Isabelle

Alkisgrannar suger skit

2014-02-27 @ 00:01:34

Såhär dags borde jag sova. Gör jag det eller?! Näääää..


Tack vare vår psyksjuka alkisgranne.

Han är jämt full och tycks ha jävligt mycket möbler som han ständigt välter. Det brakar till en eller ett par gånger och sen blir det knäpptyst. Cirka 10min senare börjar han antingen störtlipa och låter som en ylande hund eller så blir han arg och gormar för full hals. Samtidigt dunsar det till då och då när han fortsätter ramla runt eller välta saker. 

Ibland är jag extra irriterad och bankar demonstrativt i väggen. Brukar inte göra någon större skillnad. 

Det gjorde det dock ikväll. Fast inte så som jag hoppats. Istället för att hålla käften började han plötsligt att banka tillbaka!?! En sådär 5min efter mitt bankande. 
Sen fortsatte han sina bankningar med någon minuts mellanrum.
Jag tröttnade och ringde gotlandshems jour. Medan jag gjorde det gick han ut på balkongen och började gorma mot oss. Lät han stå där ute i sin ensamhet och svära.

Så här ligger jag nu och försöker komma till ro efter detta. Han slamrar fortfarande med något och pratar högt och upprört med sig själv men försöker inte längre komma i kontakt med oss. 

Fy fan va jag ska njuta av vår flytt sen. Ska lyfta varenda jävla kartongjävel med ett megastort leende på läpparna. Och när vi flyttat in ska jag vara fruktansvärt positiv till ALLT. I vårt nästa boende har vi nämligen hörnlägenhet på högsta våningen = inga grannar alls nästan!
Den enda är den under och den bredvid som bara kommer i kontakt med Lollos rum och det känns ändå lugnt. Eftersom det är en bostadsrätt. Då känns det som en större chans att få en lugn och normal granne. 

Senast grannen var sådär överjävligt störig hade vi inte fått tag på en ny lägenhet än. Jag grät mig till sömns då och kände att det är såhär jag ska leva i resten av mitt liv. Gråtit mig till sömns har jag gjort några gånger på grund av gubbjäveln. 
MEN INTE DENNA GÅNG! För nu vet jag att det med säkerhet kommer ett slut på eländet inom kort!

Så ikväll somnar jag irriterad men inte deprimerad. 

Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lårnamn och smittohärd

2014-02-26 @ 19:24:48

Som jag gått och väntat. Äntligen släppte de bomben! Leonore blev namnet och hertiginna av Gotland blev hon.
Synd bara att Leonore ser ut som en felstavning på Eleonore och att vissa tänker på lår när de läser namnet.
Jaja, söt var hon ju precis som bebisar ska va.
 
Nu kan jag lägga ner min bebisbevakning. Nya kungliga bebisbilder brukar serveras mig antingen via Facebook eller Aftonbladet så någon större bevakning behövs inte.
 
Så det var dagens lycka.
Dagens (o)lycka var att komma hem efter jobbet och mötas av två febriga och förkylda sportlovsfirare. Stackarna.
Det är hårt att vara ledig.
Nä, de skyller på mig och det kan väl kanske vara så att jag råkat smitta dem...
Så ikväll har jag känt mig som en duracellkanin som umgås med vanliga batterikaniner.
 
Ikväll har vi ingen kör för vår körledare är väldigt noga med att ha alla lov.
Även om vissa i kören slutade skolan för 50 år sedan...
Jaja, jag ska utnyttja kvällen till fullo och se säsonspremiären av "Greys anatomy". Jippie!
 
Mitt liv går att utläsa i tv-tablån.
 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En helt vanlig dag men ändå inte

2014-02-25 @ 22:53:54

Efter en natt med alldeles för många sömnstörningar trodde jag att dagen skulle bli ett helvete, det brukar den oftast bli efter dessa nätter, men det blev inte så illa ändå.
 
Gick upp alldeles för sent. Var alldeles för trött för att orka göra något åt det. Jonas och Lollo var båda uppe så jag hade lite sällskap. Tog god tid på mig att klä mig och äta frukost, men ändå inte i slöfart. Pussade sportlovsfirarna hej då och åkte till jobbet. Solen sken och allégatan var tom på bilar för en enda gång skull. Den största fördelen med skollov, då förändras alltid trafiken till det bättre runt 8-tiden på morgonen.
Kom till jobbet, visserligen 5min sen men ändå, till en lugn arbetsdag. Ännu en anledning till att älska lov. Alla körer och kyrkomusiker tycks ta ledigt på loven! Satt i telefonsamtal om proformafakturor i en timme och hann ändå med det i övriga i god tid. Efter jobbet tankade jag bilen som i princip gick på ångor. Kom ihåg tankkortskoden på första försöket, MY LUCKY DAY!
Kom hem till ett köttbullsdoftande hem där Jonas stod i köket och lagade kvällsmat. I soffan låg Lollo utsträckt och tog igen sig efter hennes och Jonas skogstur. De verkade båda så nöjda med sin sportlovsdag. Då blir jag också nöjd. Jag hann både duscha och betala räkningar sen var det mat.
Köttbullar, potatis med Jonas asgoda gräddiga, asonyttiga brunsås. Sen diskade jag medan Jonas tog hand om duschandet av Lollo. Efter det hängde jag och Lollo i soffan och hade manikyr. Både klippning och nagelmålning.
Sen var det läggdags för henne så då kröp vi ner i hennes säng och läste "Radio Valleby". Vår mysigaste kvällsrutin som vi alla tre uppskattar mycket. Först läser hon 1-2 sidor och hon börjar bli så duktig på att läsa! Sen läser jag eller Jonas ytterligare några sidor.
Nattinatt.
Sen grävde jag ner mig i soffan där jag sett på tv hela kvällen. Bygglov, nytt avsnitt av Big Bang Theory och två mindre bra amerikanska komediserier samtidigt som jag hängt på www.styleroom.se
Och nu här bloggandes och väldigt nöjd med denna dag som egentligen inte bjöd på något häpnadsväckande men ändå gjorde mig så tillfreds.
 
Vet inte om det är ljuset och vårtecknen eller sportlovsfeelingen som även nått mig, men idag har varit en bra dag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att analysera inredning

2014-02-24 @ 23:23:59

Sedan det stort klart att vi snart äger en lägenhet har jag fått ett nytt favoritintresse om kvällarna.
Det heter www.styleroom.se
En sida där hemmasnickare och hobbyinredare lägger upp sina pimpade hem för beskådan, beundran och inspiration.
Man kan lägga upp hemmets senaste köksrenovering, den nyanlagda terrassen eller omstylingen av sitt senaste loppisfynd.
ALLT SOM HAR MED INREDNING ATT GÖRA MADE BY PRIVATE-PERSONER. Vilket gör att mycket ligger på ens egen nivå och inte någon inredningsarkitekt eller snickare med 30 års arbetslivserfarenhet som kan en massa avancerade hokus pokus saker. LOVE IT!
 
Så jag knarkar heminredningstips nu om kvällarna.
Jag börjar få ett hum om hur vi vill ha det (ja, jag skriver VI, dubbelkollar med Jonas emellanåt och han verkar ju vara på min linje). Trapphuset skriker 50-tal (på ett fint sätt) och där har jag fastnat.
Teakmöbler, stringhyllor, geometriska former, gult, orange, rött.
Har dock märkt att när jag hittar ett hem likt detta på styleroom tycker jag ofta det går till överdrift. Det ser lite för ruffigt ut. Lite ofräscht på nåt vis, och lite "välkommen till Greta och Gösta 85 år gamla".
Men vissa detaljer smälter jag för.
Så där måste vi hitta balansen. Tänker mig en fondvägg, en för varje rum, med mycket färg och mönster i det som kallas "retro-stil" med vitt eller något väldigt ljust på resterande väggar. Köket tänker jag mig vita neutrala luckor men med beslag i äkta 40-50 tals stil och vitt kakel/mosaik. Till det bänkskivor i någon tränyans för att inte få det för kallt och stelt. Soffan håller vi modern och bekväm men ett soffbord eller kanske en sideboard i teak. Stringhyllor både begagnade i teak (inte det lättaste att få tag i) och moderna nygjorda i vitt. En jämn balans mellan nytt och gammalt.
 
Styleroom har även lärt mig vad jag absolut inte gillar för inredningsstilar och vad vi ska undvika.
1. "ETT VITT HEM". Vet inte hur många rubriker jag stött på i denna stil. Då är verkligen ALLT VITT. Aldrig i livet att jag tänker ha 65kvm vitt.Så jävla tråkigt. Fräscht, visst, men sjukt aptrist. Och hur länge är det egentligen vitt och fräscht kan man undra?
2. "ETT HEM I SVART OCH VITT". Ännu värre än "ett vitt hem". Ett hem helt i svart och vitt är enligt mig (efter att ha sett dessa miljontals bilder) fruktansvärt kallt, sterilt och dötrist. Vita väggar. En svart fondvägg här eller där. Vita möbler. Vita köksskåp med svart kakel och svarta bänkskivor i köket. Svart elektronik och vitvaror (haha vitvaror), svarta kuddar med vitt mönster. Vit vägg med svart träd på. Alldeles för opersonligt för min smak. Det hjälper inte ens att man bestämt sig för lite orangea detaljer i vardagsrummet. En orange vas, en orange filt, en svart kudde med organgea ringar, en vit kudde med orangea linjer, orangea ljus. Booooring.
3. "VÄGGORD". Både dessa träbokstäver som placeras på möbler men ännu värre de milslånga dikterna som skrivs på varenda vägg. Alltså, vem orkar läsa och hur snyggt är det egentligen? Det ska isåfall vara något fyndigt. Något som är speciellt för just den familj eller det par som bor där och inte "kärlek" om inte det är något som uttalas väldigt ofta i familjen "vi gör inget annat om dagarna än visar varandra och vår omgivning kärlek". Jag vet en tjej som placerade bokstäverna H E L V E T E på en hylla hemma hos sig. Det är nämligen ett av de vanligaste uttryck hon använder. Glad som ledsen som arg. Där snackar vi något mer personligt.
Fast nej, inga jävla väggord, seriöst.
 
Fasen va fint vi ska få det i vår nya lya. Ska bara bli skitrika först så vi kan ro alla inredningsdrömmar i land..
 
Godnatt

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Om minimänniskor och födelsedagar

2014-02-22 @ 11:13:38

Jag har aldrig brytt mig om kungafamiljen direkt. Har heller ingen åsikt om huruvida vi bör behålla monarkin eller inte. Jag tycker kungen och drottningen är stela och skittråkiga medan Viktoria verkar betydligt mer varm och genuint intresserad av det hon gör. Vara eller icke vara, jag orkar inte bry mig.

Meeeeeen, nu har prinsessorna börjat ploppa ur sig bebisar. Små minimänniskor.
Jag älskar att titta på minimänniskor.
Så det första jag gjorde nu när jag vaknade var att klicka in på Aftonbladet (dom brukar ju hänga med) i hopp om att hovet släppt en bild på den nya familjemedlemmen. Men icke. 
Så jag får väl fortsätta bevaka ett tag till då.
Jag känner mig som en gammal tant när jag gör såhär. Men vi snackar ju bebisar. 

Detta var alltså första sysselsättningen denna lördag. Vad som händer resten av dagen är oklart. Det hade ju varit fantastiskt att gå en promenad och sedan rensa förrådet. Den som lever får se.

Igårkväll firade jag och Jonas våra 4 år tillsammans. Det blev av det väldigt lugna slaget. Biltur, Max-hamburgare och netflix. Thessan hängde med oss ett tag också. Tack vare henne såg vi en sjukt bra film. "The italian job". 
Ja, så det var ju inte ett "traditionellt" firande direkt men så var vi båda sänkta av våra förkylningar osv.
Och ärligt talat hade vi jättemysigt ändå.

Det måste vara ett himla gott betyg för vårt förhållande. Vår relation kräver inte middag på fin restaurang eller röda rosor. Vi nöjer oss med en biltur och snabbmat, så länge vi har varandra. 

Han är faktiskt bäst, min Jonas <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En efterlängtad nyhet

2014-02-21 @ 12:49:26

Det kanske är ett bra läge att börja blogga nu igen då?
När det väntar så mycket förändring hos oss.
Vi har ju gått och blivit med lägenhet. Efter mycket letande och frustration över de höga bostadspriserna lyckades vi tillslut vinna budgivningen på en mysig liten trea på 64kvm lite närmare centrum.
 
Jag och Jonas tar därmed ett steg djupare in i sambolivet och samlar tonvis av vuxenpoäng.
 
Första maj ska vi flytta in. Det är mycket som ska ordnas innan dess men jag vill flytta NU.
 
Först ska jag bli frisk från den här konstiga febern/förkylningen jag åkt på. Tredje dagen jag är hemma nu och känner mig äntligen lite piggare. Med en lugn helg ska jag kunna vara fit for fight på måndag igen.
 
Efter sjukdomar återstår det en hel del:
1. Säga upp hyreslägenheten (Klart)
2. Låta besiktningsmannen ta en titt i vår hyreslägenhet.
3. Börja rensa ur förråd och diverse gömmor på skräp
4. Sälja av onödiga möbler. Tvättmaskin, expedithylla, kompressor (vem f*n har en kompressor i lägenhet, jo Jonas..)
5. Flytta Harry Kanin till mina föräldrar eftersom balkongen i nya lägenheten är för liten.
6. Packa
7. Släppa in möjliga hyresgäster i lägenheten för en titt.
8. Delta i en loppis alternativt skänka till Katthemmet eller liknande loppis.
9. Köra skräp till tippen.
10. Slutföra lägenhetsköpet.
11. FLYTTA!!!
 
Det kanske är tur att vi har några månader kvar.
 
Åååååååh, det känns helt ofattbart! Jag trodde verkligen ett tag att vi skulle ruttna bort i det här jävla sunkiga området. Men skam den som ger sig.
 
Ikväll blir det dock inget fixande. Jag och Jonas ska fira 4 år tillsammans. Idag är det exakt 4 år sedan vi blev ihop.
Vi hade planerat för en middag på stan, bio eller åtminstone något utanför hemmets väggar, men min förkylning har sänkt mig och Jonas tampas med hjärnhinneinflammation och hjärttrubbel så det blir att hänga här hemma.
Jag är inte bitter.
Äsch, vi ska försöka få ihop en fin middag här hemma istället. En film också kanske.
Det viktigaste är väl att vi har varann?!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()