Isabelle

Om intressen och ett mer valfritt liv

2015-03-07 @ 00:30:26

Fredagkväll med pizza, choklad, chips och påskmust framför lets dance efter en lugn dag på jobbet. Som en bra fredag ska va. 


Men efter lets dance såg jag ett sjukt bra avsnitt av "stjärnor hos Babben". Hennes gäst var bästa Pia Sundhage. Hon är verkligen helt fantastisk, Pia, vilken intelligens och vilket hjärta ❤️ och Babben ställde väldigt bra frågor också. Väldigt givande.

Åh, jag vill också bli sådär drivande och brinna för nånting. Vad som helst egentligen. Men det är så himla svårt! Jag är mer den där personen som kan lite om allt möjligt. En sån som bara lär sig grunderna och sedan lämnar det för något annat. Vi har piano, blockflöjt, stickning, fotografering, munspel och badminton. Finns säkert mer men det har jag isåfall glömt. Har liksom inte tålamodet att traggla saker o ting. Vill kunna på en gång annars hittar jag något annat som lockar. Hopplöst. 
På jobbet kan jag ofta stå och fundera på det här medan jag packar eller gör nåt annat som mest går på rutin. Lämnar mycket över för tankar, rutinarbete. 
Drömmen hade varit att komma igång med nåt kreativt. Typ möbeltapetsering, sy kläder, fotografering, sticka, sjunga ännu mer än vad jag gör nu, köpa hus och bygga upp en hobbygård med lite får och sällskapsdjur och odla så man kommer steget närmare självförsörjning. Något sådant som man sen även kan få betalt för. Inte vara så beroende av en arbetsgivare, utan styra lite mer över sitt liv. När man sedan får barn att kunna ha möjligheten att hämta dom tidigt på dagis och ha dom hemma på skollov mot att man istället jobbar på kvällar, helger eller när Jonas är hemma och kan va med dom. 
Tur att jag bara är 25 och än så länge bor i lägenhet. Än har jag tid att planera och testa, för en dag ska jag bannemej nå dit! Ett mer egenstyrt liv där kanske jobb och fritid inte är ett lika stort glapp emellan. 

Bella filosoferar...

Helg och imorgon blir det städning och födelsedagshandel. Inte långt kvar till Lollos 9-årsdag! 
På söndag blir det en tur till Moren och faren. En ganska lugn helg förmodligen. 

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

En helg

2015-03-02 @ 20:03:00

I lördags var jag extremt duktig tycker jag. Städade precis hela dagen, lägenheten är fortfarande fräsch flera dagar senare! Dessutom städade jag kylen, slängde gammal mat och torkade rent. I sovrummet flyttade jag plats på skrivbordet och bestämde mig för att låna ut pianot till systeryster. Det har varit alldeles för trångt. Jag var så sjukt nöjd när jag tog kväll. 


Söndag gjorde Lollo sin första fotbollsträning. Stolt och glad var hon när hon gick hem så det lär bli en fortsättning! 
 
Sportlovstider innebär lugn på jobbet. Väldigt skönt så den här veckan ser jag framemot, sen blir det nog lite fart igen.. 

Det var värst vad svårt det ska vara att klämma ur sig nåt läsintressant. Jaja.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()