Isabelle

Give me some energy!

2014-03-22 @ 16:30:00

Ligger för tillfället helt utslagen i soffan. I en timme har jag legat här och försökt samla energi, men det går inget vidare idag.
Jag behöver både göra rent för Harry och städa lägenheten men då behövs energi först.
 
Jag har sovit alldeles för få timmar hela veckan. Igårkväll hade jag bestämt mig för att klockan 12 var senaste läggdags. Men det sket sig.
Jag och Jonas hängde ute hos pappa igårkväll, mamma var i huvudstaden hos min syster. Vi blev bjudna på mat och därefter fika med Let's dance på tv i bakgrunden. Vi hade jättetrevligt men hamnade i jättedjupa diskussioner om jämställdhet, invandrarpolitik och krig vilket ledde till att klockan plötsligt var två på natten....
Sen kom vi hem och då råkade vi fortsätta diskutera lite till så jag var nog inte i säng förrän halv 4.........
 
Idag väcktes vi av väckarklockan vid 10. Lollo fyller år nästa vecka så vi skulle shoppa födelsedagspresenter idag.
 
Det gick bra. Vi är väldigt nöjda och det känns som att det hon önskat sig mest och behöver mest är avbockat.
Vi firade vår lyckade shopping på Max och sedan åkte vi till Colorama för att titta på tapeter och hitta inspiration till nya lägenheten. Lovely!
Sen åkte vi till Willys, fast först gick vi in på djur-affären och tittade på Geckoödlor, fiskar och en kanin.
 
Det tog kål på mig. Jag orkar inget mer nu. Jag har ändå försökt muta mig själv med B&B glassen jag egentligen tänkte äta senare ikväll. Funkar inte.
Den här kroppen vill inte röra sig mer idag.
 
Och ikväll ska vi till Länsteatern och se på "Svenskbyborna" där min fina vän och körkompis spelar. Måste hitta energi till dess..
 
Må jag bli piggare efter flytten och när det vankas semestertider för jag är så trött på att va trött nu.
 
Angående flytten fortsätter vi framåt. Hade tappat bort en nyckel men den återfanns så nu kan vi andas ut igen, det hade blivit dyyyrt annars. Vi har förmodligen ordnat så att den nya hyresgästen flyttar in när vi flyttar ut istället för 1 juni vilket också sparar pengar. Vi har bokat flyttbil. Tog den sista, vi hade en jädra tur..
Besiktningsmannen har varit här och meddelat att det endast är lite småfix som ska göras av oss. Ja, det går helt enkelt framåt.
 
Nä, nu MÅSTE jag upp ur soffan. Det lilla glass jag lämnat till ikväll smälter snart bort på soffbordet......
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

När köpet bara känns helt rätt

2014-03-16 @ 01:19:44

Idag köpte jag en grej till vår nya lägenhet. Planen var att inte köpa nånting över huvudtaget förrän vi flyttat in och hunnit bekanta oss med lägenheten.
 
Men det kändes som att det var meningen, detta köp. Det är en lampa. En orange taklampa.
Jag hittade den på Blocket. Den kostade mycket pengar. Trots att den var begagnad.
Grejen är bara den att det är en jättesnygg designlampa som jag gått och lite smått drömt om sedan det blev klart med den nya lägenheten.
FL/Y taklampa från Kartellen heter den och finns i en mängd olika färger. Jag hade fastnat för orange (helst) eller turkos. Problemet var bara att den kostar 2000:- nypris. Alltså hade jag verkligen inte räknat med en sån för jag är inte en sån som lägger miljarder på en lampa.
 
Men så dyker den upp på Blocket! Idag! Och den var orange! Låg ute för under halva priset! Fortfarande dyrt för en orange plastlampa men ett fynd i jämförelse med nypris.
Det var som att den talade till mig. Jag bara måste ha den.
Snabb var jag att ringa så lampan blev min!
 
Awesome!
 
Nä, nu borde jag verkligen sova. Lollo har kompis på övernattning vilket alltför ofta innebär uppstigning senast klockan 06.00........ "vi måste ju hinna leka också".....
 
God natt
 
Här har vi skönheten:
 
Bild lånad från http://www.rum21.se/sv/artiklar/fl_y-taklampa-orange.html 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Friday, I'm in love!

2014-03-14 @ 17:30:22

Det blev favoritdag tillslut i alla fall. Vilken tid det tog!
 
Ja, tiden segar verkligen fram just nu. I onsdags var besiktningsmannen här och när han var klar var vi nöjda då det enda vi behöver göra är att sätta tillbaka deras hatthylla och badrumsskåp samt spackla igen 16 skruvhål vi borrat i Lollos rum. Enkelt yao!
 
Så då var vi ännu ett steg närmare flytt alltså.
I helgen ska vi nog sälja av lite mer stuff. Jag funderar på att ta tag i klädkammaren. fast vi ska ha extrabarn här nästan hela helgen så jag lämnar det väldigt öppet.
 
Vädret talar ju för en pysselhelg i alla fall. Det som varit så fint hela veckan! Jag har bara jobbat o jobbat o jobbat så något vårväder har jag inte upplevt så mycket. Och kommer helgen då jag tänkt att det ska stornjutas! Då ska det bli snöblask. Really?!
Jaja, vi har ju ännu april kvar, då ska man väl få sig lite sol även på helgen?
 
Ikväll ska vi fira morfar som fyller 73 år. Det blir nog finfint.
 
Trevlig helg

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vem bromsar klockan?

2014-03-11 @ 20:03:36

Den här veckan går alldeles för sakta. Jag tycker det ska vara torsdag idag men enligt kalendern är det bara tisdag.
Suck.
 
Veckan började inte så bra, det kanske beror på det? Igår ägnade jag alltför mycket tid åt att få tag på en försvunnen besiktningsman och sitta i telefonköer till banken på grund av att de hade klantat till sig med våra betalningar. Hemma började Lollo veckan med av vara grinig för att hon inte fick exakt precis som hon ville. Jonas var också grinig men det berodde på att han blivit dunderförkyld och fick ligga hemma istället för att börja jobba efter tre månaders sjukskrivning. Och när jag äntligen skulle få mysa ner mig i soffan och frossa i Modern Family som är den nya serien att följa på Netflix nu, så ville datorhelvetet scanna av vilket tog en halv evighet. Happy! Not.
 
Idag försöker jag vara gladare. Den försvunna besiktningsmannen hörde av sig, banken löste sig, Lollo är glad igen, Jonas är i alla fall mindre grinig om än fortfarande sjuk, Vi blev av med en massa skräp när vi åkte till tippen idag, arbetsdagen var lugn och nu börjar bygglov. Men tiden går fasen för sakta alltså.
Är det inte första maj snart? Jag vill inte bo kvar här längre och hela jag längtar efter att på riktigt börja inreda och renovera.
Men snart så...
 
Nä, nu Bygglov.
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hej då söndag

2014-03-10 @ 00:13:53

Om jag älskar fredagar så hatar jag söndagar desto mer.


Söndagsångesten ligger oftast fett tung på söndagarna. Idag var inget undantag.

Jag blir helt apatisk på söndagar. Speciellt när jag inte har något inbokat. Som idag.

Jag vaknade redan halv 10 men gick upp typ kl halv 12... Åt frukost och kände "aaaah, va ska jag göra med den här skitdagen!?". Jonas snorade och mådde pyton så han var inte till nån tröst.
 Segade runt ett tag utan att egentligen göra något. Tvingade ut mig på en blåsig promenad. Kom hem och segade runt utan att få något gjort igen. La in en maskin tvätt. Skyndade mig plocka fram papper och penna innan segheten skulle gripa tag om mig igen. Skrev matlista för de kommande två veckorna samt inköpslista. Försökte förmå mig åka och handla men orkade inte. Såg ett avsnitt how I met your mother istället. Efter det såg jag ingen utväg så det blev att åka och storhandla. Själv eftersom Jonas är en vandrande bacill som snorar och febrar sig. Kom hem och plockade upp matvaror. Hängde tvätt. Fort innan tv-soffan skulle locka ner mig i segheten igen.. Åt sedan glass och drack coca-cola framför how I met your mother. Såg 10 avsnitt och därmed var säsongen slut. Klockan var helt plötsligt halv 8 på kvällen. Såg inget annat matalternativ än kvarterets pizza. 
Hämtade maten och åt sedan framför tvn och såg Warehouse 13. Fram till klockan 11. Då blev jag pigg och började städa upp helgens "jagläggerdethärsålängeochplockaruppskräpetenannanstund". Efter det packade jag matlåda och sen kom jag på att jag behövde duscha innan läggdags. Vi har haft stopp i duschens avlopp i över en vecka nu. Kvart över 11 kom jag på att det var ett bra läge att fixa problemet. Det gick fort och smidigt för en gång skull och det firade jag med att skrubba bort kalk och tvättränder i badkaret. Seeen kunde jag duscha. Och nu ligger jag nedbäddad i sängen men har fortfarande svårt att släppa greppet om helgen.

Så här ser det som oftast ut. Jag är jätteseg på dagen. Tar väldigt långa funderare och pauser innan jag tar tag i något och hänger mycket vid datorn. Har ingen lust för nånting. Vill helst bara gömma mig i soffan hela dagen. På kvällen när det närmar sig läggdags blir jag jätteproduktiv och pigg. Då kan jag storstäda hela lägenheten om det är så men det brukar Jonas förbjuda för det stör grannarna....

Hej då skitsöndag, vi ses om en vecka igen tyvärr. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällen får 5 getingar i betyg

2014-03-09 @ 01:00:37

Nyss hemkommen från en utomordentligt trevlig kväll hos Carro och Filip. Och de tre vovvarna förstås.
Vi såg melodifestivalen och spelade spel och lekte med galen Jack Russell. Hur mysigt som helst.
Jonas är riktigt förkyld idag men offrade sig ändå för kvällen, och det är jag så glad för. Vi gör så sällan saker tillsammans med andra nu för tiden. Han är nu ännu mer förkyld och dessutom allergisk så det lär inte bli en rolig natt och morgondag för honom. Det är inget vidare så imorgon ska jag vara en jättesnäll, omtänksam, hjälpande och fjäskig flickvän.
 
Vädret har varit helt underbart idag! Jag firade det med två promenader. Äntligen är våren här!
 
Vi hade även ett snabbesök av någon som kanske blir nästa hyresgäst här. Fast jag tror inte det blir dem. De såg väldigt skeptiska ut. Inte konstigt, det hade jag också gjort i det här sunkiga jävla kvarteret.
Efter det rev vi ur allt som stod på golvet i förrådet och sorterade upp. Det blev mycket att slänga på återvinningscentralen vilken vi inte hann i tid till. Vi ska därför ha ett sopberg mitt på vardagsrumsgolvet ända till tisdagkväll nu, eftersom de har dåliga öppettider fram tills dess..Suck.
Men lite skit blir vi av med i alla fall, och ännu ett steg närmare färdigt för flytt.
 
Imorgon hoppas jag på fint väder igen. Då ska jag gå två promenader till. Kanske kommer Jonas syster på besök också. Innan dess ska jag pyssla om honom så han blir frisk..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter regn kommer lite solsken

2014-03-07 @ 22:45:42

Alltså vad livet går upp och ner! I en jädra fart.
 
I onsdags var jag i upplösningstillstånd. Hatade allt och kände att vi är dömda att vara otursförföljda här hemma.
 
Idag känns det som att vi nått ljuset i tunneln istället helt plötsligt. Visserligen är det fredag och fredagar är fan i mej aldrig en dålig dag för mig, men det kan inte bara vara därför.
Det vi oroat oss så för sen i onsdags vände till nåt positivt idag och allt känns plötsligt hoppfullt istället.
En annan sak är att Jonas sakta men säkert blir bättre och det finns hopp om att kunna återgå till det normala livet igen.
Dessutom har vår äckliga alkisgranne flyttat ut. Hantverkare lär hänga där i några veckor och röja upp efter äcklet så det lär bli lugnt på kvällarna utan granne ett tag till.
På jobbet har vi plötsligt hamnat i tillfällig lågsäsong då det är sportlov i vissa delar av landet än. Så nu har jag hunnit komma ifatt med lågprioriterade grejer och återhämtat mig efter de två senaste månadernas stress. Snart blir det en rusch till påsk men efter det ska det bli vääääldigt lugnt några månader.
Som ett plus i kanten har jag sovit flera nätter utan avbrott och som först vaknat när klockan ringer. Ooh, det är riktig lyx.
Och bäst av allt är ju att en riktigt fin lägenhet står och väntar på oss bara några kilometer härifrån. Där ska vi bo nu några år och ta hand om oss. När vi känner oss redo karriärmässigt och ekonomiskt ska vi sälja lägenheten och köpa oss ett hus ute på landet och leva lyckliga i alla våra dar.
Så jag mår bra.
 
Dagen har varit bra och helgen ska bli finfin.
Gick en uppfriskande promenad i det blåsiga vårvädret efter jobbet idag. Hamnade snabbt i mina superhärliga inredningstankar som har vilat några dagar. Idag hamnade jag i sovrummet med stormönstrade tapeter och arbetsbänk i stringhylla.
Ikväll lyxade vi till det med max-hamburgare. Det var vi värda. Nu har jag sett Lets Dance och tycker det är riktigt underhållande.
I helgen händer för en gång skull allt möjligt. En möjlig hyresgäst kommer och tittar på vår lägenhet i morgon. Sen ska vi rensa förrådet så vi får in lite flyttlådor där. Två saker som påminner oss om att vi hela tiden kommer närmare flyttdatum.
På kvällen ska vi se finalen av Melodifestivalen med Carro och Filip och 3 hundar.
På söndag blir det nog lite fortsatt packande ner i flyttlådor. Sen kommer Jonas syster hit och hänger med oss. Utöver det ska jag hinna med åtminstone 2 promenader. Kanske till och med en tur till valfri färg och tapethandel bara för att tanka inspiration till mina inredningstankar.
Det blir en bra helg, jag känner det.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Något gladare

2014-03-06 @ 18:56:49

Även om inget nytt har hänt sen igår känner jag mig ändå lite gladare idag.
 
Det har varit så himla fint väder idag! Trots att jag inte kunnat vara ute och njuta av det har jag gjort mitt bästa inomhus. Man blir så glad av de här första solstrålarna. Vi hade lyxfika på jobbet idag, med semlor. Det gjorde ju inte dagen sämre direkt.
Och när jag kom hem gick jag min promenadrunda med Morgonpasset i lurarna. Härligt värre!
 
Igårkväll provade vi Blocket för första gången. Att sälja där alltså. Två timmar senare var vi en cykel och en datorskärm fattigare, men några tusenlappar rikare. Nu är det bara lite fiskegrejer som ligger kvar på sidan. 2 av 3 annonser på två timmar.. Gotlands annonsblad kan dra, Blocket regerar. Trots sina avgifter, det är det värt.
 
Nu laddar jag för kvällens avsnitt av Blacklist genom att värma upp med How I met your mother. Netflix rules!
Och just nu TV3 som så klokt har valt att sända denna fenomenala serie.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Passa dig!

2014-03-05 @ 18:26:19

Det stämmer verkligen det där. Man får inte vara för glad. För då händer det nåt nytt jävligt.
Suck, jag är så jävla trött nu.
Hatar arbetsmarknaden på Gotland (typ obefintlig om man inte har sjukt mycket kontakter eller en jävla tur), hatar sjukvården för att man glöms bort och bara får vänta och bollas runt överallt och inte fattar ett skit, hatar pengar, hatar att Gotland är en isolerad ö-jävel utan billig och snabb förbindelse till fastlandet (typ en bro). Hatar hatar hatar hatar hatar hatar hatar hatar.
 
Önskar att jag kunde skriva rakt ut vad det hela gäller, men nånting får man väl, trots att ingen läser för tillfället, försöka hålla utanför cyberspace.
 
Fan va trött jag blir på livet. Varför kan inget bara få gå enkelt för?
 
Men jag borde väl inte ta ut något i förskott. Det har ju trots allt inte hänt än.
 
Är så less så jag inte ens orkat ta tag i maten idag än. Måste väl göra det nu.
Och ingen kör är det ikväll heller. Bajs också. Tur Grey's anatomy finns i alla fall.
 
Hej och bajs.
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hur man får tiden att gå lite snabbare

2014-03-04 @ 19:19:51

Jag har kommit på hur jag ska få tiden att gå snabbt fram till flytt.
Jag ska se asmycket serier!
 
Såhär ser min tv-vecka ut:
 
Måndag: Elementary
Tisdag: Bygglov och därefter nytt avsnitt av Big Bang Theory
Onsdag: Grey's Anatomy (som jag får se i efterhand eftersom det krockar med den där jädra kören)
Torsdag: Lyxfällan (om jag är på rätt humör) och därefter Blacklist (veckans höjdpunkt)
Fredag: Har hittills varit barnfilm varannan vecka och kriminalfilmer varannan vecka beroende på om Lollo är här eller inte. Men från och med i fredags blir det Lets dance. Det var ju riktigt bra förra avsnittet!
 
Däremellan och på helgerna hänger jag på Netflix. Har precis sett klart Ally Mcbeal 3 säsonger. Och passande nog kom just en ny säsong av How I met your mother som jag inte sett. Awesome!
Plus det ser jag Modern family och tillsammans med Jonas ser jag Warehouse 13.
 
Alltså, jag älskar tv! Tv-serier alltså. All övrig tv är skit, som reklam. Och Tv4-play och sånt skit.
 
Nog om det.
 
Idag var det premiär för årets första "efter-jobbet-promenad". ÄNTLIGEN är ljuset tillbaka så man hinner ut och röra på sig innan mörkret faller.
Jag fick dessutom med mig Jonas så vi körde lyx-promenad på hällarna. Vanligtvis går jag bara i de trista kvarteren i närheten av Gråbo. Det var nyttigt för oss båda. För min del behövde jag ljuset, för Jonas del behövde han motionen då han pga. hjärtproblemen blivit väldigt stillasittande de senaste månaderna.
 
Efter promenaden lagade jag världens godaste Pesto-kyckling. Så gott!
Nu väntar jag på att bli hungrig igen så vi kan fira Fettisdagen. Awesome igen!
 
Nä, dags för lite How I met your mother innan Bygglov börjar..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ibland känns allt så bra på nåt sätt

2014-03-01 @ 18:38:49

Har haft en fantastiskt skön och trevlig lördag.
 
Började kl 10 med att gå en promenad. Sedan frukost och städning. Gjorde oss i ordning och åkte till mina föräldrar på landet efter att ha handlat lite på maxi.
 
Där gräddade vi våfflor och åt så det sprutade ur öronen. Hängde länge och väl vid matbordet innan mamma satte mig framför datorn och lärde mig hur man spelar på svenska spel. Det var ju riktigt roligt, vann 30kr som jag genast spelade bort.
 
Nu är vi hemma igen och väntar på att bli hungriga så vi kan äta kvällsmat. De där våfflorna la sig verkligen stora i magen.
 
För stunden känner jag mig så tillfreds.
Torsdagen var ett rent helvete på jobbet. Vet inte om det berodde på grannens störande på natten eller om det bara var "en sån dag" men inget gick smidigt liksom. Jag tappade saker som en dyr mobiltelefon i golvet, jag gjorde bort mig i telefon, jag uppgav fel information till kunderna, jag gick in i saker, jag rasade en hel hylla med pärmar och reklamblad. Det var "en sån dag" helt enkelt. Men sen vände det på kvällen för då ringde det en massa folk på annonserna jag satt ut. Så vi blev av med ett matbord+stolar och 2 nattduksbord. Jag hade dessutom missat att annonserna låg ute redan, trodde det skulle bli nästa vecka som först, så det var en glad överraskning. Nice! Sen började mitt favoritprogram "Blacklist" på tv igen. Efter det sov jag som en gris HELA natten!!
Igår gick dagen bra. Fredagar är alltid bra dagar. Vi kommer fruktansvärt bra överens, jag och Fredag. På kvällen såg vi Let's dance som nog kan bli riktigt roligt att se i år. Det var många av deltagarna som redan nu var duktiga.
Somnade tidigt (för att vara fredagskväll) och återigen sov jag HELA natten!! Två hela nätter i rad. Det måste vara därför jag känner mig så tillfreds.
 
Imorgon vet jag inte alls vad vi ska hitta på. Hoppas jag är lika pigg och tillfreds då med.
Finare väder än dagens regn- och snöblask hade varit fint. Då ska vi åka till en strand och grilla marshmallows.
 
Finfint.
 
Nu ska jag se Ally Mcbeal i väntan på att magen ska bli sugen på korv med bröd.
 
 
 
 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()