag nästa vecka får vi nycklarna till lägenheten!! Tror jag. Mäklaren skulle skicka ett meddelande att det var bekräftat med vår bankkvinna men har inte hört något.
Vi var i lägenheten förra veckan och tittade hur mycket städning som fanns att göra. Typ inget.
Det var kul att se den igen. Vi har bara sett den en gång tidigare och det var den 2 februari..
Den såg i princip ut så som jag kom ihåg det, något var större något var mindre men i stort sett var jag föreställt mig.
 
LÄNGTAR!
 
Vi har fått en ny granne nu också. Alkoslist han med enligt Jonas men inte lika störig hittills. Imorse sjöng han en truddelutt som hördes ända in till vårt sovrum där jag precis vaknat. Det var ett lite småroligt uppvaknande.
 
Nä, nu lockar sängen.
 
GLAD PÅSK!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Update

2014-04-06 @ 20:30:02

Några veckor har hunnit gå sedan senaste uppdateringen.
Det har varit mycket på senaste med sjukdomar och födelsedag.
 
Förra veckan kom Lollo hit och blev snabbt magsjuk. Helt utslagen blev hon och snart var även Jonas hängig även om han aldrig blev lika dålig som Lollo.
Hon var pigg på sin födelsedag i alla fall men var hemma för säkerhetsskull. Vi sjöng på morgonen och hon fick presenter som han verkade nöjd över. På kvällen kom Moa och Magda och vi firade med Max hamburgare (födelsedagsbarnets önskan) och tårta. På lördagen kom mamma, pappa, Thessan, mormor och morfar och firade. Vi trängde ihop oss vid vardagsrumsbordet och gottade oss i tårta. Mot kvällen kom Moa och Magda och vi åt tacos.
På söndagen hade Lollo Afrika-fest med kören. Afrikanska trummor, dans och sång bjöds vi på och det var jättebra.
 
Sen blev det ny vecka och då däckade jag i det Lollo hade haft, men någon light-variant. Kände mig pigg nog för jobb på onsdagen men var inte riktigt kry på hela veckan egentligen.
 
Igår åkte vi ut till Källunge för lite bilvård. Först bytte vi däck på båda bilarna och sedan städade jag nya bilen invändigt. Fikade gjorde vi också. Och myste med Bromza.
 
Och idag har jag packat lite mer, och sedan har vi hängt hos Moa där vi blev bjudna på jättegod mat. Sen cyklade jag hem då vi hade en cykel ståendes hos Moa. Det var jobbigt och ett tecken på att jag verkligen bör ta tag i tränandet. Efter det storhandlade vi och nu sitter jag här i soffan med lite söndagsångest.
 
Fast söndagsångesten är inte lika extrem just nu eftersom jag bara vill att tiden ska springa på så snabbt som möjligt. Flyttdags om mindre än en månad. Vill bara komma i ordning nu!
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()